Футболни фенове пак в сблъсъци с френската полиция

16 англичани са в болница, 36 - в ареста
Обновена: 16 юни 2016 07:41 | 16 юни 2016 07:38, Веселина Йорданова
24
Футболни фенове пак в сблъсъци с френската полиция
Снимка: БТА

Най-малко 36 души са арестувани в сряда, а 16 са в болница, след като френската полиция влезе в сблъсъци с английски фенове на футбола в Лил, предаде Ройтерс.

Френската полиция използва сълзотворен газ, спрей и звукови гранати, за да разпръсне английски футболни фенове, информира Асошиейтед прес.

От началото на европейското първенство по футбол на 10 юни английски запалянковци участват в сблъсъци вече за четвърти път. Въпреки отделни инциденти напрежението в Лил не достигна степента от уикенда в Марсилия.

Френските власти засилиха полицейското присъствие и въведоха строга забрана за пиене на алкохол по улиците, опитвайки се да предотвратят повторение на насилието след мача между Англия и Русия.

Полицията за борба с безредиците бе принудена да се намеси, за да разпръсне със сълзотворен газ събрали се в града английски фенове, много от които очевидно пияни, и попречи на сблъсък с френската агитка.

Полицейските части трябваше да защитят няколко хиляди френски запалянковци, които подкрепяха националния си отбор за срещата с Албания в официалната фен-зона, обособена за любителите на футбола във всеки град-домакин на първенството.

Полицаите образуваха стена, за да задържат на разстояние развилнелите се британци и в крайна сметка се намесиха, използвайки сълзотворен газ и принуждавайки ги да бягат.

След като вчера приключи мачът между Русия и Словакия в Лил полицията преследваше големи групи английски запалянковци по уличките около централната жп гара на града. Неколкостотин привърженици на футбола от Острова пиеха в местните барове, ставайки все по-буйни и шумни и пееха подигравателни песни за Русия, когато се чу силен взрив и бяха хвърлени няколко бутилки.

Днес предстои мачът между Англия и Уелс в близкия град Ланс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: футболФранция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Много се церемонят с тях....
13
1
 
6
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Футболните хулигани нямат акъл да отворят компот, бил съм в автобус на градският транспорт с част от агитката на Левски, и да ви кажа няма такива австропитеци, тия хора бяха толкова отвратителни и прости, най странното е че бяха между 20-35 годишни. Обикновенно би си представил 35-50 год пиянка която е лежала по затворите, но предполагам че това са само офицерите. :D
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия английски фенове за кой път влизат в новините?опуштошават всичко, но веднъж като ги набият и става политически въпрос
11
1
 
20
 
! Отговори
ех преди 7 години
УЕФА къде си УЕФА?!
10
5
 
27
 
! Отговори
Кики преди 7 години
На всеки е ясно, че условната присъда на Русия е тенденциозна. УЕФА и ФИФА работят по същия начин като ЕС.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съгласни ме ни трябва война, но все пак мястото на един душевно болен човек е във Карлуково, а не на Дондуков - 2 , или държава и парламент няма и душевно болното човече си разиграва коня.
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия наглосаксонци са мазохисти. Не им стига боя от руснаците, ами сега и от полицията.
7
1
 
14
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 7 години
Така е, но за зла участ след тази 1966 г. Англия никога и нищо не е печелила.
6
43
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че защо да не пеят подигравателни песнички за *** и Русия? Да не би това да е привилегия само на германския комик?
5
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От доста години футболът не е спорт. Като цяло клубовете перат мръсни пари. Качеството на играта е плачевно. Дори "великите" на деня приличат повече на ****оти отколкото на цивилизовани хора. Не съжалявам и феновете които си дават спестяванията за да гледат сакатлъци по стадионите. Значи и те не са в ред. "Спортувай за здраве", да спорт е футболът зад блока, за разтоварване. Всичко останало е машина за пари, и нито грам спорт!
4
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1, Англия няма да получи предупреждение за изгонване и глоба. По улиците на френските градове наглосаксите реват с пълно гърло, че са неприкасаеми и могат да правят каквото си искат.
3
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На пияните наглосакси им беше малко боя на 11.06. Дали изпълняват задача за дискредитиране и дисквалифициране на руския отбор?
2
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цивилизована европа - тълпа утраси и ислямисти, гръбнака на ЕС. Начело дъртата шваба Меркел брои кинтите от рекета. Само братушките могат да усмирят тия кре- тени.
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англия ще получили предупреждение за изгонване и глоба?