Legion Run представя няколко нови препятствия

За трета поредна година състезанието ще се проведе у нас
20 юни 2016 16:30,
Legion Run представя няколко нови препятствия

Legion Run идва за трета поредна година у нас с петкилометрово трасе, изградено край Панчарево. На 9-ти юли събитието ще вкара в съревнование хиляди участници, които искат да се подложат на екстремни усещания и да изпитат своята психика и тяло в преодоляването на повече от 20 препятствия. Вода, кал, лед, бодлива тел и водопад ще посрещат търсачите на силни усещания. Близо 90% от препятствията са реновирани или напълно нови и родните фенове ще имат възможността за първи път да се сблъскат с тях, което прави Legion Run наистина едно от чаканите и различни мероприятия не само в България, но и в редица други страни в Европа.
 
Участниците в българския Легион ще се изправят пред новите интригуващи предизвикателства като: Nox Arca - тъмни и тесни тунели на няколко нива с един-единствен изход;  Fenestra - вертикални стени с тесни прозорчета за провиране; Oculus - катерене по 5-метрова стълба, следвано от спускане по пожарникарски пилон в яма с кална, ледена вода и редица други.
 

 

В списъка е и едно от любимите препятствия на феновете, което идва като Black Ram Spout. Името му произлиза от родината на уискито и се използва в региона на британските острови със значение за думата „водопад“. Spout в уиски индустрията по света се е наложило като нарицателно на дозирането при изтичането на алкохолната течност от бутилката в чашата. Самото препятствие се очертава като един от гвоздеите на събитието и ще предизвика участниците, които искат да преминат трасето докрай, да се изкатерят по мрежата от корабни въжета, срещайки отпора на падащите студени води на водопада. Препятствието се изгражда ексклузивно само за българското събитие на Legion Run, а по света има аналог в шотландските събития с подобен характер, които се организират край езерото Лох Нес.

Към момента близо 40 000 души са участвали в събитията на Legion Run, като броят им непрекъснато расте. Ако и вие искате да предизвикате себе си, то непременно побързайте, защото продажбата на билети скоро спира. В Legion Run може да се включите с компания от колеги, приятели или самостоятелно, като достъпът за зрители е напълно безплатен и свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание