Тичане, колело, тичане... 700 км за 48 часа!

Петима смели мъже в изпитанието "Дунав Ултра 3"
23 юни 2016 09:00, Александър Попов
4
Тичане, колело, тичане... 700 км за 48 часа!

На 20 август тази година петима смели мъже, атлети-аматьори, ще се втурнат в спортното изпитание "Дунав Ултра 3: River Monsters". Те ще  опитат да превземат дистанцията от 682 км на едноименния веломаршрут, следващ северната ни граница "Дунав Ултра", редувайки бягане с каране на велосипед.

За целта участниците ще разполагат само с 48 часа, а тяхната надпревара с времето ще се следи на живо във Facebook.

По трудното и дълго трасе ще се пуснат Борислав Йорданов -  страстен планински колоездач, Илиян Лазаров – бегач, Станислав Евгениев – гребец, Филип Лхамсурен – приключенец-сървайвър и Борис Бегъмов - колоездач, създател и идеолог на концепцията "Дунав Ултра".
 
Единствено по рода си, приключението ще стартира от село Куделин, Видинско, и би трябвало да приключи успешно в Дуранкулак. Авантюристите ще трябва да прекосят дистанцията на колело - общо 640 км, и една маратонска дистанция от 42.195 км, но без да се състезават помежду си. Начинанието ще се смята за успешно, дори ако само един от петимата успее да финишира в предварително зададените 48 часа.

По време на 48-часовото изпитание изпитанието ще може да се следи на официалната страница на събитието, а в социалната мрежа ще се публикуват видеа, фотографии, новини, интервюта и информация за състоянието на колоездачите-бегачи.

"Дунав Ултра 3: River Monsters" е третото поред издание на кампанята в подкрепа на едноименния веломаршрут по поречието на река Дунав до Черно море.

Целта на събитието този път е да популяризира възможностите за развитие на туризъм в България и по-специално да насочи вниманието за икономическо развитие на крайдунавския региона чрез привличане на велотуристи от страната и чужбина. 

В подкрепа на идеята, цялото събитие ще бъде заснето от професионален снимачен екип, който ще реализира 45-минутен документален филм посветен на региона по Дунав. Лентата ще представи подготовката, премеждията и най-интересните моменти по време на предстоящото изпитание. Ще запечата още кадри с уникалната природа на региона, както и ще акцентира върху историческите и културни обекти по поречието на Дунав от национално и световно значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Дунав Ултра
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво. Само дето аз лично не разбирам кое е сложното да се кара колело по течението на реката - там е винаги надолу. Ще отида и аз някой път да го направя, ама сега не мога да отида, че имам работа.
1
2
 
1
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Щом е у фацебок и името такова модерно , ингилизко ,ще е събитието на века