Футбол в Ловеч ще има! Ботев Луковит става Литекс!

Отборът обаче ще се подвизава във "В" група
6 юли 2016 12:07,
23
Футбол в Ловеч ще има! Ботев Луковит става Литекс!
Снимка: архив, Булфото

Литекс е напът да откупи лиценз за "В" група от Ботев (Луковит) и в момента тече процедура по създаването на нов отбор, който ще се състезава в третия ешелон.

Ловчанлиите водят усилени преговори с тима от Луковит, а по непотвърдена информация на БТА, от Ботев са поискали немалка сума, за да предоставят лиценза си - 150 хиляди лева, които от Луковит искат да бъдат платени накуп и без отсрочки. От там са отказали варианта с предоставяне на футболисти.

Очаква се до края на тази седмица преговорите да приключат, за да може новият отбор от Ловеч да подаде документи за участие във "В" група. Самият Гриша Ганчев, който е бивш собственик на клуба, обяви преди няколко дни, че в Ловеч ще има отбор и той ще се състезава в трета дивизия. Все още не е ясно под какво име ще бъде регистриран новият клуб, но почти сигурно той отново ще носи името Литекс, допълнено с години или абревиатура.

Първоначално от Ловеч водеха преговори с четвъртодивизионния Чавдар Троян, който отговаряше на изискванията на БФС, тъй като поддържа детско-юношеска школа, но там преговорите се провалиха. До този момент спънките за създаването на нов ловешки клуб във "В" група идваха от зоналния съвет във Велико Търново, от където настояваха той да започне от окръжната група. Със закупуване на лиценза на Ботев Луковит проблемът ще бъде решен.

Новият ловешки отбор ще играе на собствения си стадион и ще разчита на футболисти от академията.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 7 години
Накрая литекс ще си доиде в а група пък това цска господ знае де щее
18
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 7 години
Баси шашмите, дето ги въртят тия.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя няма ли кой да му тегли куршума? Колко отбори още ще унищожи?
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Талантливият мистър Ганчев
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тва стана бетер от партиите на парламентарните избори.
14
1
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
или Битекс 3000
13
0
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Абе по-добре да се преименуваме на Ботсвана, по ще ни прилича.
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, че Левски се сля с ДПС не ви пречи, а *** венци? Важно е Пеевски да плаща. И като говорите за схеми и далавери, спомнете си кой футболен благодетел беше изгонен от България като доказан мафиот.
11
0
 
11
 
! Отговори
Предложение преди 7 години
Предлагам да сложат имената и седалищата на всички български отбори в една шапка, да разбъркат здраво и всеки отбор да си изтегли случайно ново име и ново седалище.(може и нова публика!)
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Схемаджийството вече ще се нарича Гришаджийство
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Левски е обединен със Спартак София и Спортист София, известно време се подвизава под името Витоша. Други обединения във футбола ни не само не липсват, а и са масова практика. Вземането на лиценз на друг клуб също сме го виждали много пъти. За трансформация на ТД-тата пък да не говорим. Ловешкия отбор си е в Ловеч, ЦСКА София е в А група. Другото са тактически формални врътки. Нека спора се решава на футболния терен. ЦСКА така и не е отпадал от А група, беше изритан след силен сезон.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в държавата на фалша - фашиво ЦСКА фалшиви дупнишки банки фалшиво частно арбитражно правосъдие в една фалшива демокрация
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преименуваме се на САЩ и взимаме тяхната история и територия (стадиони).
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какафонията става пълна. Сега този Литекс аняма да има история и купи и титли, нищо.А ЦСКА-София ще има титлите на Литекс. А ПФК ЦСКА ще има историята на ЦСКА.Сега предлагам на мафиота да купи и един отбор от някъде и да им даде на хората от Луковит отбор. Ще му сменят името на Ботев...
5
1
 
22
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Ето как България ще се оправи:България откупува лиценза на Швейцария, сменяме си знамето с тяхното, което вече няма да е тяхно, отваряме хиляди празни банки, които бързо започваме да пълним порази заблудата на чужденците с името Швейцария...Само , че това ще трае няколко години , след което настоящата Швейцария(ние) ще фалираме и пак ще ударим дъното, до като България(сегашна Швейцария) ще цъфти...Ето как ще възродим името България...Сега остава да ги навием да продадът лиценза на името си..
4
3
 
23
 
! Отговори
Ловеч преди 7 години
Гриша, задръж си Ботев Луковит и остави ловешкия футбол да функционира самостоятелно, така както го е правил и 75 години преди ти да се появиш. Границата между любовта и омразата е тънка и въпреки, че направи много за отбора последните 20 години, феновете няма да ти простят подигравката в края. Мерси за разбирането!
3
1
 
21
 
! Отговори
Сливен е син преди 7 години
Аха,значи Луковит почват от В група,а Чавдар от А.Оставки за Перуката и всички в лицензионните комисии и БФС.Дано Уефа ни изхвърли от футбола нацяло.*** комунистическа пасмина.Единствено хубаво в случая,че ще има вечна гавра с Мелеза :)
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лудогорец става Монтана, а Монтана се слива с Левски... Черно море става на напоителни системи Банско, а напоителни системи Банско стават купуват лиценза на Автоморга Маринела.Иван Костов се става на Симеон Сакса, а пък той на Серго Станишев, който пък купува лиценза на Б.Б. и така България става Швйцария...
1
0
 
20
 
! Отговори
Гняс преди 7 години
Ботекс 1921 (Луковит)