Tоп съвети за здраво и стегнато тялo

Подходящи за всеки дом и сезон
7 юли 2016 18:00, Екип на Tialoto.bg
6
 Tоп съвети за здраво и стегнато тялo
Снимка; Instagram

Топлото време и съпътстващото го оскъдно облекло карат и двата пола да се замислят усилено за фигурата си. И докато през зимата много хора си измисляха различни оправдания да пропускат спорта, то сега, гледайки се в огледалото, горчиво съжаляват за това.

Добрата новина е, че никога не е късно да се погрижите за формите си и дори не е нужно да посещавате залата. Можете лесно да постигнете резултати и у дома, стига да сте сериозни и да правите правилните неща.
Бившият световен шампион на 400 м спринт Илън Томас разкри своите топ съвети за здраво и стегнато тяло, подходящи за всеки дом и сезон:

1. Следете прогреса си
Спортът трябва да бъде предизвикателство. Тялото лесно свиква с конкретни упражнения и натоварване и те в даден момент спират да работят за него. Важно е да следите калорийния си прием и разход, сърдечния ритъм, стъпките които правите. Също така се старайте да променяте упражненията (повторенията, дълготрайността на тренировката и натоварването на различни мускулни групи), за да не влизате в зона на комфорт и да можете да се изпотите и уморите качествено.

На пазара има много уреди, които можете да вържете към телефона или компютъра си и те да засекат конкретните показатели.

2. Подготовката е задължителна
Като за начало, старайте се да хапвате здравословни продукти, които да ви дават достатъчно енергия и да подхранват мускулите ви, но да не се лепят под формата на мазнини (смутита, протеинови блокчета, ядки, мед, месо, яйца).
В подготовката влиза и адекватното облекло – памучни клинове и потници, които да не запарват, да са леки, удобни и еластични. Погрижете се и за стъпалата си като изберете подходящите маратонки.
И не на последно място винаги загрявайте хубаво, за да не се контузите.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Тц, мусулманка е, от Турция. И хапва разнообразна биохрана.
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тц, православна е, от Русия. И хапва разнообразна биохрана.