Рекорден интерес към Legion Run България

Над 2 700 души се включиха в предизвикателството за ума и тялото
11 юли 2016 17:37,
1
Рекорден интерес към Legion Run България

Този уикенд Панчарево се превърна в гореща точка за любителите на екстремните занимания. Над 2 700 души се включиха в популярното obstacle събитие Legion Run Sofia 2016, известно с провокацията си към ума и тялото. Участниците бяха рекордно много, коментираха организаторите на набиращото сила в Европа мероприятие, което се организира за трета поредна година у нас. 
 
Тази година те провокираха с 5 километрово трасе, осеяно с вода, кал, лед, бодлива тел и дори студен водопад. Black Ram Spout (шотландска дума за водопад) бе черешката на тортата, каквито заявки даде препятствието още при обявяването му. То е ексклузивно за събитието, защото условията на терена позволяват единствено у нас да бъде включено сред 20-те традиционни за Legion Run препятствия.

Атракцията обаче има аналог в шотландските obstacle състезания, които се организират край езерото Лох Нес. Самото препятствие изисква от участниците, които искат да преминат трасето докрай, да се изкатерят по мрежа от корабни въжета, срещайки отпора на падащите ледени води на водопада.
 
Важен елемент за преминаването на цялото трасе бе екипното бягане и отборния дух. В не малко от препятствията именно това бе факторът, който помагаше на участниците, независимо от физическата им подготовка, да преминат успешно цялото нелеко трасе. По регламент на всеки 20 минути от старта тръгваха групи от 175 души, сформирани от няколко тематични отбора.

Тази година близо 90% от препятствията бяха обновени или напълно нови и родните фенове на събитието за първи път се сблъскаха с тях. Легионът подложи участниците на 20 предизвикателства, от които най-атрактивни и чакани в жегата, разбира се, бяха водните. На финала всички бяха забравили своите задръжки и въпреки драскотините, калта и умората, бяха силно мотивирани, много усмихнати и нахъсани за още.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари