Държавата взе базите на ЦСКА в София и Панчарево

Министерството на спорта ги пуска на търг
55
Държавата взе базите на ЦСКА в София и Панчарево
Снимка: Булфото, архив

Министерството на младежта и спорта прекрати договорите на ПФК ЦСКА АД за стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. Това обявиха от ръководния орган след заседанието си днес.

Причината за разтрогването на контрактите е заради натрупани задължения от близо милион лева, като от ММС уточниха, че в най-кратък срок ще се проведе търг за новия ползвател на двете съоръжения. Gol.bg съобщи още минатала седмица, че Гриша Ганчев се е разбрал с държавата да получи базите и се очаква това да стане факт съвсем скоро.

Ето и текста на цялата декларация:

Отчитайки обществения интерес и с желание да намали напрежението сред привържениците на ЦСКА, Министерството на младежта и спорта едностранно прекратява договорите на ПФК ЦСКА АД за безвъзмездно право на ползване на ст. "Българска армия" и спортна база "Панчарево" с мотивирана заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Причината за прекратяване на договорите е откритото производство по обявяване в несъстoятелност на дружеството, като основанието е предвидено в чл. 37 и чл. 11 от двата договора. Заповедта следва да бъде изпълнена в 5-дневен срок от уведомяване на синдика.

Първоначално при откриване на производството по несъстоятелност ММС е включено в списъка с кредитори с вземане в размер на 929 109, 14 лв. за данък върху недвижим имот, такса за битови отпадъци и лихви по тях за периода 2012 - 2015 г. на двете бази, дължими към Столична община, които според договорите трябва да бъдат заплатени от ползвателя на базите.

В последствие Министерството на младежта и спорта е изключено като кредитор от списъка на приетите вземания и нито един от оздравителните планове не предвижда погасяването на сумата от 929 109, 14 лв, с което е накърнен държавния интерес. Прекратяването на договорите за ползване на двете бази е ефективна възможност за гарантиране на вземането и защита на интереса на ММС.

С писмо с Вх. номер 09-00-2871/12.07.2016 г., подписано от изпълнителния директор Трифон Попов, ПФК ЦСКА-София ЕАД е поискало от Министерството на младежта и спорта да му бъде предоставена възможността да ползва възмездно ст. "Българска армия" и тренировъчна база "Панчарево".

Единствената законова възможност след прекратяване на договорите за двете бази с ПФК ЦСКА АД е процедура за отдаване под наем на ст. "Българска армия" и тренировъчна база "Панчарево" чрез търг, която ММС ще обяви в най-кратки възможни срокове.

Погасяването на задължението от 929 109, 14 лв. ще бъде включено като задължително условие за бъдещия ползвател. До провеждане на търга Министерството на младежта и спорта ще предприеме необходимите действия за обезпечаване на провеждането спортно-тренировъчна и състезателна дейност на двете бази от дружеството ПФК ЦСКА-София ЕАД, лицензирано от Българския футболен съюз.
 

Още спортни новини четете на www.gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
19
 
! Отговори
gost преди 7 години
А тая година е ред на лудогорец и берое тия докато не разсипят целия футбол няма спиране само и само левски и пеевски да са шампиони *** народ
18
0
 
26
 
! Отговори
gost преди 7 години
Затова ще си гледаме англичани ;италиянци ;испанци ;немци а на родната ни простотия чао кога се мисли за футбол роден тогава ще се гледа а това е пародия
17
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...И няма,няма вече ЦСКА ,има само Левски София...
16
0
 
25
 
! Отговори
Сатирикон преди 7 години
Абе,Това на снимката прасемобил ли е?!Best regards,...
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля хората от "Литекс" София (или ловешкото ЦСКА) да запазите спокойствие! Днес забихте още един пирон в ковчега на ЦСКА.
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата взе базите от ЦСКА за да ги ДАДЕ на Гриша Говедарчев.Тоя не беше ли ПОДСЪДИМ за данъчни измами??Ааааа ми то си плати на Баце и вече е от "наште".
13
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МЕТАМОРФОЗИИнтересно колко бързо микренският селянин стана Господин Ганчев.Имам предвид предателите, които казват че са от ЦСКА, в същност са от Етрополе-Ловеч.
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва ли има учудени! ГГ и ББ се бяха "договорили"! За ББ закон не означава нищо!
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има очевиден синхрон в действията на борисов и ганчев , което премахва всякакви съмнения , относно наличието на договорката помежду им . Окончателно потвърждение и на факта , че в тази държава законите не играят никаква роля , всичко опира до корумпирана амалгама от политико-икономически интереси на мафиотски структури . За припознавачите на преименувания "Литекс" и по-конкретно на онази част от тях, които са в тази си роля без корист оставям да се замислят в кава *** игра вкарват голямото име с четирите букви , което ще бъде омаскарено в най-мръсната досега сделка в български футбол
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надявам се един ден точно тази сделка да вкара в затвора данъчния измамник от Микре и престъпната политическа мутра . Ако не се започне отгоре, от големите мутри никога нищо няма да се промени и винаги ще бъдем последни .
9
1
 
24
 
! Отговори
турчин преди 7 години
Виновниците пак няма да понесат отговорност. В България е възможно всичко. Ето затова няма и още сто години ще сме така.
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата (Борисов) взе базите на ЦСКА и ги даде на Литекс (Ганчев).Мутри и мафиоти ви управляват. Вие сами си ги избирате.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
иван костов е виновен
6
11
 
20
 
! Отговори
София преди 7 години
ПЕЕВСКИТЕ ФЕНОВЕ И МЕДИИ НЕ УСПЯХА ДА СИ ПРОКАРАТ ИДЕЯТА "АВТЕНТИЧНОТО" ЦСКА ОТ 1999, ДА КРЕТА 30 ГОДИНИ В АМАТЬОРСКИЯ ФУТБОЛ С НЕНУЖНИ ЮНОШИ ОТ "ЛЕВСКИ РАКОВСКИ". ГАНЧЕВ Е ЗАДЪЛЖЕН ДА ПЛАТИ НА ДЪРЖАВАТА ДЪЛГА НА СТАРОТО ДРУЖЕСТВО И ПО-ТОЗИ НАЧИН ЩЕ ПРИЕМЕ КАКТО ПАСИВИТЕ, ТАКА И АКТИВИТЕ. ТАКА НЕДОВОЛНИ ФЕНОВЕ НА ЦСКА НЯМА ДА ИМА. НЕДОВОЛНИ ЩЕ СА САМО ПЕЕВСКИТЕ ФЕНОВЕ!
5
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четирсет години съм на този стадион. Ако някой ми беше казал, че един ден той ще стане собственост на клуб от друг град щях да си помисля, че фантазира. Не мога да повярвам, че е истина всичко, което се случва.
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е най-гнусното нещо, което може да се случи на един клуб. Да подменят личността му с друг. Неслучайно казват, че един футболен клуб не може да бъде унищожен отвън. Единствено чрез предателството отвътре. Бойко Борисов е хитър играч и знае добре това. Постигна целта си и отмъсти за онова "2.2.16.16" по най-коварния начин.
3
2
 
23
 
! Отговори
ййй преди 7 години
Сега Гела ще се яви на търга и ще си докара и неговия отбор в София
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дадоха "Армията" на "Литекс"!?! Активни борци станаха капиталисти Мутра стана Премиер. Какво става в тази държава, хора?!! Кажете ...
1
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В една нормална държава този мутро-олигарх щеше отдавна да е в затвора!