1 млн. руснаци искат разформироване на Сборная

Феновете се бесни от представянето на тима на Евро 2016
Обновена: 18 юли 2016 10:58 | 18 юли 2016 10:52,
10
1 млн. руснаци искат разформироване на Сборная
Снимка: архив, Ройтерс

Повече от 927 хил. души подписаха онлайн петиция, поставена в сайта change.org от жител на град Тюмен, с която се иска разформироването на националния отбор по футбол на Русия.

Веднага след като са били събрани гласовете, авторът на допитването изпратил резултатите в администрацията на Президента на Руската федерация. Оттам пък му отговорили доста бързо и се казва, че писмото е било разгледано и изпратено в Министерството на спорта, където ще се дискутира още един път детайлно и от всяка страна.

Министърът на спорта и президент на Руския футболен съюз Виталий Мутко заяви, че петицията обезателно ще бъде разгледана.

В Русия все още феновете са бесни от неудачното представяне на тима на Евро 2016, което включва щастливо равенство с Англия -1:1 и поражения от Словакия с 1:2 и от сензацията Уелс с 0:3.

След две години Русия е домакин на следващото световно първенство и представянето, което се задава, не вдъхва особен оптимизъм. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 9И в хокея на лед ги бъхтят
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А нашият национал кога ще го разпускат или вече се подготвят за участие на параолимпийските игри, там имат шанс за някой почетно равенство?
6
5
 
4
 
! Отговори
9 преди 7 години
Въобще не им е драма на руснаците, че не са минали групите. Там националният спорт е хокей на лед, след това са другите зимни спортове., някъде след тях е и футболът. Но това няма значение, явно спортът вече е включен в прокси войната.
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руският футбол като руската държава. Много пари и едно голямо нищо ! Талант се иска за това. ***, по-***, Руснак.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия толкова зле да се представи не съм очаквал. Все мислех, че ще минат групата, но явно и там имат много големи проблеми.
3
5
 
4
 
! Отговори
д-р Търбухиян преди 7 години
Не че разбирам от футбол и спорт изобщо ама "националният отбор" не се ли разпуска веднага след приключване на състезанието за което изобщо е събран?
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските футболисти сами са си виновни за тази враждебна реакция на феновете. Веднага след европейското двама от тях влязоха в бар в Монако и почерпиха всички присъстващи с 250 бутилки френско шампанско на цена около 500 юро бутиката. Ако бяха показали добра игра сънародниците нямаше да им завиждат на заплатите.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това след едно неуспешно Европейско... Да взимат пример от нас - в положение на свободно падане, копаме дъното, бият ни като боксови круши разни измислени отборчета, след колоси като Буркина Фасо сме, чукнахме 20-така без участие на голям форум и продължаваме! Още има накъде да затъваме