Окончателно: Рио 2016 без руски атлети

Арбитражният съд в Лозана отхвърли жалбата на атлетите
Обновена: 21 юли 2016 15:02 | 21 юли 2016 14:44,
49
Окончателно: Рио 2016 без руски атлети
Снимка: архив БТА

Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана отхвърли жалбата на 68 руски състезатели по лека атлетика за участието им на олимпийските игри в Рио де Жанейро през август.

Още по темата

"КАС отхвърли жалбата на руския олимпийски комитет и на 68 състезатели", се казва в изявление на съда. Руските лекоатлети обжалваха пред арбитража забраната си за участие в Рио, наложена от ИААФ заради систематична употреба на забранени стимуланти.

Така Русия няма да може да изпрати лекоатлети в Рио, с изключение на състезателката по скок на дължина Даря Клишина. Спортният министър на Русия нарече решението на КАС "безпрецедентно, до известна степен политизирано и без правна основа".

Сега руските лекоатлети се надяват само на решението на Международния олимпийски комитет. Това каза двукратната олимпийска шампионка на овчарски скок Елена Исинбаева.

"МОК има право да вземе свое решение. МОК може да реши индивидуално за всеки спортисти. Затова очакваме решението на Томас Бах", каза Исинбаева пред агенция ТАСС.

От Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) заявиха в специално комюнике, че подкрепят решението на КАС за недопускане на руски лекоатлети на Игрите в Рио.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Рио 2016руски атлети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
4
 
! Отговори
ще се оправим преди 7 години
Ние българите, мразим най много българите, след това руснаците, после македонците, сърбите, гърците. Западно европейските народи са ни безразлични. Обичаме малко англичаните. Американците са ни фаворит и мечта за начин на живот.
28
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, сега когато удобничко отстраниха руснаците, и краварите ще се доредят до някакви медали .
27
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На руснаците все другите им са виновни, те са вечните жертви.Само се оплакват и лъжат.Стига, да си отиват в Сибир.
26
1
 
5
 
! Отговори
samogenerirana sankc преди 7 години
kaka Marka Sharapkata ia olepiha zastoto nikoi na zapad nekopuva tova koeto tia reklamirase. sega firmite sponsori ste gepat iako pe4albi ot novite shampionki- osobenno ako leklamirat, 4erni o4ila, kemiur i grafiteni izdelia...za da izbegnat otvetnia udar, zapudkite parvo izvadiha nekakv ruski shoinokio s "novinite" 4e RUS pravitelstvo e upravliavalo koi, koga i s kakvo da se drusa. taka izbegnaha recipro4nite obvinenia. i e po lesno da mahnes 68 ot edna strana ot kokoto 200 ot 30 starani
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До муспи -Kakva olimpiada ti se privijda ,te svetovnoto po futbol izpuskat . Trebe provalka I poooolnaia izolacia .Ponial!
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Da-a-a-a. Kolko umen e bil Bismark .
23
12
 
6
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Вече писах, - Русия да обяви Московска Олимпиада която ще се открие по същото време с тая в Рио. Който иска да заповяда! За всеобща изненада ще се види че огромното болшинство ще замине за Москва, в официалната ще участват само САЩ, Европа и то не цялата, Австралия, и някои африкански демокрации, които ще изхитрят да пратят делегации и на двете. Що се отнася до България, тя участва за първи път с толкова малка делегация, ще изпрати по голяма в Москва.
22
10
 
13
 
! Отговори
Austin Powers преди 7 години
Много правилно решение. Не виждам как МОК се е съгласил въобще да акредитира руската лаборатория като се има предвид, че ушанките са най-лъжливата нация в света след индийците.
21
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марш надрусани спиртисти!
20
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руският спорт е заложник на КГБ апаратчиците и тяхната алхимична лаборатория ! Жертвите както винаги са обикновените руснаци.
19
12
 
25
 
! Отговори
D777 преди 7 години
Смешна работа... че взимат допинг предполагам е вярно, но другите света вода ненапита ли са...естествено че взимат и те. Огромна част от профисионалните спортисти са на стимуланти, някои на по-пречистени, някои на не толкова и ги хващат по-лесно. По тази логика направо да отменят Олимпийските игри. Няма какво да се лъжем, решението си е отвсякъде политическо!
18
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мошенниците - вън от спорта!Правилно решение - щом Русия зоби спортистите си нека целия отбор се маха. Да си играят пред Кремъл.
17
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да върнат всички незаконни и измамни медали наглеците му с наглеци!
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господ ги обича тези.Всички други ще се върнат в държавите си яко на-е-бани със Зика.Всички атлети в Рио да си знаят, че кой раждал-раждал, нататъка само микроцефали.
15
26
 
14
 
! Отговори
Супер преди 7 години
браво че ги махнаха тия аборигенисега вече ще се получат страхотни олимпйски игри без тея назобени тъпaци
14
9
 
8
 
! Отговори
Тази преди 7 години
Дария Клишина е уникална.На всички големи състезания където участва,операторите въртят,въртят и пак няма ли в момента състезание камерите са в нея!
13
8
 
29
 
! Отговори
Ахахаха преди 7 години
Предлагам следващите Олимпийски игри да си пращат графиците на прием на хапове и да се оценяват по точкова система. Който има най-малко шанс да му хванат стероидите взима най-много медали и така.... После защо лапетата гледат киберспортове вместо футбол и олимпийски игри ...Щото им е до гуша от скандали и е#ане, що ! Не не знам Шарапова кви допинги зима, ама Серена Уилиамс прилича на кон и ако е бременна вероятно ще роди бебе с брада и плочки. Супер тъпите олимпийски ше са отново.
12
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типично руското оправдание:"Хванали са ме на пангара, ОБАЧЕ И ДРУГИ ПРАВЯТ СЪЩОТО!"А бе правят, да, преди три години изхвърча една американка. Обаче само в Русия това е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА! Ръководи се от министъра на спорта! Участват тайните служби!
11
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елитен спорт без допинг няма ! Успехите на олимпийските спортисти се използват за политическа пропаганда. На товариш Пътников - император на бедна, корумпирана, маргинализирана, алкохолизирана нация, това му е жизнено необходимо. В Сочи се оака. Лъхна 50 милиарда за мегаломенско /после станало за посмешеште/ строителство. Тогава обаче не се дървеше на целия свят и му позволиха да си зоби спортистите. Е сега му резнаха квитанциите.
10
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вън руските мошеници от спорта

Спонсорирани публикации