Допинг скандалът в Русия е политически, смята Пулев

В Рио той очаква медали в бокса, гимнастиката и леката атлетика
22 юли 2016 15:30, Анисия Иванова
43
Допинг скандалът в Русия е политически, смята Пулев
Снимка: Bulgaria On Air

На олимпиадата в Рио де Жанейро България ще бъде представена от 51 спортисти, като 42 от тях са участници в индивидуални дисциплини.

В Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Тервел Пулев каза, че случаят около допинг скандалът в Русия е по-скоро политически, защото допинг издънки има от всяка държава. "Правилно е, когато някой е сбъркал, да бъде наказан поименно, а не колективно", каза гостът.

Той допълни, че допинг скандали има във всяка една държава, в много спортове, и не можем да се конкретизира, че една единствена страна прави рецидив.

По думите му, е нормално да се очаква на олимпиадата да има провокации и терористични атаки, но и се надява местните власти да са взели съответните мерки.

"Спортистите разчитат на мерките за сигурност. Спортистите си имат тяхната работа и мислят за нея", категоричен е Пулев.

Той посочи още, че в бокса може да очакваме медали, но и от художествената гимнастика и леката атлетика също. Пулев припомни, че Габриела Петрова също беше наказана заради забранени медикаменти в спорта, но "щом е свалено наказанието, значи има някаква грешка".

Относно олимпиадата в Рио, Пулев сподели, че има 4-5 спорта, в които се очаква да се вземе медали. "100% няма никъде, още повече на олимпиада, но имаме надежди", заяви боксьорът.

Той обясни, че психическият стрес в спорта се преодолява само с подготовка. "Един голям спортист е подготвен и психически, но човешката психика е крехко нещо и когато има проблеми в личния живот и трудности на спортния терен, нещата се натрупват", допълни още той.

Пулев каза, че отказва да участва на олимпиадата в Рио, защото "след олимпиадата през 2012 г., казах, че не съм сигурен дали ще участвам в Рио. Но фактите са такива, че към мен имаше неглижирано отношение, но и бях дистанциран от интересите на федерацията", обясни боксьорът.

По думите му е обидно да стигат да него различни квалификации. За начина на финансиране, Пулев посочи, че държавата почва да финансира даден човек, когато постигне даден успех.

Относно своята кариера боксьорът сподели, че има реална възможност да участва на професионалния ринг, но не е взел това решение.

Пулев каза, че в момента се наслаждава на живота, доволен е от себе си и се радва на страхотното си семейство.
 

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** си *** търкаш свободното мнение на читателите
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спорта и в частност "Олип..нещото" отдавна са мърттви още от времето когато разрешиха участие на професионалисти (последната бариера).Сега е тъпо ШОУ , пропаганда , сапунка и офшорна зона едновременно.Не си струва токът за вашия телевизор !
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Правилно е, когато някой е сбъркал, да бъде наказан поименно, а не колективно"Пулев да ходи да накаже Путин, като иска поименно наказание !
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 30 То и аз ти съчувствам , че си толкова смешен! Между моя пост и твоя има час и половина разлика. Ти 2 изречения час и половина ли ги пишеш??? Муахахаах.. Наистина те съжалявам не за друго, а за ***.отските ти опити за аргументация!
28
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
НАЛИ ТРЯБВА ДАА СПЕЧЕЛЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ. ТЕ СА СВЕТОВНИТЕ ГОСПОДАРИ. А ТОВА ЗНАЧИ НАВСЯКЪДЕ И ВСИЧКО. САМО ТЕ И ТЕ И НИКОЙ ДРУГ. ГОЛЕМИТЕ ПАРИ ИГРАЯТ.
27
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 28Писал съм коментара си в момента, в който ти си постнал своя / виж тайминга/. Затруднил си се да го съобразиш? Съчувствам ти, някои хора страдат от хронически ментални проблеми!;)
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гледах няколко пъти на повторения мача на кубрат с кличко. кличко можеше да реши срещата още в първите 2 минути.просто си поигра за забавление на публиката.това е истината. даже пожали го пожали като не го прати във болницата.въпреки това нашият не престана да говори глупости
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 25Човека се извини за грешката си, когато му казах че това е брат му в предишния коментар. Не четеш ли?
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това за стимулантите в русия го разкри шефа на руската антидопингова агенция. доста по достоверен източник от ритана в главата зелка
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и аз мисля че е политически.тъпкаха ги със стимуланти за да покажат колко е велика прогнилата им русия.същото правеха преди при соца най вече спортистите на ссср и гдр за да покажат колко по напред са соц страните.видяхме ги как свършиха,едните се разпаднаха а другите отидоха при фрг
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5---------------------------------Странно, с Кличко игра Кубрат, а ти си убеден, че Тервел има поражения в главата...Това е едно много експертно твърдение, къде успя да станеш толкова умен, друже?
21
5
 
6
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Браво на Кобрата! Доказа за кой ли път, че не е мишка.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Правий секторТова, че руски държавни организации са се ангажирали с тази централизирана система за допингиране по никакъв начин не означава, че всички руски спортисти са я ползвали, Например Исинбаева - за какво й е да зоби по центърализирния държавен способ, след като зад гърба й има цяла лаборатория на една световна фармакомпания? Тя зоби по правилния начин и никой досега не я е олепвал!Нея защо я наказват, при това положение? Та тя е чиста, като светена вода, по критериите на МОК!
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интервюто е на Тервел Пулев, а не на Кубрат. Дотук коментарите са турлюгювеч. А ако някой ми твърди че Серена Уилямс не се друса, то е голям "политически" наивник.
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до абаджията...може ли да си по-жалък в лъжите си?
17
6
 
7
 
! Отговори
Абаджията преди 7 години
СЛЕД КАТО ГЛЕДАХ ФИЛМА ЗА ИВАН АБАДЖИЕВ ЗА ОЛИМПИАДАТА В СЕУЛ , СЪМ НАПЪЛНО СИГУРЕН В ПРАВОТАТА НА НАКАЗАНИЕТО .. ПРЕДИ СЕУЛ ПРИВИКАЛИ АБАДЖИЕВ И ШЕФА НА ФЕДЕРАЦИЯТА И СЪВЕТСКИТЕ ДРУГАРИ ИМ ОБЯСНИЛИ , ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ВЗИМАТ ПОВЕЧЕ ОТ 1 ЗЛАТЕН 1 СРЕБЪРЕН И 1 БРОНЗОВ МЕДАЛ , ЗА ДА ОСТАНАТ ДРУГИТЕ МЕДАЛИ ЗА СЕ СЕ СЕ РЕТО ..ОЩЕ ПЪРВИЯТ ДЕН НАШИТЕ ПЕЧЕЛЯТ 4 ЗЛАТНИ МЕДАЛА И ХОП СЪВЕТСКИТЕ ДРУГАРИ НИ ПРАВЯТ ДОПИНГ ПРОВОКАЦИЯ,СМЕНЯТ УРИНАТА И НАШИТЕ СА УЛИЧЕНИ С ДОПИНГ ... ЕТО ТОВА СА СЪВЕТСКИТЕ ДРУЗЯ .
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те хамериканците не водят политика на допингиране...нееееее...откъдеее! Смеш.ник!Винаги на първо място по златни медали на Олимпиада, щото много кадърни, ей!
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 14 Че то по тази логика и всички хамериканци да са вън от Олимпиадата. кой не взима допинг? Тоя Джъстин гатлин го хванаха и само 2 години му сложиха...оня другия ***.от Армстронг колоездача даже не го хванаха толкова години за да е номер едно с допинг, а накрая съвестта го загриза след като се отказа и си призна че се е друсал като за световно... Аре у ле.во бре, само руснаците се зобят??? Ами оня ка.вал Майкъл Фелпс?
14
9
 
6
 
! Отговори
Политически преди 7 години
Какво значки политически бе измекярин? Псевдо-патрЕотите, които уж са българи, ама са по-руснаци от бетер руснаците. Или използваш допинг, или не, няма наполовина бременна!
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължаваме напред!!!

Спонсорирани публикации