Какво да знаем за екстракта от зелен чай

Съвети от фитнес-инструктора Мартин Русанов
28 юли 2016 19:19, Екип на Tialoto.bg
4
Какво да знаем за екстракта от зелен чай
Снимка: Личен архив

Мартин Русанов е част от проекта на Tialoto.bg – Фитнес съвети от треньори. Той е професионален треньор на отбора на Trec Nutrition Bulgaria, който включва над 20 състезатели, завоювали редица републикански, балкански и персонални титли в различни категории – бикини фитнес, класически културизъм и културизъм.

Русанов е собственик на два фитнес центъра – в Шумен и в Разград. Твърди, че ги е създал от непримиримост към липсата на компетентна информация относно този спорт в малките градове и непрекъснатата жажда за знание и прогрес в тази област.

Тази седмица неговата тема е свързана с важни моменти ако използвате екстракт от зелен чай.
Макар че съществуват множество различни видове чай, един винаги се е откроявал. Става въпрос за зеления чай.

Но защо той е толкова обичан и популярен?

Да започнем с това, че той е чудесна алтернатива на кафето, тъй като една чаша зелен чай може да съдържа между 35 и 100 мг. кофеин, в зависимост от това колко време листата са престояли във водата. Също така, този чай е идеален източник на антиоксиданти (наречени катехини), които са полезни за имунната и сърдечносъдовата система. Да не забравяме и факта, че той спомага за редуцирането на телесните мазнини, действайки като фат бърнър.

Въпреки всички ползи от зеления чай, не всеки има време да си го приготвя винаги. А и горчивият му вкус може да отблъсне. Но това не е такъв проблем, след като несъмнено полезното растение може да се намери и под формата на хранителна добавка.

Множество епидемиологични изследвания са доказали положителните ефекти от редовната консумация на зелен чай за здравето като цяло. Тези положителни ефекти се запазват и в екстракта от зелен чай. Основната разлика между естествения чай и хранителната добавка е в дозировката, като в добавките концентрацията е много по-висока.

Ако смятате да изпробвате екстракта от зелен чай, ето някои неща, на които да обърнете внимание:

Действа като фат бърнър

Ефективността на екстракта от зелен чай (ЕЗЧ) по отношение на изгарянето на мазнини лежи в един комплексен клетъчен механизъм, включващ взаимодействие между катехини и кофеин, водещо до увеличаване на производството на норадреналин в организма.

Имайте предвид, че способността на ЕЗЧ да гори мазнините се влияе от това доколко силна е кофеиновата резистентност на приемащия го. Например, ако изпивате по три и повече кафета или някакви други кофеинови напитки на ден, то ефектът от зеления чай няма да е толкова силен.

Как да се взема

За да избегнете някакви неприятности от включването на ЕЗЧ в диетата си за отслабване, е препоръчително да пиете много вода, тъй като кофеинът и някои други от съставките са диуретици (тоест, могат да доведат до обезводняване). Можете да приемате ЕЗЧ със или без храна. Ако искате да максимизирате ефективността му, комбинирайте го с рибено масло и кверцетин, тъй като тези три добавки действат синергично.

Вижте още важни неща за зеления чай в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Основното, което трябва да знаем за екстракта от зелен чай е, че никога не бива да пием екстракт от зелен чай, а просто зелен чай. Нека оставим ЕЗЧ за хора, като този анаболен тип, който се хили от снимката!
1
1
 
2
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
ЛЕВЗЕЯ ползвайте ЛЕВЗЕЯ!

Спонсорирани публикации