Гришо скочи с 6 места в ранглистата

Българинът е №34 в света, Вавринка и Надал си смениха местата
11
Гришо скочи с 6 места в ранглистата
Снимка: Reuters

Григор Димитров се изкачи на 34-о място в ранглистата на АТР за седмицата, след като на турнира в Торонто стигна до четвъртфинал. Миналата седмица Григор заемаше 40-ата позиция, но направи забележителен скок и в ранглистата на двойки, след като се изстреля с 397 позиции и в момента е 430-и.

25-годишният Димитров има 1285 точки на сингъл. Другите водещи български състезатели в световната ранглиста регистрират спад, с изключение на Димитър Кутровски, който вече е 643-и.

Сърбинът Новак Джокович продължава да бъде убедителен лидер в класацията с 16040 точки, следван от шампиона на "Уимбълдън" Анди Мъри (Великобритания) с 10065 точки и от Роджър Федерер (Швейцария) с 5945 точки.

Вижте челната десетка на световните ранглисти на АТП и българите в тях:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
от щаба преди 7 години
Абе Григоре,вземи спечели някакъв турнир за да имаме лице пред форумите .
2
2
 
5
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Пустите му вехти пърхуди изцедиха нашето момче!А бе Гришо,остави ги,тия само за себе си мислят!2-3 месеца без секс,да набъбнат топките и си в Топ-20.Може и повече!
1
5
 
5
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
има един виц ,за един дето отишъл на гости при султана и танцуват ханъмите , нашия се стегнал и султана казал : Ханъм , ела да отпуснеш човека .- и така няколко пъти ...Стои си нашия гледа кючеците , ама не му става и султана казал на пазвантина : Али , виж натегни човека ,че много се олаби .... Та и с наш Григор и новия приятел ---- да не е вместо Никол ,да са натегнали нашето момче -примерно.