BG заслуги в авиомоделизма – шуменец шести в света

Класирането на десетокласника е най-доброто ни представяне
10 авг 2016 22:50,
9
BG заслуги в авиомоделизма – шуменец шести в света
Снимка: Община Шумен

Десетокласникът Ивайло Димитров от Шумен е първият българин, достигнал до финал на световно първенство по авиомоделизъм, съобщи БТА.

Ивайло обаче остава шести в класирането в заключителната фаза на турнира. Метеорологичните условия пречат на доброто му представяне, и въпреки това шестата му позиция е най-доброто ни класиране в тази дисциплина.

Постижението му класира националния отбор на България на трето място във финалите на Световния шампионат за радиоуправляеми модели, който се проведе на 5 август 2016 г. в град Випава, Словения.

Младият състезател изказа благодарност лично на кмета Любомир Христов за финансовата подкрепа от страна на община Шумен, съобщиха от пресцентъра на кметството.

От своя страна кметът благодари на Ивайло за това, че достойно представя Шумен и България пред света и го увери, че и занапред може да разчита на пълното съдействие на общината за бъдещи още по-високи постижения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на детето! Ама какви са тези родители, които са го пуснали така селски облечен във висше държавно учреждение и кой за бога е този мазник, дето се ръкува с него? Срам, срам, използват децата за пропаганда, до къде стигнахме...
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз през онова време все се записвах на авиомоделизъм и преподавателя все не издваше. Такова беше времето - куче влачи камион.Как не разбрахте, че онова време и това време са едно и също време. Същите хора, същите порядки, само че вече не се преструват за пред народа. А и нищо не остана от времето преди онова време.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво и на кмета, че е осигурил средства на момчето да представи страната си, вместо да го остави сам да се оправя.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво бе пич, шапка ти свалям!
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на момчето. Новината ме накара да си спомня как навремето във всички училища имаше кръжоци по най различни неща и как децата ходеха с желание в тях. За съжаление от всичко това днес остана само желанието на малките. То на фона на тоталната разруха която дойде с новото време за някакви си кръжоци не си струва да се говори.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не "BG заслуги", а "Български заслуги"!В България пишем и четем на български, а не на латиница!БРАВО на Ивайло Димитров!
2
0
 
25
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Най-сетне ЕДНА добра новина! Успех ти желая и да си от първите кацнали на Луната.Вяра, упорито и смело напред.
1
0
 
31
 
! Отговори
Xxxx2 преди 7 години
Браво на момчето