Григор Димитров продължава да мачка в Синсинати

Българинът е на 1/2-финал на силния турнир в САЩ
19 авг 2016 20:20, Анисия Иванова
93
Григор Димитров продължава да мачка в Синсинати

Григор Димитров се класира за трети път в кариерата си за полуфинал на турнир по тенис от сериите "Мастърс", след като победи Стийв Джонсън (САЩ) със 7:6(8), 6:2 на надпреварата на твърди кортове в Синсинати (САЩ) с награден фонд 5 милиона долара.

25-годишният българин не допусна пробив в мача, а с успеха си осигури 205980 долара и 360 точки за световната ранглиста, в която вече си гарантира изкачване от 32-о на 24-о място.

Първият сет беше много оспорван и се стигна до тайбрек. В него Димитров направи мини-пробив за 6:5 точки, но не успя да затвори частта при собствен сервис.

Той отрази сетбол при 7:8, след което взе три поредни разигравания, за да поведе в резултата.

Българинът използва инерцията и реализира ранен пробив във втория сет, след което направи още един пробив и дръпна с 5:1, а това беше решаващо за победата след 85 минути игра.

Димитров допусна само 10 непредизвикани грешки и пласира 17 печеливши удара, докато 23-ият в света Джонсън направи 24 непредизвикани грешки и само 14 уинъра.

Хасковлията достигна до топ 4 на турнир "Мастърс" за първи път от август 2014 година в Торонто. На полуфиналите той очаква победителя от мача между хърватите Марин Чилич и Борна Чорич.

Още за спорт четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
5
 
! Отговори
до 68 преди 7 години
Не съм Тодор, но да попитам: лимит ли има на мненията тук и кой определя лимита? Или кой определя дали някой е с психо проблеми? Лекар ли има във форума? За една приятелка питам....
41
3
 
7
 
! Отговори
До фсб преди 7 години
Ако беше забогатял, щеше да си наеме треньор от висок ранк. Както Джокович- Бекер. Ама няма парички, отпада от турнирите и не може да докопа наградния фонд
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТодорТошко, абе, не мислиш ли, че си малко хиперактивничък? Морализаторски хиперактивничък? Чувал ли си въобще за този психологически проблем, който, ако не се лекува навреме, може да прерасне в психиатрически?
39
11
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Този индивид защо въобще го показвате-- Той не заслужава хорското (българско) внимание-- едно самозабравило се келешче - забогатяло и забравило за България - Моля не ни занимавайте с неговата "персона" Достатъчно ни е омръзнал !!
38
2
 
4
 
! Отговори
до 60 преди 7 години
забравих да напиша: от много гледане на кеф, затова ли пада все по-надолу в класацията? Щото Джокович не си гледа кефа и затова е номер едно сигурно...не мислите даже като почнете да ги плещите едни.
37
1
 
7
 
! Отговори
do 60 преди 7 години
Ок, добре. Постигнатото в живота е много относително, нали? за едно малко-, за други много. колко е постигнал Дришката - според теб е много, според мен - все ми е тая какво е постигнал. Аз гледам аз какво съм постигнал за семейството си, не гледам другите. И като написа този пост по-добре ли ти стана, откъде знаеш другите тук колко са постигнали? Или след като някой непрестанно го дават по Тв, то значи той е бил постигнал много? Що за детинско разсъждение..
36
8
 
4
 
! Отговори
ха преди 7 години
Гришката си гледа кефа и печели мангизи , през оная работа му е за хейтъри които се чудят как да оплюят някой който е постигнал десеторно повече от тях в живота.
35
1
 
9
 
! Отговори
до 41 преди 7 години
Айде и на теб: какъв е проблемът ти като сме злобни и завистливи? В къщата ти ли дойдохме, заплатата ли ти намаля? кажи, как точно ти влияе това, че толкова злобен пост си написал? к'во те бърка, не разбирам? Гледай себе си, твоите коментари, нашите ги остаби на нас.
34
1
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 7 години
Много благодаря, че мислиш з анас, но не се тревожи- моят хейт си е моя работа. Ти гледай твоя, че като гледам какъв хейтърски пост си пуснал по адрес на хора, чието мнение не ти се нрави...мале мале. Винаги се учудвам на злобата и омразата на хора, които обвиняват другите в злоба- то обиди, то клетви, то една и съща мантра. Много сте се ограничили нещо- критиката и инакомислието не значат хейт, да те светна.
33
2
 
3
 
! Отговори
до 36 преди 7 години
А кой е този, който пише оценките кое е глупост и кое не? С червена химикалка ли ще ни поправя контролните тук? Който е ахкал и охкал за Григор ще има отличен, а който е изказал друго мнение- на поправителен, щото е писал глупост? Има ли критерии, някакви или само твоето е умно, а всичко , което не е по вкуса ти- глупост? за една приятелка питам...
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТодорТошко Смели - *** и кажи в лицето на Бербатов или Казийски, че са "лигльовци" и ще разбереш, макар и доста болезнено, че не си съвсем прав. Те така, чалгарю българоюначни;)
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки път е това, победа за Гришо и почвате да изливате помия
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наште грации в Казан къде са...да олапват държавни пари за победи в "надбягване на кошути на заден ход в късна )...нашта гордост ,в женската борба и други измислени шампиони,а Димитров победи световния елит и пак ...злоба и завист...ама там коч не дават и не се мажат с олио...затова не е ясно на пишещите тук,че една победа в подобен турнир по тенис чини,колкото 3 казана с грации...
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре Чилич е на линия срещу Григор,дано е премислил играта си нашия и намери правилната форма.
28
9
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
С хейт си живеете, с хейт ще си и умрете. Не се замисляте, но нито в един момент, нямате полза от това. Само си вредите. И вредите и на хората, които могат. Като Григор и Кубрат. Но в края на живота си, те ще имат постижения, на които да се радват. Вие, нямате силата да се радвате. От сега го знам - горчиви хора като вас, винаги си умират сами, просто умеят да прогонват хората, които ги обичат, докато си останат сами, като кучета
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До do 11Колегата не Ви забранява да пишете тук, просто се смее на глу постите Ви. А правото да си глу пак е свещено, без всякакво съмнение, така че не се безпокойте - никой не може да Ви го отнеме!
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧиличУважаеми злобарко, ако Вашето правило "когато играе за себе си - бие, когато играе за България - губи" беше вярно, то ГД отдавна да бе Номер 1. А не е. И как ще обясните с правилото си злобното пророкуване, че "приказката скоро ще свърши" - нали в този турнир играе за себе си?Оставям Ви да си блъскате скромната главица върху тези проблеми, лека вечер ;)
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30Може "всички" да знаят, че Григор е "абонат" на Чилич, но сайтът на АТП не го знае: според него двамата са играли три срещи - 2014 побеждава Чилич, 2015 - победа за Григор, тази година в Рио - пак Чилич. Нещо работата с абонамента май не е съвсем така, съжалявам за което...
24
10
 
6
 
! Отговори
Чилич преди 7 години
Това само доказва какво *** е!Щом играе за себе си,а не за Родината бие.Скоро ще свърши приказката.
23
1
 
7
 
! Отговори
do 11 преди 7 години
Форумът е свободна зона за коментиране и няма как някой да нарежда кой да пише и кой да не пише, нали? Ако си собственик на сайта, модерирай си колото искаш, но ако не си- хайде без назидания кой какво да прави. И в крайна сметка не знам да има ценз по тенис, за да коментираме, нали? всеки, абсолютно всеки може да си напише мнението, независимо дали ти харесва или не или смяташ за некомпетентно или не.

Спонсорирани публикации