Боян ще се оправи! Съжителствал е със Смъртта

Алпинистът ще пребори съдбата за пореден път
24 авг 2016 12:44, Веселин Коларов
44
Боян ще се оправи! Съжителствал е със Смъртта
Снимка: архив, Bulphoto

Още преди началото на Олимпиадата, без значение от представянето на българите в Рио и без значение от резултатите на останалите състезания до декември, бях твърдо решил за кого да гласувам за Спортист на годината.

Този човек се казва Боян Петров. Един истински герой, достоен за възхищение и пример не само на подрастващите, но и на възрастните.

Още по темата

Вчера алпинистът беше застигнат от голяма трагедия. Поредната през живота му. Той и екозащитникът Андрей Ковачев бяха премазани от румънска шофьорка, докато правели проучвания в Кресненското дефиле.

Ковачев е вън от опасност за живота, но състоянието на Боян Петров остава тежко, макар и стабилизирано. Има множество фрактури, включително черепна, има и травма на белия дроб. В момента е на командно дишане.

Но бъдете сигурни, че Боян Петров не само ще се възстанови, но и ще продължи да изкачва осемхилядници без помощта на кислородни маски и шерпи.

Боян Петров многократно се е доказал като изключителен боец. Повече от вас сигурно знаят, че е диабетик, но това не го спира да развява българския флаг на най-опасните и смъртоносни върхове на планетата, сред които К2 и Нанга Парбат. Но малцина от вас сигурно са на наясно, че той два пъти (!) е преборвал рака!

Открит му е злокачествен тумор на окото, после в тестисите. Но той се е преборил. После му откриват и диабета.

"Е, какво е това диабет. Та то не е никак страшно в сравнение с рака", каза алпинистът в едно интервю. Думи, които може да изрече единствено силният човек.

Боян Петров много пъти е съжителствал със смъртта, както обича да казва той по пътя към върховете. Но тя не дебне само там, дебне навсякъде. И виждате колко пъти я е преборвал. Бъдете сигурни, ще успее отново! Знаете ли защо? Защото има цел, която е неизпълнена, за която да живее. Изкачил е осем осемхилядника, остават му още шест.

А когато човек има цел, когато има за какво да се бори, за какво да живее, когато не се предава и пред най-големите трудности, няма невъзможни неща! Боян Петров многократно е доказал, че няма невъзможни неща за него. И ще се оправи и напук на съдбата и ще покори всички осемхилядници!

Спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
31
 
! Отговори
Алекс 1 преди 7 години
Поне ти спри, Бояне, не си тръгвай от Живота!Остани, не можеш и не трябва да си отиваш! Бъди, живей, побеждавай !Енергията ти ни е нужна на нас, за да ни подкрепя в многото тъга!Дано Бог е с теб!
14
0
 
29
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
Стискам ти палци, Бояне, дано всичко да мине! Господ да е с тебе.
13
1
 
27
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Прекланям се пред такива хора, ще се моля Господ да го подкрепи в тази тежка битка...
12
1
 
31
 
! Отговори
молитва преди 7 години
Господи,От сърце ти се молим;БДИ и ПОМАГАЙ на Боян да се възстанови, да стане ЧУДО и пак да бъде сред нас с одухотвореното си лице и поглед, със светлината и положителната енергия, която излъчва!Не ни лишавай от магическото присъствие на този твой добър син!Молим се и се надяваме, Господи; ПОМОГНИ на БОЯН да се върне в слънчевия свят здрав!
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, дано и двамата се възстановят бързо. Само преди два месеца в катастрофа загинаха трима български зоолози, малко хора могат да са толкова посветени в тази недоходоносна мисия!
10
5
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До Анонимен 8 , какво общо има ГЕРБ бе ***?
9
3
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Ееех, защо на истинските човеци Боже?! Погледни към него Боже и му помогни! Ако изобщо те има....
8
2
 
27
 
! Отговори
Dani преди 7 години
Човек с дух! Желая му сили и късмет!!!
7
10
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
АМИН!!
6
7
 
4
 
! Отговори
До Пламен преди 7 години
Да я линчуваме казвам аз. Утре пред НС едно бесило и ще ти дам да ритнеш столчето.
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стискаме палци за теб, Съни!
4
3
 
33
 
! Отговори
Пламен преди 7 години
Що за малоумница е тая шофьорка ? Как от толкова места ще налети точно на двамата ?Сега сигурно ще се отърве с някакво минимално наказание, нищо чудно да почнат да реват от Румъния, че я тормозим тук и ще искат да си я приберат обратно, за да я съдят там където ще се отърве.Дано да се оправи Боян и да продължи да изкачва върхове, само възхищение може да изпитва човек към толкова силни и успели хора.
3
1
 
45
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Дано да е късмет да се оправи!
2
1
 
38
 
! Отговори
boby преди 7 години
Абе то като ти е писано да се обесиш - няма да се удавиш. Дано се оправи човека, а дали ще катери пак осемхилядници - ще видим. Според мен няма какво да доказва. Да е жив и здрав.
1
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъди здрав, Бояне!Всички хора мечтаят, но не по еднакъв начин. Онези, които мечтаят през нощта в прашните недра на своите умове, се събуждат през деня, за да разберат, че това е било суета. Но мечтателите на деня са опасни хора, защото те могат да действат в съня си с отворени очи и да го направят възможен.Т.Е.Лорънс из Седем стълба на мъдростта