Гришо изтощи Жереми, продължава в US Open

Българинът достига трети кръг едва за втори път
2 сеп 2016 07:43,
13
Гришо изтощи Жереми, продължава в US Open
Снимка: Reuters

Ракета №1 на България Григор Димитров на два пъти навакса сет пасив, докато най-накрая успя да изтощи Жереми Шарди и го пречупи лесно в решаващата част за крайното 4-6 6-4 3-6 6-4 6-2 след 3 часа и 6 минути на корта. Това е едва вторият случай в кариерата на българина, в който той успява да достигне трети кръг на US Open, пише gol.bg.

Шарди не губи време в "излишни любезности" на корта и с два ретур уинъра си осигури брейкбол още в откриващия гейм на мача, а Димитров ни върна към няколко кошмарни спомена от последните месеци, като го подпечата с двойна грешка. Французинът затвърди на нула, а в следващото си подаване българинът поведе с 30-0, но в този момент наниза три поредни начални удара в аут и опасността отново се показа на хоризонта. Григор обаче пласира брилянтен кик сервис за 40-15 и скоро намали за 1-2.

Нещо повече – българинът дори стигна до точка за 2-2 гейма, само че се пропука от форхенд и заби топката в мрежата при размяна на висока скорост от основната линия. Димитров не загуби настроението в играта си и при 3-4 излезе перфектно на мрежата за 30-15, след което вкара прекрасен блок ретур и заслужи два брейкбола. При втория, Григор демонстрира неповторимия си атлетизъм, благодарение на който достигна един удар на Шарди с доста странна и къса траектория и отново завърши разиграването край мрежата – 4-4.

За съжаление, Димитров пропусна момента да излезе напред в резултата и бързо изостана с 15-40 на свой начален удар, след като французинът прати слайс на бекхенда му и влезе напред в корта. На брейкбола, българинът си позволи нова удар в мрежата и изостана с 4-5 гейма. И двамата тенисисти показваха зрелищен тенис на много висока скорост, а Шарди вкара магическо стопволе за 30-0, като след още няколко мига затвори сета с 6-4 след 12-ата си непредизвикана грешка за деня.

Още за мача четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: победаГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много малко от тук пишещите имат представа що за спорт е това,вчера ми се наложи да връщам ретур на деветокласник едно таквоз слабовато ми изглеждаше и понеже навремето цъках чат пат тенис на маса,пък и с десет год ми син поиграввам......ама ядец от 20 сервиза му върнах 2 та преди да дращите глупости пробвайте с една ракета втора употреба и ще видите що за спорт е тениса....
10
0
 
1
 
! Отговори
Fen преди 7 години
Преписвате статии от Тенис Кафе и пишете източник, Гол, отдолу и името си сложила тая пишман журналистка, ама може ли дословно да преписваш бе, чак с художествените епитети. Егаси и журналистите. Ето извадка от Оригиналната статия!Ето линк към оригиналната статия преписана дословно, обърнете внимание на ИЗЛИШНИ ЛЮБЕЗНОСТИ ! tenniskafe/atp/grigor-dimitrov/grigor-iztoshti-i-podchini-shardi-v-3-chasovo-shou-v-nyu-jork/
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не-Българинът достига трети кръг едва за втори път, ха ха хаааааааааа...
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С още една победа има голям шанс за завръщане в топ 20. Ако бие и Мъри, със сигурност се завръща
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъри няма да бъде шампион. Запишете си го :)
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно не е показал най-добрата си игра и все пак е победил. Това е класа. Иначе и аз си мисля, че ще мине и 3 кръг, но Мъри изглежда непобедим в момента. Даже букитата му дават по-добър коефициент за титлата от Джокович. Това от години не е било. И все пак Григор има рецептата за победи над Мъри, кой знае.
5
2
 
15
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
Късмет, Гришо!
4
2
 
17
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Нали се сещаш, че ако сега бие Соуса в трети кръг, отива на Мъри, който според теб играе на ниво. Е как да стане да вземе турнира?Пък и това е US Open. И да си представим, че бие Соуса и Мъри( а дано) идва Keй Нишикори и това ще бъде все още четвъртфинал. Но.... първо Соуса. КЪСМЕТ.
3
8
 
7
 
! Отговори
равносметка преди 7 години
Това е шанса на кауна.Всички без Мъри са страшно изморени или са се наситили на титли .Остава той ,Мъри ,който си играе на ниво и Дел Потро .Ако и сега не вземе турнира никога няма да вземе нищо .
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквана победа. Браво Гришо!Сега ще му бъде по-трудно с Соуса, който отстрани Лопес, а ако победи и Соуса, ще се срещне с Мъри, ако Мъри не поднесе някоя изненада.
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изненадата на века!