Прекрасен Гришо отива на 1/8-финал на US Open

Той надделя над Жоао Соуса и продължава с отличния си ход в турнира
Обновена: 4 сеп 2016 07:43 | 4 сеп 2016 07:36, Елка Василева
42
Прекрасен Гришо отива на 1/8-финал на US Open
Григор Димитров. Снимка: Reuters

Григор Димитров се класира за втори път в кариерата си на 1/8-финалите на US Open, след като надви 36-ия в света португалец Жоао Соуса след 6-4, 6-1, 3-6, 6-2.

Това бе и трети мач на ниво ATP между двамата, както и втора победа за хасковлията над ибериеца, който е неудобен за него противник.

С победата си Димитров си го върна и за загубата на същия турнир през 2013 година, когато португалецът поднесе изненадата, като елиминира нашето момче.

В спор за място на 1/4-финалите Григор ще се изправи срещу Анди Мъри.

Първият сет започна много равностойно, но в два от геймовете Григор трябваше да спасява по точка за пробив. Все пак обаче той се справи отлично в напрегнатите моменти и реализира решителен пробив за успеха в сета в последния десети гейм.

Той стигна до сетбол и успя да го реализира.

Във втория сет българинът смачка своя опонент и го проби на два пъти - във втория и шестия гейм, като в последното подаване спаси и четири точки за пробив.

В третия сет обаче всичко за Гришо се обърка и не само че първият му сервис спря да влиза, но и се увеличи броят на непредизвиканите грешки.

Соуса проби във втория и четвъртия гейм, като по този начин достигна до внушителен аванс от 5-0 в геймовете. До края на сета Гришо съумя да върне един от пробивите, но в крайна сметка загуби сета.

В четвъртия сет Соуса започна отлично и стигна до пробив още в първия гейм, който след това затвърди. Григор обаче се окопити и спечели следващите шест гейма, като в това число реализира и цели три пробива, за да постигне и успеха в мача.

Спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: US OpenГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
31
 
! Отговори
ист преди 7 години
Колко злоба се излива към Григор, който играе прекрасно.Много злоба, малко мозък. Плюете срещу вятъра.
12
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така успехите на Григор не ви интересуват и коментирате. След всяка негова победа, показвате колко много "не ви интересува"... Аз не се интересувамбот Кардашиян и не чета, нито коментирам под статиите. Ако прочетете или коментирате - значи се интересувате
11
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хейтове, не бързайте да режете вени, малко търпение, в понеделник Григор отпада, зареждайте злоба, вторник сутрин ви е силата, даже ще вгорчите и празника на българите, бонус 2 в 1!
10
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** да бега да играе за Азерите, щом не признава Родината си. Успехите му не ме интересуват след като не се има за българин вече.
9
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изкара добра пачка, сега е време да се връща при леля Никол, че да не и стане скучно
8
7
 
32
 
! Отговори
Илия Нъстасе преди 7 години
Браво! Това вече показва класа. Желая му да продължи така.
7
3
 
28
 
! Отговори
до Дамян преди 7 години
Просто не мога да бъда по-съгласен.
6
22
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме занимавайте повече с този небългарин
5
2
 
73
 
! Отговори
Дамян преди 7 години
А защо просто новинарските статии не са това, което трябва да бъдат - информативни, без квалификации, без оценки. "Григор Димитров отива на 1/8 финал". Прекрасен ли е, ужасен ли е, читателят да си прецени по неговите собствени субективни критерии. Защо все трябва да фамилиарничим с умалитени имена - "Гришо" Кога най-сетне ще закрият факултета по журналистика в СУ... то, не, че повечето онлайн автори са го завършили някога ... всъщност, надали дори са ги приели там ...
4
0
 
46
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Анди Мъри доста трудно успя да преодолее италианеца Лоренци в 4 сета, най-вече в първите два сета. Ако Гришо победи и Мъри, което е трудно, но не е невъзможно, ще излезе срещу Нишикори, който за Гришо май е по-труден противник и от Мъри.
3
4
 
47
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Браво Гришо! Много труден противник е Соуса, но то на US Open слаби играчи няма.Отлично представяне на Гришо - класира се сред 16-те най-силни в света.
2
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До вчера го плюхте днес стана "прекрасен"... типично по български.
1
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е защо?