Защитник на Арсенал предизвика Юсейн Болт на спринт

Бейерин тичал по-бързо 40 метра от Светкавицата
16 сеп 2016 13:44, Красимир Ангелов
14
Защитник на Арсенал предизвика Юсейн Болт на спринт
Снимка: Reuters

На защитника на Арсенал Ектор Бейерин не му липсва самочувствие. Испанецът, който е известен като един от най-бързите футболисти в света, си позволи да предизвика легендата в спринта Юсейн Болт.

"Всъщност не трябва да питате мен. Честно казано очаквам телефонно обаждане от Ямайка! Още преди време го предизвиках, а той каза, че това може да стане след Игрите в Рио. Така че в момента чакам. Явно трябва да го натиснете малко", заяви Бейерин.

Десният бек подобри клубния рекорд на Тио Уолкот на 40 метра, които измина за 4,42 секунди. Това означава, че на това разстояние той ще бъде по-бърз дори от Светкавицата!

Ямаецът, който доминира в спринта на 100 и 200 метра в последните 8 години и ги спечели на Олимпиадите през 2008, 2012 и 2016 година, държи световния рекорд на 100 метра с 9,58. Дори и тогава обаче той измина първите 40 метра по-бавно от Бейерин – за 4,64 секунди, така че испанецът би имал 2 метра преднина.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък се обзалагам , чер ще бия Болт на спринт 2 метра!
13
0
 
3
 
! Отговори
dp преди 7 години
Хекторчо е наистина много бърз, не бих се учудил да го бие на кратко разстояние.На 100 и особено на 200 метра едва ли, но на спринтове като за във футбола - 50-60м - като нищо ще му избяга.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Болт има доста слаб старт - видя се и на олимпиадата. На къса дистанция много хора ще го изпреварят, вкл. и от други спортове, като футбол, баскетбол, ...
11
6
 
6
 
! Отговори
Синът на вятъра преди 7 години
Ало испанчето. Това е Болт. Ще бяга и ще ти се хили.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не се състезавал на олимпиадата? Вие не четете ли? Става дума за 40 метра, а такава дистанция на олимпиадата няма. Между другото с моите физически възможности, когато бяха на 18 години, почти сигурно ще отвея Юсейн Болт на 10 метра дистанция. Разбира се след това ще му гледам гърба.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има огромна разлика да бягаш 20 метра, 40 метра или 100 метра.Въпрос на бърз старт и бързо ускоряване в началото при късите разстояния (20 метра, донякъде и 40 метра) и въпрос на бързина, когато си развил скорост при 100 метра дистанция. Ако на олимпиадата имаше 20 метра спринт, никой от сегашните спринтьори нямаше даже да се класира за олимпиадата. Разбира се важи и обратното - никой футболист или баскетболист няма да се класира сред спринтьорите на 100 метра или 200 метра.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива спорове се решават на състезание. Байерн се записва за участие където ще го има Юсеин болт и се вижда кой е по-добрият. Светкавицата ще го отвее. Едно е да бягаш 40 метра като знаеш, че ти остават още 60, друго е да бягаш само 40. Но както казваше треньорът ми на времето: ако станеш футболист, нищо друго не става от тебе
7
5
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Ще бъде интересно състезание .Футболиста след като толкова настоява за състезание значи имя своите шансове .Впрочем защо въпростния Футболист несе състазава на олимпядата Баз държя че щеше да вземе медал!
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз едно време като ученик участвах в едни такива къси спринтове и редовно биехме спринтьорите. Ние тренирахме баскетбол и на къси разстояние ги скъсвахме. Те непрекъснато твърдяха, че ние правим фалстарт, защото не можеха да разберат как успяваме да тръгнем толкова бързо, но разбира се фалстарт нямаше. Ти и ямаеца е доста бавен на старта, но после става фурия и настига и надминава останалите спринтьори.
5
3
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До @@@@@@@@@@@@@@@@@@@Не, колега, бил е с ботуши, защото са му по-удобни...:))) Не се сърди, пошегувах се...:)
4
3
 
2
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Предполагам , когато са засичали времето на футболистта, не е било на терена с футболните обувки, които имат голям грайфер и сцеплението при стартта е много по-голямо..........
3
1
 
9
 
! Отговори
Pe6o преди 7 години
до 1Параолимпийците просто бягаха кой колкото може като би следвало да бъде в един истински спорт. Докато "профитата" през цялото време се дебнеха и хитруваха - затова времето им е толкова слабо....
2
1
 
2
 
! Отговори
ZORO преди 7 години
Usain Bolt se kazva ,a ne ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми нищо чудно. Щом и инвалидите смачкаха нормалните олимпийци на 1500 метра.

Спонсорирани публикации