Злато за България! Ружди с олимпийска титла в Рио!

Българинът постави и нов световен рекорд в гюлето
16 сеп 2016 19:17,
72
Злато за България! Ружди с олимпийска титла в Рио!
Снимка: BTV

Пет дни, след като остана на шесто място във финала на диск в Рио де Жанейро, Ружди Ружди покори Олимп. Той триумфира по безапелационен начин в коронната си дисциплина – тласкането на гюле на игрите за хора с увреждания като постави нов световен рекорд и нов параолимпийски игри, съобщава BTV.

Още по темата

Още в първия си опит в сектора 25-годишната гордост на град Глоджево постигна резултат от 12,33 м – с 29 см по-добър резултат от предишното най-добро постижение на планетата. То обаче също принадлежеше на българина. Ружди го записа през юни в Гросето (Италия), където стана за трети път европейски шампион в дисциплината.

Златото на Ружди е първото отличие до момента за страната ни от параолимпийските игри в Бразилия. Тази нощ на старт в бягането на 1500 м в Рио застава младата ни надежда Християн Стоянов.

Олимпийското злато е връх в кариерата на атлета. Преди участието си в игрите той бе ставал веднъж световен шампион и общо четири пъти европейски – три пъти на гюле и един път на диск. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
4
 
! Отговори
до етнически турчин преди 7 години
И един съвет от мене спри да афишираш постоянно етноса и религията си. Никой не те спрял да се молиш или да ползваш турски в неофициална реч. Дръж се като българин и по-малко като турчин когато си сред обществото. Когато България е в конфликт с Турция не заемай турската страна, ако искаш да се българин (по националност).
25
5
 
5
 
! Отговори
до етнически турчин преди 7 години
Те онези времена дето отминаха ви бяха попарата, която трябваше да си изсърбате заради едни по-ранни времена в които ролите бяха разменени. Дискриминацията и омразата сами си ги печелите, обикновено когато някой етнически българин обиди Турция, тръгвате да я защитавате, сякаш ви е родната държавата и сте някакви заложници на България.Двата езика и магистратурата не означават нищо, аз също ги имам но не гаранция за работа. Последната година и половина бях безработен, а съм етнически българин.
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето този човек с гордост носи българския флаг. Не като коментатор номер 4, който плюел на флага и се отричал от българското, не като османлията, който е роден тук и сега живее в Турция, въобразявайки си, че е аканъ турчин, докато турците му се смеят и го наричат с обидни наименования зад гърба му.
23
7
 
6
 
! Отговори
Етнически турчин преди 7 години
Ние като етнос лоялни към българската държава, какво срещаме в замяна от българското общество? Омраза, обиди, подигравки, дискриминация във всяко отношение. Аз съм човек, който е с две магистратури и ползва 2 чужди езика и НЕ успях да отговоря,, на високите стандарти на трудовия пазар в бг?! ЗАПОМНЕТЕ минаха времената, когато ни използвахте, да ви вършим кърската работа, сега вече ще участваме Активно в управлението на държавата!
22
0
 
7
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Дълбок поклон!
21
4
 
7
 
! Отговори
до етнически турчин преди 7 години
В такъв случай ще се отречеш от държавата Турция, тя не ти е майка, не ти е корен, не ти е роднина, не ти е нищо. Няма да я защитаваш със зъби и нокти, след като имаш друга държава, на която твърдиш, че принадлежиш.
20
5
 
10
 
! Отговори
Етнически турчин преди 7 години
България е на всички, независимо от религията, етноса, принадлежност, щом си роден тука си гражданин на тази държава. ДА ще говоря на турски език, ще изисквам да чувам молитвата на ходжата от минарето на джамията, ще държа да има предмет ислям и турски език в училищата. ЗАЩОТО колкото и ваша, толкова и наша е тази земя България, И ще се боря за това със все сили. България не е етноним за някои, тя е за всички градили я! А малцинствата сме не по-малко участвали в развитието й.
19
1
 
7
 
! Отговори
до ястреб османлията преди 7 години
За османеца, тюрк и турчин са били обидни наименования. За турско население е било смятано необразованото номадско простолюдие от Анатолия. Ти как точно съвместяваш турското с османското не ми е ясно. Може би си поставяш психическа преграда за да не влизат двете неща в конфликт и да ти рухне въображаемият свят, който си си изградил.
18
2
 
5
 
! Отговори
до Меси преди 7 години
"Малък и *** народ...ами ако беше голям..."Не е трудно да си го представиш, просто погледни големия народ след южната граница: безмозъчна, аморфна биомаса.
17
5
 
4
 
! Отговори
Меси преди 7 години
Малък и *** народ...ами ако беше голям...
16
0
 
15
 
! Отговори
Тихо преди 7 години
Браво на момчето! Дано държавата отпуска добри премии за медали при параолимпийците, заслужил си е наградата човека.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Искам да си върна личната карта на президента.Отричам се от тази мрсна нация,отричам се от името "българин".От месеци ревеш едно и също тука. Отивай, връщай си личната карта, събирай си бок.луците и изчезвай от България.
14
2
 
8
 
! Отговори
до Турчин преди 7 години
Да вземеш да изчетеш една лекция и на отп.адъка дето плюе на знамето и герба на България, а? Нещо много избирателно го даваш.
13
15
 
14
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Браво на момчето, само можем да му се възхищаваме за борбения дух и воля. А що се отнася до болните националисти, ще кажа: Държавата ви се разпада, и вие сте си виновни за това, не турчина, американеца, а *** и злобата му. Назрява време разделно!
12
10
 
9
 
! Отговори
до Интелектуалец преди 7 години
Аз за седалката на тоалетната си чиния съм закрепил турския флаг.
11
5
 
21
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Афферим Ружди кардеш
10
9
 
4
 
! Отговори
до: той си знае преди 7 години
Ти като насила Славянизиран/християнизиран ром(Дасикане Рома-българещи се роми в България) препоръчвам ти книгата на писателя Стоян Динков Османо-Римска империя, българи и тюрки на Изд.Сиела , та само там пише за твоя Произход защото ДС и Комунизмъ не са разрешили да се напише в История на България
9
11
 
5
 
! Отговори
Aria преди 7 години
Тия параолимпийски игри са извращение на съвременния объркан от кухи лозунги човек. Лозунги за лошо разбрана толерантност.
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста нелепо е човек да се нарича интелектуалец след като се е родил само защото майка му има матка в която е попаднало тираджийско семе. Още по-нелепо е такъв човек да определя кой е българин и кой не. Такива "интелектуалци" не могат да разберат, че човек с име Ружди може да направи за България в пъти повече от мнозина отпадъци като тях.Браво Ружди!!!!!
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kakto edno vreme Naim Syuleymanoglu s golqm zor go kradtiha na Naum... kato blagodarnost ot balgarskata darjava za desetki zlatni svetovni i olimpiyski medala.Prosto neblagodarna naciq bayganyov6tinata