Страхотен Григор се разправи с Надал в Китай

Българинът се наложи категорично с 6:2,6:4 над именития испанец
Обновена: 7 окт 2016 18:12 | 7 окт 2016 17:48, Красимир Ангелов
64
Страхотен Григор се разправи с Надал в Китай
Снимка: Reuters

Първата ракета на родния тенис Григор Димитро постигна впечатляваща първа победа над един от най-добрите тенисисти в последните 10 години Рафаел Надал.

Гришо се наложи категорично с 6:2,6:4 срещу носителя на 14 титли от Големия шлем испанец  в 1/4-финален мач на турнира в Пекин с награден фонд от 4,16 милиона долара.

Досега двамата се бяха изправяли седем пъти един срещу друг, като всичките бяха спечелени от Надал.

Двубоят започна необичайно за мъжки мач с пет поредни пробива, като 25-годишният хасковлия първи задържа подаването си за 4:2, а след това взе още четири поредни гейма, за да спечели първия сет и да поведе с 2:0 във втория.

Българинът, 20-и в световната ранглиста, продължи да затруднява шампиона от 2005 година и миналогодишен финалист, като пропусна преднина от по 40:15 при сервис на Надал в петия и в седмия гейм.

Ключов за успеха се оказа осмия гейм, в който испанецът достигна до две възможности да върне пробива, но Димитров показа изключителен характер и хладнокръвие в трудния момент и се измъкна от тежката ситуация, за да дръпне с 5:3, след което при следващото си подаване стигна и до успеха.

Силната игра на българина принуди бившия номер 1 в света Надал да рискува често и той направи нехарактерните за него 36 непредизвикани грешки срещу само 20 на Димитров.

С победата българинът заработи 154 750 долара и 180 точки за световната ранглиста, а в спора за място на финала той ще срещне третия в схемата Милош Раонич (Канада), който пласира 13 аса и надделя над Пабло Кареньо Буста (Испания) с 6:4, 6:4.

25-годишният Раонич е шести в световната ранглиста в момента. Той има осем титли в кариерата си и е заработил над 12 милиона долара от наградни фондове като професионалист.

Димитров води с 2:1 победи срещу канадеца в трите им срещи досега. Раонич спечели първия мач помежду им през 2011 година в Стокхолм със 7:5, 6:4, а след това хасковлията триумфира на два пъти - с 6:3, 6:4 в Бризбейн през 2013 година и с 6:3, 3:6, 6:4, 7:6(10) на Откритото първенство на Австралия през 2014 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
1
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 7 години
Малко ли ви са фекалиите в реалния живот, че не може да се зарадвате на нещо свястно. За последния месец това е единственото положително нещо чуло се за България. Освен това, момчето наистина напредва с новия треньор. Тъжна история
56
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правят се залози и там Надал е заложил 1 милион, че *** ще бие този мач!И двамата играят напълно уредено!!!!!
55
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** бие един мач и после отпада такъв е бил и такъв ще си остане!!!!А МАЧОВЕТЕ В НАЧАЛОТО СИ ГИ УРЕЖДАТ ДА ОСТАВАТ В ТУРНИРИТЕ И СИ ДЕЛКАТ ПАРИТЕ!!!ТАКА РЕАЛНО НАДАЛ ПЕЧЕЛИ ПОЛОВИНАТА ПАРА ОТ *** И ПАК ПРОДЪЛЖАВА!!!*** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА!
54
2
 
4
 
! Отговори
само да кажа преди 7 години
вие пак си пишете за хейтъри мейтъри но само да кажа днес *** отпада на полуфинала...и това че постигна успех на четвътфинал на някакъв си тенис турнир беше водеща новина с централна новинарска емисия по национална телевизия?!...а кога ще е водеща новина че минималната пенсия в македония е 200 еуро,в сърбия 190,в албания 180!!! а тук в клоаката е 160лева-80 евро!!!!!!докога само ще се правят констатации а няма да се взимат действия и решения адекватни докога!!!!!!
53
1
 
0
 
! Отговори
Haker преди 7 години
До АнонименАбе сигурно и това го има - наговорени мачове. То нали лъсна /май миналата година/ такава схема и наказаха тоя-оня. Ама да са живи и здрави руските хакери. Сестрите Уилямс, разни гимнастички и лекоатлетки , които взема забранени препарати и субстанции съвсем свободно и никой не ги закача, защото видиш ли "те са се обадили предварително където трябва". И Надал беше сред тях и май от кумува срама ги е спрял та се видя резултата. Младостта ще си пробие път - Джек Лондон - "Къс месо".
52
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Гришо. Не повярвах като чух. Надал.. Евала :)
51
3
 
6
 
! Отговори
Букмейкъров преди 7 години
Да си тенисист и президент на US e подобно. Постигаш успехи само ако имаш "здраво семейство" или връзка. Ако си необвързан,прегрешаващ или нарочен нямаш място там. Големите спортисти(бизнесмени, артисти) са абонирани за PR.Обикновено даден проект при фалит се прехвърля на друг(Хамилтън-Гришо, Серена Уилямс - Гришо). Бонусът те хвърля в "големия" бизнес-залагания и т.н. И как да "удариш", ако не "бие" Гришо (Надал и той е получил).Радост е за мен Григор!Маша го изгради.Той пък изгради Никол.
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А баба му с него ли беше или се потеше на друг корт?
49
4
 
3
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Това му е лошото на Григор. И при най-добрите му прояви, очакваме поредния срив и загуба на мача. Треперим до последно. Затова спрях да го гледам.
48
4
 
1
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Надал - пенсията Мачкал го е и пак ще го мачка.
47
0
 
7
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
до 681 и 44-ти Данъци се плащат по место живеене и затова ГОЛЯМА част от професионалните спортисти(артисти) са с адрес Швейцария , Монако и др.под. и не плащат почти нищо. Данъци плащат когато решат да купят нещо извън регистрацията си , защото трябва да попълнят декларация за ПРОИЗХОДА на парите , нещо което не винаги правят и затова много са следствени Меси , Неймар ,Аранча Санчес Викарио , Монсерат Кабайе ....
46
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗОБЩО НЕ СЕ РАДВАЙТЕ!!!!УРЕЖДАТ СИ МАЧОВЕТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОСЛЕ СИ ДЕЛКАТ ПАРИТЕ САМО И САМО ДА ОСТАНАТ В ТУРНИРИТЕ!!!ЗАТОВА ДАВАТ НА *** ДА ПОБЕДИ ЕДИН МАЧ В НАЧАЛОТО НА ТУРНИРА ЗА ДА ОСТАНЕ В НЕГО И ДА СИ ДЕЛКАТ ПАРАТА ПОСЛЕ!!!!!
45
5
 
13
 
! Отговори
Кики преди 7 години
Евала Гришоооо !!!
44
0
 
1
 
! Отговори
Хване Юрганевски преди 7 години
До 681тамам да ти напиша за етимологията на демек, аратличе , и реши че баш ми не е хаир да си давам толко зор.
43
24
 
5
 
! Отговори
лупи преди 7 години
Аз съм хейтър. Когато Гришо играе така, как да не го поздравиш. Но когато върши глупости ще си го хейтвам. Фен съм на Ноле, така че няма да поддържам Гришо, само защото е българин. Поне така е по паспорт
42
0
 
17
 
! Отговори
до 42 преди 7 години
Данъците от наградните фондове се изплащат на момента когато ти преведат сумата.Тост държавата в която е проведен турнира си удържа час от наградния фонд като данъци.Ако България организира турнир с някакъв заграден фонд,Гришо ако спечели ще си плати 10% данък!
41
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е 6-та победа за сезона, срещу топ 10 играч. Повече от него в тази класация имат само Джокович, Федерер, Вавринка и Надал. Общо 39-та за последните 52 седмици, при 25 загуби. Ако смятам вярно Григор има и 12 победи от последните 15 мача и не вярвам да спре да бие утре, въпреки, че ще играе със 6-тия в света! На хейтърите - ще горите в собствената си жлъч и ДГД, хаха
40
38
 
10
 
! Отговори
681 преди 7 години
Един въпрос: Има ли тоя Гришо нещо общо с България? Демек, къде внася данъци?
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересното в случая е, че Гришо преподрежда тенисистите на 4-то, 5-то и 6-то място в света. Засега само изпрати Надал от 4-то на 6-то място.
38
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милош Раонич иам много силен стимул да победи нашия Гришо на полуфинала. При победа, Милош Раонич става 4-ти в световната ранглиста, а при загуба е на 5-то място. Сега Милош Раонич е 6-ти. Няма това-онова, Гришо жъне победи и сред най-силните в света и само комплексарите не разбират колко много е това.

Спонсорирани публикации