Левски с турнир за деца – "Купа Димитър Списаревски"

На спортния празник ще дойдат и ученици от Босилеград
12 окт 2016 13:14,
0
Левски с турнир за деца – "Купа Димитър Списаревски"
Снимка: Levski.bg

"Левски" и Националния клуб на привържениците на "сините" (НКП) ще организират турнир за деца между 12 и 14-годишна възраст в чест на капитан Димитър Списаревски.

Поводът е 100 години от рождението на българския летец, загубил живота си по време на бомбардировките на София през Втората световна война.

Списаревски е един от героите за агитката на "сините", тъй като е бил футболист на "Левски" в периода 1933-1935 година.

Домакин на състезанието ще бъде основният терен на стадион "Георги Аспарухов", а събитието ще се проведе в неделя, 16-ти октомври и е с начален час 10:00 ч., съобщава bTV.

"Това е продължение на инициатива, която привържениците започнаха около честванията на 100-годишнината на "Левски".До момента сме организирали близо 20 такива турнира, но извън София. Сега ще бъде проведен такъв в неделя, ден след мача с Ловеч. Той ще бъде проведен на официалния терен на "Герена" и ще бъде отворен сектор "А", където хората ще могат да наблюдават играта на децата напълно безплатно", обясни председателят на НКП Степан Хиндлиян.

В турнира ще се включат 16 отбора, а между мачовете ще има изпълнители. Едно от училищата, които ще изпратят свои отбор, е от Босилеград. "За нас това е важно, защото там има огромна левскарска общност", допълни Хиндлиян.

Новата организация на "сините" - "Лъвски скок", ще се занимава с инициативата. Сдружението цели да продължи каузите, свързани с развитието на децата в три направления - спортно, образователно и забавно-развлекателно.

"Подготвили сме филм за кап. Списаревски и ще обясним на децата кой е той. Поканили сме популярни изпълнители, танцови ансамбли и други. Идеята е това да бъде детски празник, който да привлече максимално много хора - деца, родители, близки и приятели. До момента подобно нещо не е осъществявано и със сигурност ще бъде интересно, приятно, забавно и полезно. Това е спортът", каза Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари