Шанс за реванш! Кличко задължен да се бие с Кобрата

Българинът ще се изправи срещу украинеца или Антъни Джошуа
15 ное 2016 11:37, Веселин Коларов
19
Шанс за реванш! Кличко задължен да се бие с Кобрата
Снимка: Reuters

Кубрат Пулев ще боксира срещу Антъни Джошуа или Владимир Кличко следващото лято. Според мениджъра на Кобрата - Кале Зауерланд, поб­едителят от сблъсъка между световния шампион на IBF и Стоманения чук ще бъде за­дължен да се изправи именно срещу българина в следващия си мач.

Причината е, че 35-годишният столичанин вече е първи претендент на между­народната федерация и по правилник се явява официален такъв за пояса, пише "Тема спорт".

На този етап все още няма обявена дата за мач между Джошуа и Кличко, но е ясно, че той ще се прове­де през пролетта, а на линия ще бъде и титлата на WBA. Боят се явява доброволна за­щита на IBF за британеца, след което шампионът има три месеца, за да потвърди мач с претендента (Кубрат). Това означава, че сблъсъкът между Пулев и носителя на трофея ще бъде в края на ля­тото.

За целта обаче първо Ко­брата трябва да се справи със Самюел Питър. Българинът излиза срещу Нигерийския кош­мар на 3 декември в "Арена Армеец" при дебюта си на професионалния ринг на родна земя. Европейският шампион няма право на грешка, ако ис­ка да продължи да преследва мечтата си и да стане №1 на планетата.

Вчера от EBU пък обявиха, че отлагат със седмица реше­нието за организиране на сре­ща между Кубрат и Мариуш Вах. Първоначално това тряб­ваше да се случи вчера, но да­тата бе променена за 21 но­ември. Полякът е официален претендент за европейския пояс на Пулев и по правилник би трябвало двамата да се срещнат в началото на про­летта. Ако от лагера на Ко­брата откажат, то титла­та ще му бъде отнета.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие вместо да подкрепите човека,че полага усилия и се бие за родината си предвид,че му е предлагано да се бие под чужд флаг и срещу много по-добро възнаграждение вие го плюуете,че приказвал много,ами такъв му е манталитета,на всички ни е такъв,силни сме на приказки но не винаги има покритие,загуби един мач и го направихте на нищо,ами онези хубавци дето от 20 години не сасе класирали на европейско или световно първенство по футбол,тях какво ще ги правим
15
5
 
4
 
! Отговори
Боксев преди 7 години
Никаква кобра не е,а само Пулев
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кличко пак ще съсипе от бой нашия - нито е бърз, нито има техника, нито е подготвен, нито има адекватна защита, нито нищо. Иначе има голяма уста и преголямо самочувствие, като бойко борисов, но и при двамата е без покритие. Носи на бой, но срещу Кличко ще омете ринга. Отново. Оня е супер подготвен, мускулите му са очертани, а нашият *** само в дискотеките: корем като сланина, бицепси като пържоли. Бицепсите и коремът на Кличко ще се пръснат от тренировки, само като си свие ръката и подскачат.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
abe... neznam boksa, ama na nashiat mantaliteta mu prechi mnoogoo. iska da e goliam , no ima oshte hliab da iade
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kobrio shte padne na kolene !!
11
6
 
13
 
! Отговори
Претендентът преди 7 години
Малии пак ше му тръни главата на нашия!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
той е претендентът, но преди това трябва да стане претендентбаси статията, ще се бие за титалата, но преди това трябва да се справи с намси кой си
9
16
 
18
 
! Отговори
художника преди 7 години
Аз съм за кобрата. Щом е стигнал до това ниво, значи е добър. Айде сега да го видим, колко е ЛОШ. Мачкай Кобрааааа, истинските Българи сме със теб !!!Зад всеки успял Българин стои друг, който също иска да успее. Зад всеки неуспял българин стои завистлива ***, която също не е успяла в живота.
8
2
 
18
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Бокса отдавна е повече цирк и по малко спорт.Всичко е шоу и много малко боксови умения.Прегледайте по стари мачове на Тайсън , Холифийлд ,Шанон Брикс, Оскар де ла Оя и много други за да разберете каква пародия на спорт е днес!!
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам кой кого ще победи ,вече няма истина само пари и пак пари !
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смока няма шансове,помним Кличко как гон разнася кат стирка по ринга и го обезобрази,смока изкара пет рунда поради милостта на Кличко който не го трупяса в първият рунд щот хората си бяха платили за шоу но не мисля ,че Джошуа ще го влачи до петия рунд.Смока е реалист и ще откаже такива мачове,няма класа ,гард и тежък удар за такива мачове
5
3
 
4
 
! Отговори
а преди 7 години
немало да е реванш а кличко щял да затвърди победата си, нашия си подготвял нови обиди и слухове по адрес на опонента си.
4
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КЛИЧКО ВЕЧЕ НЕ Е ИНТЕРЕСЕН. КОБРАТА СЪЩО.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добер срещу Кличко - тоиз вече застаре, джошуа ще го отупа.
2
8
 
34
 
! Отговори
Evil dick преди 7 години
Джошуа ще ги трупяса и двамата!
1
13
 
29
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Нашият пак ще яде бой! Ама така му се пада, за дето насилва чужди жени по тоалетните на дискотеките!