Григор Димитров: Този трофей значи много за мен!

Понякога този спорт може да бъде брутален, призна той
8 яну 2017 17:43, Анисия Иванова
94
Григор Димитров: Този трофей значи много за мен!
Снимка: БТА

Ракета №1 на България Григор Димитров беше на седмото небе от щастие, след като триумфира на турнира в Бризбейн, завършвайки една перфектна за него седмица. Това е петата му титла в турнирите на АТП след две години и половина прекъсване.

Хасковлията триумфира в Бризбейн, след като по пътя към трофея елиминира последователно трима играчи от топ 10, в това число миналогодишния победител Милош Раонич (Канада) на полуфиналите вчера и Кей Нишикори (Япония) на финала днес с 6:2, 2:6, 6:3.

Още по темата

"Кей е един от най-трудните съперници в Тура. Сигурен съм, че ни предстоят още много срещи с него. За мен този трофей значи много", призна българинът.

"Изпитах най-много наслада на корта през тази седмица. Това е един от големите моменти за мен. Целта за първите 6 месеца бе да спечеля титла, а го направих още в първата седмица. Емоционална победа, понякога този спорт може да бъде брутален", каза Григор.

Той разкри, че през тези десет дни се е забавлявал много, "повече отколкото някога на тенис корта".

"С тази страхотна публика се чувствах като у дома си. Искам специално да благодаря на отбора ми - на Дани (Валверду, б.а. личния треньор на Димитров), защото това е първата ни титла заедно", каза още хасковлията.

Номер 5 в света Нишикори призна, че е разочарован от загубата, но поздрави победителя.

"Григор игра страхотен тенис. За шеста година участвах в турнира и за първи път достигнах до финала, така че мога да бъда доволен от седмицата. Надявам се някой ден да стигна и до титлата", заяви японецът.

"В третия сет той започна да играе много добре. Аз взех някои лоши решения, особено в гейма при 3:4. Той игра агресивно, натискаше с форхенда при всяка възможност и сервираше страхотно", каза още Нишикори.

През следващата седмица Димитров ще играе в Сидни, където през миналия сезон падна на финала от Виктор Троицки (Сърбия).

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

 


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, Григоре.
31
2
 
37
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Тениса е игра за успешни и позитивни хора ,който не се чувства такъв по добре да замълчи.
30
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много е добре за самочувствието му тази купа и да влезе на макс в турнира от ГШ в Мелбърн
29
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честита титла на Григор и дано след няколко седмици вдигне и купата на АО.
28
1
 
16
 
! Отговори
Ози преди 7 години
Блокираха ми думата "ж.ypнaля" по долу. Явно я смятат за мръcнa дума
27
9
 
6
 
! Отговори
Ози преди 7 години
Ще играе в Сидни... ама на куково лято. Ей, тия ***, ама наистина, отде ги изсмукват тия "новини"?!?
26
2
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 30Викаш много по-интелигентно е да псуваш на английски?Ок! Прав си!Голям Джумбиш си бил ти, бе момък!
25
26
 
8
 
! Отговори
Бай Шиле преди 7 години
Какво ни занимават с тоя постоянно, той просто се е родил в България нищо друго не го свързва с нашата страна.
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТМи твърде малък е бил за псувни когато напусна България, за разлика от Стоичков, та просто ги е научил на "чужд език" . А и хайде да не сравняваме манталитета на двамата. Единия псуваше като каруцар, другия ругае рядко. Толкова с кой какво впечатление прави. Аз се срамувах от Стоичков ако трябва да сме честни. Може би защото първите ми 7 години са по-различни от вашите.
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
28, Пуска защото знае че каквото и да направи сърбина ще го смели от бой! Затова пуска предварително! Знае че разликата между тях е огромна в класите.
22
11
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 22 Не, че искам да съм адвокат на ХА-ХА-ХА, но никъде не е споменавал, че е трябвал да си седи у България Григор за да е българин. Говори че Григор даже не псува на български, за разлика от един Стоичков където и да е по света! Говори за отчуждението му от България! За това че даже е забравил да си изразява емоциите на български. Понял? И че не поздравява на български българите по трибуните отишли да го подкрепят даже след победа. Ето това прави меко казано лошо впечатление на някои.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Инфото в сайта на АТП не е вярно, няма да играе в Сидни, оправете си инфото.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСмешник си ти,***.
19
4
 
7
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
И ко ся?Николинка ше ли му разточи баница?
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !Не съм чул някой тенесист да обикаля цяла година по света на турнири и в същото време да си седи в родината и да не излиза от нея.Просто физичните закони не ни позволяват да бъдем на две места едновременно.Не важи само за тенисистите а и за мен и теб, този закон.
17
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да победиш едно японче в 2 от 3 сета и да победиш Мъри или Джокович на турнир от ГШ в 3 от 5 сета дали не е разликата като между Трабант и Ферари?Много литнахте за изведнъж във въздуха...споко, на АО даже няма се наложи да се среща с тиоя двамата защото преди това ще го пребие някой от бой. Споко!
16
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12, Григор да победи световните номер едно и 2 на АО? Нещо бая си повярвахте от тази титличка. Що се излагате? Ти гледа ли снощи заявката на Мъри и Джокович към всички в тура? Онова малоумното Вавринка ако не им обърка сметките няма кой да им попречи да са на финала двамата. Какъв Григор?...с тази игра ще го опердашат в 3 сета и максимум дадени от тях 10 гейма.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма го Гришо в схемата на турнита в Сидни.
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотен Григор! За седмица три победи над играчи от топ 10 гарнирано с титла! Какво повече можем да искаме за началото на сезона.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честита победа на всички!Много ,много победи през тодината и дано задържи това страхотно ниво.Признавам си много песимистично бях настроен за днешния мач,трудно бих повярвал Григор да победи японеца след три поредни загуби от него ,а лошото е че Нишикори е един от неудобните му противници,но явно с Дани Валверду не са си губили времето.