Лудогорец среща Милан в Лига Европа

Първият мач ще се играе в България на 15 февруари
11 дек 2017 15:20, Красимир Ангелов
40
Лудогорец среща Милан в Лига Европа
Снимка: БТА

Лудогорец ще играе срещу Милан в сблъсък от 1/16-финалите на Лига Европа. Това отреди жребият, който беше теглен преди минути.

Първият мач ще се състои на 15 февруари, а реваншът на "Сан Сиро" е седмица по-късно. Очаква се скоро родният шампион да обяви къде ще приеме "росонерите" – на националния стадион "Васил Левски" или в Разград.

Лудогорец за втори път в своята история ще срещне противник от Ботуша. През 2014 г. на същата фаза "орлите" се паднаха с Лацио и спечелиха първия мач на "Олимпико" в Рим с 1:0, а в София измъкнаха драматично 3:3, за да продължат напред.

Милан е вторият най-титулуван клуб в Европа със 7 спечелени КЕШ, като по този показател изостава единствено от Реал Мадрид. Отборът 19 пъти е печелил титлата на Италия и 2 пъти КНК.

От почти две седмици "росонерите" са с нов треньор – Дженаро Гатузо, който смени уволненият за слаби резултати Винченцо Монтела. Под ръководството на бившия халф, отборът има победа, равен и загуба.

През лятото китайските собственици на клуба дадоха над 220 милиона евро за селекция, но въпреки това "червено-черните" се представят под очакванията и в Серия "А" заемат 7-мо място. Милан беше в група в Лига Европа с АЕК Атина, Риека и Аустрия Виена и финишира първи с 11 точки.

Пълният жребий вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
36
 
! Отговори
Майтапи разни преди 6 години
Ако Лудогорец не е български отбор то по същата логика и ПСЖ не са френски отбор, нито пък Реал Мадрид испански.
12
18
 
34
 
! Отговори
Реалистът 2 преди 6 години
... Феновете на "грандовете" от София да спрат да пишат тук , защото стават смешни и жалки ... Когато влезнат два пъти в групи на Шампионска лига плюс още няколко пъти и в групите на Лига Европа ... и когато ги преминат ... и играят в Европа и през пролетта ... Тогава да пишат озлобени и завистливи Бай Ганьовски коментарчета ! ... Да! "Лудогорец" е главно успешен БИЗНЕС ПРОЕКТ , но все пак представляват - България и взимат точки ! ... А КЪДЕ СА "ЛЕВСКИ" и ЦСКА с КРАДЛИВИТЕ СИ "СОБСТВЕНИЦИ" ?!?!
11
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхотен жребий, само могат да спечелят от такъв мач независимо резултата !
10
11
 
35
 
! Отговори
Реалистът преди 6 години
Страхотен жребий ! ... На тази фаза слаби клубове - няма ! ... А и много по - добре , ако те побеждава някой ... да е БЛАГОРОДЕН ЖРЕБЕЦ ... а не някое неизвестно дръгливо магаре ! :) ... Разбира се , "Милан" имат предимство , но то НЕ Е голямо ! В това съм убеден ! След като "Риека" ги би с 2:0 и им набута 2 гола и на "Сан Сиро" за драматичната загуба с 2:3 ... Значи и "Лудогорец" може да го направи ! ... Двубоя НЕ Е с предизвестен край ! ... УСПЕХ НА БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ! ...
9
10
 
19
 
! Отговори
Без име преди 6 години
Възможно най-добрия жребий.
8
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, Левски, ЦСКА, Славия и останалите "грандове" с кой ще играят в следващата фаза на евротурнирите?Или тяхната утеха е, че са истински български отбори...с български футболисти? :)
7
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито на *** те от Лудогорец
6
4
 
4
 
! Отговори
Баща ти преди 6 години
До АнонименСупер *** си ти Брато
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4Милан ли? Да.
4
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е сега вече го закъсахме.
3
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
dobri pari za deliormanskata gelosana mastiq
2
8
 
20
 
! Отговори
Миланеца преди 6 години
Горките Миланци,какво ли ги чака???Знаят ли въобще с кого си имат работа???
1
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добри новини за Луноходец. Възможно най-лекият съперник за тях.

Спонсорирани публикации