Шоу за малки и големи: Деца правят огнено шоу и фокуси

На 21 ноември Националната школа по атракционни изкуства празнува рожден ден
Обновена: 11 ное 2019 17:01 | 11 ное 2019 16:40, Веселин Коларов
0
Шоу за малки и големи: Деца правят огнено шоу и фокуси
Снимка: Facebook

Деца правят огнено шоу, илюзии, фокуси и всички номера от цирковата сфера. На това представление могат да се насладят любителите на артистични номера на 21 ноември, когато единствената подобна у нас школа празнува своята 25 годишнина.

Неин създател и треньор на малчуганите е Бойчо Костадинов. Той започва от нищото преди четвърт век в Бургас с деца от дом за сираци, а впоследствие мести дейността в София.
 
"Правим всички циркови номера – огнено шоу, танцувални дейности, обръчи, жонглиране, фокуси, илюзии и т.н. Нямаме единствено въздушни акробатични изяви, защото работим с деца от 5 до 20 години и една грешка  може да е фатална", разказа Костадинов пред Gol.bg.
 
Въпреки че е единствена у нас, Националната школа по атракционни изкуства има множество международни отличия, сред които най-голямата награда за атракционни изкуства във Венеция – "Златния Орфей", както и "Икар 2015".
 
"Удоволствие е да видиш деца с огнени атрибути. Това е изкуство на изчезване. Най-малките навлизат в материята с по-елементарни неща, но се учат бързо. Целта е да създадем дисциплина, естетика и работна етика сред учениците", казва още Костадинов.
 
В момента над 40 деца се обучават в тайните на жонглирането, балансирането, фокусите, атракционите, огнено шоу и др. Също така те танцуват мажоретни, характерни и фолклорни танци.
 
Юбилейният концерт ще се проведе на 21 ноември от 19.00 часа в столичната зала "Освобожение", която се намира на бул. "Княгиня Мария Луиза" 106. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: фокусиогнено шоу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации