Браво на младежите! Разбиха Полша и направиха показно

"Лъвчетата" постигнаха класически успех с 3:0
15 ное 2019 20:35, Анисия Иванова
6
Браво на младежите! Разбиха Полша и направиха показно
Снимка: БТА

Младежкият национален отбор на България постигна фантастична победа с 3:0 над Полша в решителна евроквалификация, изиграна на стадион "Славия" тази вечер.

Младите "лъвове" имаха ужда от задължителна победа, за да запазят шансовете си за класиране и го направиха по страхотен начин над лидера в групата.

Първата опасност в срещата бе пред вратата на поляците. Андреа Христов излезе на чиста позиция пред наказателното поле и бе спънат. При изпълнението на фаула топката рикошира в стената и стигна при Станислав Иванов, но крилото на Левски не успя да я насочи в очертанията на вратата.

В средата на първата част нашият страж Наумов трябваше да се намесва на два пъти след далечни удари на Листовски и Йоживяк. Той обаче успя да избие опасните изстрели от дистанция.

В края на полувремето България вдигна оборотите и стигна до успех. Първо нашите удариха греда след контраатака, при която Антов се оказа на чиста позиция, но шутът му се отби в напречния стълб.

Само минута по-късно обаче "лъвовете" излязоха напред в резултата. След грешка в защитата на поляците Станислав Иванов открадна топката, напредна и подаде към Тонислав Йорданов. Нападателят на Литекс стреля и след рикошет топката влезе в мрежата на Грабара.

В 51-ата минута България удвои аванса си. Лъчезар Котев изведе отлично зад защитата Иванов, който овладя кълбото и го прати покрай вратаря за 2:0.

Десетина минути по-късно България вече водеше с класическа преднина. Иванов напредна по дясното крило и след като финтира Собочински прати топката мощно във вратата на Грабара за трети път.

Класиране в група 5:
1. Полша 10 т.
2. България 8т.
3. Русия 8 т.
4. Сърбия 4 т.
5. Естония 3 т.
6. Латвия 2 т.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Ами купувай големи количества газ за да ти е евтин бе кау...н ама с икономика която генерира брутен вътрешен продукт колкото бюджета на средноголям град в Европа няма как....затова газта ти е скъпа...чети за пазарната икономика ...това да не ти е комунизъм
5
1
 
3
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
До 4Извинявай за корекцията колега, но се пише "ХъБ си като бъргарски .... "Поздрави!
4
0
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Кво кранче ше ти врътне Полша бе? Ние купуваме най-скъпия руско газ!!! Да не са луди да ни врътнат кранчето! ТъБ си като български национал!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяха умни щяха да кажат, докато трибуните не се опразнят за да няма там расисти няма да излезем на терена. Играли са на собствен риск във нефелната държава за да рискуват да паднат и да ги обвинят във всички възможни грехове и с кариерите им да приключи.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С това ли трябва да се гордеем че сме разбили някой и тричаме кучета. Истината е, че трябва да се гордеем с мачове като този с Англия. Hе е лесно да ти натъпчат 6 гола това е огромен психически проблем, хора дават оставки, треньори увисват във въздуха. Но така е в живота или ставаш и се изправяш или закриваш футбол.а Браво на цялото БФС за мача с Англия лъвовете излязоха на терена и не се скриха като мишки.
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега Полша ще ни врътне кранчето за наказание и ще ви видя тогава как ще мръзнете цяла зима!