Лудогорец излиза в решителен мач за Лига Европа

Родният шампион се нуждае от точка, за да продължи напред
12 дек 2019 10:17, Красимир Ангелов
15
Лудогорец излиза в решителен мач за Лига Европа
Снимка: БТА

Лудогорец приема унгарския Ференцварош в двубой от група "H" на Лига Европа. Мачът на стадион "Лудогорец Арена" започва от 22.00 часа българско време.

Родният шампион се намира в отлична позиция за излизане от групата, тъй като се нуждае дори от равенство, докато унгарците ще играят задължително за победа, ако искат да завършат на скъпоценната втора позиция.

Това ще бъде четвърти двубой между тези два отбора този сезон. Ференцварош се оказа "черната котка" за Лудогорец в Шампионската лига, като го отстрани още в първия предварителен кръг, когато спечели и двата мача с разградчани (2:1, 3:2).

След това съдбата ги събра отново в Лига Европа. "Орлите" взеха малък реванш като разбиха съперника с 3:0 в Унгария в първия мач между двата тима в групата. Сега това обаче може да няма никакво значение, ако днес българският шампион не си свърши работата и не постигне позитивен резултат.

Опитът е изцяло на страната на Лудогорец, който е редовен участник в евротурнирите в последните сезони, а освен това вече три пъти е достигал до 1/16-финал в Лига Европа. Лудогорец излиза и за сериозни пари в този мач.

За класиране на 1/16-финал в Лига Европа всеки отбор получава гарантирани 1 млн. евро, а дори и при загуба в следващия етап в касата влизат още 500 хил. евро. За победа в групите премията е 570 хил. евро, а за равенство се получават 190 хил. евро.

Добрата новина за домакините е, че нямат сериозни кадрови проблеми за днешния мач. Единственият отсъстващ е контузеният Яцек Горалски.

В какъв състав ще излезе Лудогорец и прогнозата на колегите от Gol.bg вижте тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател до 7 преди 4 години
В грешка си. Стискам палци за Лудогорец.
9
1
 
1
 
! Отговори
Хейтър преди 4 години
Всички стискаме палци на Лудогорец, за да имаме добър коефициент, който да се ползва от Лвески и ЦСКА в евротурнирите. Иначе е ясно къде ще бъде Лудогорец през 2021, двадесет години след основаването си- в А окръжна група, където му е мястото.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
цяла България стиска палци за Лудогорец,само някой *** може да подкрепя противника.
7
1
 
5
 
! Отговори
фифо преди 4 години
биите се и умрете за родината бразилски орли, и разцъфнали кадъни вашите рани в късни доби ще лекуват
6
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла България стиск палци за Ференцварош! Киро Парахода е зло за цялата държава, огромно зло!
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Кои сте тия които стискате палци?Цесекарските ментета или уефскарските дрогажи?
4
2
 
11
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Лудогорец за разлика от Левски не разчита на феновете от общежитията открит тип и по-късното начало не е проблем за тях. В домакинствата Левски е подкрепян от агитката от ЗО Казичене водена от ИСДВР левскар, в гостуванията във Враца, Пловдив, Стара Загора, Варна е подкрепян от местните агитки от общежитията открит тип придружавани от представител на администрацията.
3
4
 
10
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
И аз се питам ,защо мача е 22.00 часа,а не 19 или 20ч -не ми се струва ,че това е мача на Европа днес и много ТВ искат да го купят ... .В 19 ЧАСА ПОНЕ 20 % ПУБЛИКА ПОВЕЧЕ ЩЕ ИМА.
2
1
 
15
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
В 4 сутринта е далеч по-удачно!
1
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стискаме палци на всеки противник на това недоразумени "Лумогорек", едни 3 на 0 за унгарците би било прекрасно

Спонсорирани публикации