Владо Николов става координатор на всички национални отбори

Легендата одобри избирането на Силвано Пранди за треньор на „лъвовете“
10 юни 2020 16:11, Красимир Ангелов
5
Владо Николов става координатор на всички национални отбори
Снимка: БГНЕС

Волейболната легенда Владимир Николов ще поеме ангажимент като координатор на всички национални отбори по волейбол. Легендата съобщи новината в интервю пред официалния сайт на федерацията.

Новата отговорност на Николов е женското направление. Така той ще координира всички - от подрастващите до първите тимове.

Самият Владо Николов изрази одобрение на повторното назначение на Силвано Пранди като треньор на националния мъжки отбор. "Смятам, че това е логично продължение на работата му с оглед начина, по който България игра в последните две квалификации за олимпиадата. Въпреки че не се класирахме, Пранди се е доказал като човек, който си разбира перфектно от работата и ще се справи с предстоящата подмяна на поколенията", заяви легендата на волейбола ни.

Той изрази очакване, че италианецът ще успее да създаде боеспособен отбор. "Пранди вече наложи млади момчета в миналото и го направи по блестящ начин. По негово време за първи път в националния тим попаднаха Валентин и Георги Братоеви. Също Виктор Йосифов, Цветан Соколов и Теодор Тодоров. Не искам да ги изреждам всички, защото сигурно ще изпусна някого. Те оформят едно много силно поколение, което вече мина пика си. Но няма как да не отбележим, че стартът му беше при Пранди.

Всички във федерацията очакваме да се справи още веднъж. Да вкара млади волейболисти, които да се развият до истински звезди", посочи Владо Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
cky2kbg преди 3 години
браво
2
2
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Ще координира женското направление. Демек ще пръска ципи на всяко девойче което преминава от детско юношеския *** в горния. Бе густо бе радост бей.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си хас, той е видна гербаджийска изтривалка, как няма да го уредят с нещо?! Избрали са му фиктивната длъжност координатор, което значи, че ще си клати краката и ще взема пари