Какво е Фентъзи Футбол и как да играем?

Обновена: 10 май 2023 19:00 | 25 яну 2021 15:34, Александър Попов
Какво е Фентъзи Футбол и как да играем?

Светът на спортните залози винаги има поне още една изненада за своите почитатели. Успява да улови някои от най-важните мигове в спорта и често е насреща, за да предостави още една възможност за забавление и дори печалби. В историята на футбола все още не се е родил спортен фен, който да не изрази мнение спрямо избраният отбор, треньорският състав и мениджърската позиция. Футболът винаги е бил сцена с широка публичност, но често взетите решения костват много и провалят не само сезона, но и отбора през следващите години.

По тази причина, критиките винаги са особено тежки. След като мнозина нямат възможност да ръководят футболен отбор за милиони долари, нито да усетят истинското напрежение, букмейкърите предлагат една качествена алтернатива, която за разлика от горещият стол на мениджърите по цял свят, предоставя само приятни емоции. Как е възможно това? Фентъзи футболът вече е само още една възможност за извличане на максимума от сезона.

Ако никога не сте чували за подобна възможност, нека я разгледаме в следващите редове. На първо място трябва да обърнем внимание на правилата. Всеки футболен експерт трябва да избере отбор и с помощта на виртуална валута да закупи желаните играчи. Ресурсите са ограничени и най-разумните покупки ще се отразят на по-нататъшното представяне. Мечтаният отбор не може да излезе и да играе за наше лично удоволствие, но пък представянето на футболистите в дадена среща, футболен кръг и сезон, може да генерира точков актив, с чиято помощ да се правят основните разлики между по-силните и по-слабите мениджъри.

Ако даден нападател отбележи гол, той носи положителни точки, при евентуален пропуск се вадят точки, картоните също могат да се отразят неблагоприятно на крайния резултат, а точковата система обикновено е публикувана. Както отбелязва Betenemy за Palmsbet, именно в тази платформа ще открием единствената фентъзи футболна лига, която предлага създаване на отбор с играчи от родното първенство, както и създаването на отбор от Английската Висша лига. Веднъж щом играчите са готови, отборът се кръщава и започва да трупа точки след всяка футболна среща, в която играят дадените играчи.

Някои по-хитри играчи най-вероятно вече си мислят, че ако копират най-силния отбор към този момент, няма да има шанс да изгубят. Точно тук е поставено и златното правило, което не позволява да се използват повече от трима играчи от даден тим. По този начин се гарантира равен старт. Именно тази лига е дала доста успешни мениджъри във фентъзи футбола, а мащабът на фентъзи лигите е достигнал до такива размери, че можем да открием дори Европейски първенства, в които големите играчи могат да тестват своите познания и да изградят отбор на чистото съвършенство.

За пълен реализъм не трябва да забравяме, че фентъзи отборът може дори да печели приходи, както се очаква и в реалните първенства, но наградите винаги се дават за победителите, а това означава, че само най-добрите, с възможно най-точен поглед в играта и правилна селекция, могат да превърнат своя фентъзи отбор в доходоносен отбор. Редно е да отбележим, че фентъзи футболът върви паралелно с останалите първенства и практически позволява на всеки фен да се наслаждава на играта, но и същевременно да ръководи своя отбор. Фентъзи футболът дава възможност на запалянковците да обръщат внимание на повече срещи и да разгърнат малко повече спектъра си, защото понякога силните играчи от слабите отбори, могат да доставят необходимия точков актив за победа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: фентъзи футбол
Още от

Спонсорирани публикации