С медицинско изключение Джокович ще играе в Австралия

9-кратният шампион в Мелбърн ще играе за рекордна 21-а титла от Шлема
4 яну 2022 14:42, Елка Василева
44
С медицинско изключение Джокович ще играе в Австралия
Снимка: архив, БГНЕС

Новак Джокович ще защитава титлата си на Australian Open тази година, след като потвърди, че е получил медицинско изключение.

Световният номер 1, който се оттегли от АTP Cup, сложи край на спекулациите относно участието си в първия за годината турнир от Големия шлем, който започва на 17 януари.

Още по темата

Директорът на Откритото първенство на Австралия по тенис Крейг Тайли бе заявил, че играчите или трябва да са напълно ваксинирани, или да имат медицинско изключение за участие и Джокович, чийто ваксинационен статут е неясен, ще бъде в Мелбърн заради извинение по медицински причини, предаде БНР.

„Честита нова година, хора! Пожелавам на всички ви здраве, любов и щастие във всеки настоящ момент и да се отнасяте с любов и уважение към всички човешки същества на тази прекрасна планета. Прекарах фантастично време с моите близки по време на празниците и днес се запътвам към Австралия с разрешение за изключение. Да започваме, 2022-а!!“, написа сърбинът в Instragram.

Джокович е деветкратен шампион в Мелбърн и ще играе за рекордна 21-а титла от Шлема на най-успешния си турнир от най-висока категория. В момента Джокера поделя първото място с големите си съперници на корта Роджър Федерер и Рафаел Надал, които също имат по 20 титли. Федерер няма да играе в Австралия, тъй като продължава да се възстановява от травма на коляното, докато Надал ще вземе участие, след като се възстанови от прекаран коронавирус.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
11
 
! Отговори
РеалистЪ преди 2 години
За кокоша няма прошка, за мЕлЕони няма закони
8
2
 
18
 
! Отговори
niki преди 2 години
Джокович беше първият от известните спортисти изкарал ковид през 2020. Как така можело значи да го пуснат него, пък другите не. Тук мирише само и единствено на финикийски знаци. Който ми дрънка тъпотиите там да спасим човешки животи, че го правят за хората и разни други глупости - не му вярвайте.
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доркович два пъти боледува от Ковид и не иска да се ваксинират.Джорко надушвам мазохизъм в теб.Пусни си Българска чалга и всичко ще е наред.
6
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болните по принцип трудно играят тенис. Падна ми в очите, а до скоро му се възхищавах.
5
1
 
15
 
! Отговори
да преди 2 години
Интереса клати феса... За милиони няма закони... и много други такива мъдрости има
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде пък ви е идвал Джокович в измисления парк бре ?Иначе неваксинирания Джоко много яко го натресе на организаторите-ваксъри. Кой ще им гледа турнира ако го няма Новак - никой.
3
7
 
5
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Най-големият Исторически парк в света до Варна, благодари на г-н Джокович за неговото посещение на парка миналото лято!
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Край на пандемията.Има медицинско изключение .
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво бе, Джоко! Изцака пак ваксарите и ги прескочи ;)