Не пуснаха Джокович да влезе в Австралия, ще го депортират

Сръбският тенисист може да обжалва
Обновена: 6 яну 2022 14:04 | 6 яну 2022 07:06, Елка Василева
138
Не пуснаха Джокович да влезе в Австралия, ще го депортират
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович не получи разрешение от местните власти да влезе в Австралия и няма да може да играе на първия за годината турнир от Големия шлем.

Както е известно, Джокович бе задържан на летището в Мелбърн заради грешна виза, в която не е включено “медицинско изключение” за липса на поставена ваксина.

Още по темата

След това той бе заключен под охрана в стая на летището, телефонът му бе конфискуван и бе разпитван над 3 часа от местните власти.

В крайна сметка правителството на щата Виктория отказа да приеме визата на сърбина и не му позволи да влезе в страната.

Австралийският здравен министър Грег Хънт потвърди, че Джокович „не е успял да си осигури съответните доказателства за медицинско изключение“ и затова ще бъде върнат вкъщи.

Сърбинът обаче може да остане под карантина, за да обжалва решението, предаде БНР.

Президентът на Сърбия Александър Вучич пък заяви, че ще вземе всички мерки, за да спре тормоза над Ноле от австралийските власти.

"Казах на нашия Новак, че цяла Сърбия е с него и че нашите власти вземат всички мерки, за да спрат тормоза на най-добрия тенисист в света в най-кратък срок.

В съответствие с всички норми на международното публично право Сърбия ще се бори за Новак Джокович, за справедливост и истина.

Иначе Новак е силен, какъвто всички го познаваме", сподели Вучич в социалните мрежи.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да си голям спортист,ако не си голям човек,човек с характер!Аз му се възхищавам и презирам фашизма!
34
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Балканец!
33
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тях легитимен документ е само зеления сертификат, а Ноле не е ваксиниран. В момента в Австралия протича с пълна сила социалния експеримент под кодово наименование "Ковид-19". Пълна изолация, терор над неваксинирани, а и ваксинирани. Той не знам какво си е мислел като е тръгнал натам? Та те са построили и концлагери за неваксинирани. Има доста клипове в интернет, които ги показват. Късмет, че просто го екстрадират, а не са го натикали там.
32
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе, що са тези драми? Предполагам може да направи един пср тест да докаже, че не е болен, не е носител на зараза, от която цяла Австралия трепери и да го пуснат. Но всъщност доказват, че те не се интересуват от това, очевидно.
31
10
 
20
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
повеече хора трябва да застанат зад Новак - другото коеот ни наложиха е абсурдно и се развива със страшни темпове! въпрос на време е ,,,,браво Ноле браво!!!
30
28
 
9
 
! Отговори
Емигрантка преди 2 години
Пак изгубени в превода журналята- телефона му не вземан изобщо, той е получил указания 2 месеца преди това какво трябва да представи и на летището е отказвал да показва документи и да отговаря на въпроси за статута си. Статута в личен и публично не св обявява, но на емиграционни органи за влизане трябва да се покаже. Като се държи по балкански, Австралия му показа че пред бога и закона всички са равни. Всички тенисисти спазиха правилата, само той се прави на интересен.
29
9
 
32
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Хора, свободата и демокрацията не са даденост, те се отстояват! Нима ще позволим нов фашизъм през 21 век?
28
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, събудете се и противодействайте. Дискриминацията и безумието трябва да бъдат спрени. Това засяга всички нас. Да си върнем живота и бъдещето на децата ни.
27
8
 
42
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТАКА Е : ИМА ПРОБЛЕМ С ВИЗАТА , ЗАЩОТО В НЕЯ НЕ ПИШЕ БОЦНАТ :) НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД ИЗРИЧНО ГЛАСИ: НЯМА БОЦ, НЯМА СВОБОДА!)
26
2
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До пародия 23И аз мислех по едно време да си изработя една пластмасова жълта шестолъчева звезда, около 15 см. Но Румен Петков ме изпревари. Появи се с такава звезда с надпис "неваксиниран" в ТВ студио. Веднага последваха протести от всякакви еврейски организации, че не можело така, това било обида към тях, след всички ужаси, които били преживели. И той беше принуден да им си извинява впоследствие.
25
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала на Джокович! Ама зомбитата са лишени от мозък да разберат какво направи тоя пич.
24
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изводите се гаврят с него!С теб сме Нали,светът видя какво е мед.фашизъм.
23
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И без него тенис ще има. Даже ще е по-интересно.
22
10
 
48
 
! Отговори
Хм... преди 2 години
До 16 Анонимен Подкрепям те напълно. Наистина Джокович трябва да си тръгне по възможно най-бързия начин от там. Някои власти по света стъпкаха всякакво човешко достойнство и право, налагяйки задължителна ваксинация, без зачитане на личния избор. Не мога да повярвам докъде стигна това разделение на ваксинирани и неваксинирани. Светът се е побъркал. Браво на Джокович!
21
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно решение. Като не си слага ваксина ще си стои в къщи.
20
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зощо са го разпитвали 3 часа? Да не е престъпник нещо?? Отнемат му телефона и седи под ключ!!! Тия нормални ли са??? След като веднъж са одобрили изключението. Повдига ми се
19
13
 
35
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Без Джокович Australian Open става един провинциален селски турнир. На мястото на останалите тенисисти бих напуснал турнира, щом не дават да премеря сили с най-добрия.
18
29
 
13
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Законите са за всички. Правилно или не, без ваксина не можеш да влезеш в Австралия. 74091
17
8
 
40
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Това е показателно, как смятат да постъпват с антиваксърите в бъдеще. Фашизмът по целия свят е в настъпление!
16
7
 
40
 
! Отговори
Пародия преди 2 години
Фашистите се завърнаха с гръм и трясък в Австралия. И какво е престъплението да му конфискуват телефона. Жълта звезда сложиха ли му или още я шият.