Григор Димитров отпадна в Акапулко, загуби от №130 в света

Роденият в Скопие тенисист от САЩ го победи с 6:7(8), 7:5, 3:6
Обновена: 22 фев 2022 10:31 | 22 фев 2022 10:30, Елка Василева
48
Григор Димитров отпадна в Акапулко, загуби от №130 в света
Кадър: Facebook

Първата ракета на България Григор Димитров загуби с 6:7(8), 7:5, 3:6 срещу „щастливия губещ“ Стефан Козлов от Съединените щати, който замени своя отказал се сънародник Максим Креси. Двубоят продължи над 3 часа и 20 минути.

В първата част шампионът в турнира от 2014 година допусна да бъде пробит в откриващия гейм от 130-ия в световната ранглиста. Българинът се стабилизира и успя да върне брейка при 4:4. Стигна се после до тайбрек. В него Димитров имаше два сетбола при 6:5 и 7:6, но не успя да затвори частта. Вместо това роденият в Скопие Козлов реализира втората си възможност за сета след ретур в мрежата, предаде БНР.

В следващата част двамата си размениха ранни пробиви. След слаб сервис гейм на 30-годишния хасковлия американецът с руски корени направи брейк за 5:3, след което получи крампи и в двата крака и се строполи на корта. Българинът се притече на помощ на своя съперник.

Въпреки болките Козлов реши да продължи и Григор върна пробива срещу едва ходещия съперник, а после изравни и частите.

Американецът продължи съпротивата, надявайки се да се възстанови. Димитров пропиля шест точки за пробив в първия гейм на третата част и Козлов, който едвам ходеше, взе подаването си. Съперникът се възстанови и направи брейк за 4:2 след слаб сервис гейм на Григор и след това затвърди. При 2:5 българинът сервираше за оставане в срещата и се справи със задачата. След това опонентът му подаваше за място във втория кръг. Той поведе с 40:15 и ликува при първия мачбол, когато слайс бекхендът на Димитров спря в мрежата.

Григор направи три аса и 11 двойни грешки. Той вкара 65 процента първи сервис и спечели 71 процента от точките при разиграването му.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12: това, че не играем тенис не ни пречи да виждаме и констатираме, че някой вече му е време да се откаже! По същия начин по които ти не си архитект, но не ти пречи да констатираш глупости които се правят по улиците или не си политик, но констатираш, че управляващите са *** защото .....!
11
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който може по-добре от Гришо, да заповяда. Турнири има всяка седмица, тичайте там и участвайте, побеждавайте вместо тук да пишете със cополуте си. Нали сте много велики, какво чакате?
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, преди няколко години Гришо отказа да участва на турския турнир в София и някои решиха,че се отказва от България. После отказа чрез него да прикриват, че нищо не се прави за тениса в България и същите недоразумения пак решиха, че отказвал да играе за България.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато и аматьори започнат да те бият като канадец малко тюленче, е крайно време да осъзнаеш, че трябва да смениш професията! Отказвай се Гриша, докато е останало нещо с което да те запомнят защото скоро ще си абсолютна пародия! Сега е момента да се оттеглиш и да спасиш каквото е останало от името ти!
8
3
 
16
 
! Отговори
Чико от Порто Рико преди 2 години
Не е хубаво да се рита падналия, Григорът на димитровщината, каквото можа, постигна в тениса, не беше малко, оттук наттатък пътят естествено е надолу в листата.
7
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно Гришо не се е възстановил от вируса. Може би не трябваше да играе в тези два турнира.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пичага е много скучен последните 5 години. Всъщност в деня, в който отказа да се състезава за България той загуби не само магията си, а и половината си фенове, които в следствие му разбиха и самочувствието. Колкото и да се престуват Григор, че не знае какво се пише за него и че това не му влияе, не е така. Едно е 6 милиона българина да те поощряват, друго е да влезеш в някой спортен сайт и да видиш, че 95% от коментиращите ти се смеят. Или си част от колектива или колектива ти го нацепва!
5
2
 
7
 
! Отговори
народа преди 2 години
*** Гришо му се изхАби рамото. Да влиза следващият
4
2
 
5
 
! Отговори
Аспарухово преди 2 години
кой е тоя номер 130 кажете му името да го пребием
3
2
 
8
 
! Отговори
fen преди 2 години
Мацкай ГриСо !!
2
3
 
16
 
! Отговори
:( преди 2 години
Всеки път се мъчи. Докара го до 2 тайбрека примерно и губи мача. И пада от резерва на всичкото отгоре. Жал ми е за него, че липсва постоянство като при топ тенисистите. Очевидно е, че има нещо, което не знаем какво е със сигурност.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Григор вече приключва, но няма отдолу друг млад тенесист, който да продължи в правилната посока.