Финалът за Купата на България ще се играе на 15 май

Решението е взето заради множеството протести на 11 май
29 апр 2022 18:58, Нели Христова
6
Финалът за Купата на България ще се играе на 15 май
Снимка: БГНЕС

Финалът за Купата на България между ЦСКА и Левски ще се проведе на 15 май (неделя) от 17:00 часа на Националния стадион "Васил Левски", съобщават от Gol.bg

Вчера Спортно-техническата комисия потвърди първоначалната дата 11 май, но 24 часа по-късно решението бе променено, като организаторите обосноваха промяната с писмо от СДВР във връзка с очаквани протести на 11 май, което ще затрудни опазването на обществения ред.

Решението на Спортно-техническата комисия:

Предвид постъпило писмо от СДВР при МВР, с което ПФЛ се уведомява, че на 11.05.2022 година в София се очакват множество протести и затваряне на кръстовища, което би затруднило достъпа до стадиона и би възпрепятствало охраната и опазването на обществения ред при провеждане на срещата финал за Купа България, двубоят не следва да се проведе на тази дата.

Предвид форсмажорните обстоятелства по предложение на ПФЛ СТК при БФС реши да се направят промени в програмата:

Малко преди новото решение на СТК наставникът на Левски Станимир Стоилов разкри, че очаква подобен ход от страна на БФС и изтъкна, че "сините" са съгласни двубоят с ЦСКА да се играе на 11 или 14 май, но категорично не желаят той да бъде на 15 май, което най-вероятно ще доведе до реакция от страна на клуба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
1
 
! Отговори
Победа за Левски преди 1 година
3:0
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък едно първенство... Един финал... То си е чист мазохизъм тия да ги гледаш. То има мозък на хамстер и се чуди как да тича цели 90 мин и да не си изплюе никотиновите дробове. Трябва българските мачове да ги пускат на студентите в СУ факултета по физика за демонстрация на Брауново движение. То няма ама никаква мисъл в главата. Ама си има татусчета, причесчици - все едно гледаш балет с ***... Ако ви се гледа хубав футбол - каквото и да е си гледайте, ама не си го причинявайте точно това!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой се интересува от бг футбол
1
2
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Пак ли ще замерят Перуката с яйца?

Спонсорирани публикации