Кобрата надви американец за 29-ата си победа на професионалния ринг

Победи Джери Форест след десет рунда и съдийско решение
Обновена: 15 май 2022 08:39 | 15 май 2022 08:35, Камелия Цветанова
45
Кобрата надви американец за 29-ата си победа на професионалния ринг
Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев направи успешно завръщане на професионалния ринг, след като победи американеца Джери Форест с единодушно съдийско решение в мача им в Калифорния, който подгрява гвоздея на програмата между бившия световен шампион Сергей Ковальов и по-малкия брат на Кубрат - Тервел. Началото на мача се забави, тъй като Форест беше недоволен от ръкавиците си, като в крайна сметка се наложи Пулев даде на своя опонент резервните си ръкавици.

За Кобрата това бе първи двубой от загубата от Антъни Джошуа в срещата за световната титла в края на 2020-та година, но той доминираше напълно срещу своя съперник и съдиите не се поколебаха да му присъдят победата. 41-годишният Пулев нанесе много повече точни удари от съперника и ясно демонстрира, че е по-класният боксьор.

По този начин Кубрат вече има 29 победи (14 нокаута) и две загуби в професионалния бокс, като в петък той изрази амбицията си да стигне до трети мач за световната титла. Двете досегашни загуби на българина са именно в мачове за поясите - срещу Владимир Кличко и Джошуа.

"Имам много опит, имал съм много професионални мачове. Нанесох много добри удари, той не беше много чист. Неудобен опонент, трябваше да се пазя от главата му, защото се навеждаше. Правилата са ясни, могат да се ползват само нови ръкавици. Той се опита да саботира мача", коментира Кобрата след успеха. "Сега отивам в ъгъла на брат ми. Следващият ми съперник ще бъде по-добър и аз ще се подготвя по-добре. Искам съперник от топ 10", каза още българският боксьор. /БГНЕС/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Кубрат Пулев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
16
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Тервел е ял боя. Ковальов си е носил ръкавиците явно.
9
0
 
16
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Кубрат Пулев победи Джери . Том е много ядосан .Том и Джери .Всъщност Джери е местния пияница .
8
3
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ТОВА ПОСМЕШИЩЕ СА ПРЕДВАРИТЕЛНО ДОГОВОРЕНИ ОЩЕ ОТ МАЧА МУ С КЛИЧКО СЪЩО ДОГОВОРЕН ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА СЕ СЪСТОИ ИЗОБЩО!
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ееее разгеле, ще свърши всркидневното облъчване, как ядяли, пикаели и серЯли у Лас Вегас две хулиганчета.Амин
6
3
 
12
 
! Отговори
срам преди 2 години
Сега още в началото искам да кажа,че не съм вещ в бокса, не съм гледал мача,а изказването ми е на невеж аматьор,но от това,което прочетох оставам с впечатлението,че е бил някакъв резил? Какъв е този измислен боксьор,който се е явил за мач,а няма ръкавици? Тоя "боксьор", защо ми изглежда един отпуснат и от кое гето го намериха за "съперник" на Кубрат? Срещу такива ли "боксьори" ще се изправя Кубрат,за да блесне ? Явно не смее да се изправи срещу класен боксьор по очевидни в миналото причини.
5
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак няма нокаут. Тоя *** е пълен смях. Как може да нямаш нокаути..... какъв е смисъла да се занимаваш с това
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пулю игра страхливо и неуверено - "спечели" защото имаше за съперник спаринг партньор а не противник..Пулю може да "печели" само срещу такива ..
3
4
 
20
 
! Отговори
Хбб преди 2 години
Кобрата си урежда всичко,от публика до съперник ! Нормално е да победи!
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Тервел кво е направил?
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предстои да е кмет на София , и България печели Евровизия след обявяване война на Брикс