Джокович постигна рекордна 26-а поредна победа в Мелбърн

Сърбинът се класира на десетия си полуфинал на Australian Open
25 яну 2023 13:51, Красимир Ангелов
23
Джокович постигна рекордна 26-а поредна победа в Мелбърн
Снимка: БГНЕС

Сърбинът Новак Джокович продължава преследването на безпрецедентна десета титла от Откритото първенство на Австралия по тенис.

Поставеният под номер 4 в схемата Джокович се класира на полуфиналите на турнира за десети път в кариерата си след победа с 6:1, 6:2, 6:4 над руснака Андрей Рубльов за два часа и пет минути игра.

За бившия водач в световната ранглиста по тенис това е 26-а поредна победа на Откритото първенство на Австралия, с което той подобри рекорда на американеца Андре Агаси, който в началото на века записа 25 последователни успех в Мелбърн. Освен това за Джокович това бе 39-а поредна победа на австралийска земя, което също е рекорд.

"Няма как да не съм щастлив от играта си. Играя много солидно от основната линия. Много съм щастлив от представянето си и класирането за полуфиналите. Андрей е много добър играч и имам голямо уважение към него", каза Джокович веднага след срещата.

На полуфиналите той ще играе с дебютанта в тази фаза Томи Пол. В изцяло американски сблъсък по-рано днес Пол победи в четири сета дебютанта на Откритото първенство на Австралия Бен Шелтън.

Ако Джокович спечели титлата в Мелбърн, той ще изравни испанеца Рафаел Надал като играча с най-много титли от турнирите от Големия шлем при мъжете. В момента Надал има 22 трофея, с един повече от сърбина.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 13Говриш за клей! На твърдо Джокович е недостежим! GOAT!!!
17
2
 
3
 
! Отговори
Зелен Шебек преди 1 година
До АнонименГермански паспорт друг път , навсякъде фигурира - ГРАЖДАНСТВО РУСИЯ
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 18 Само дето Рубльов се има за германец и е с германски паспорт. Муахахахаа!
15
2
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Нашият му се...върза на тоя и чакаше сам да...падне,като е с вързан крак и...едвам ходеше. Номера на...китайката мина и този път,а уж Гришо бил...опитен.
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меси, Роналдо, Джокович, Федерер, Надал...тези хора играят на свръх световно ниво повече от 15 години. Такива хора рядко ще видим повече.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе нали куцаше Джокович срещу нашия? Как сега разпиля Рубльов? Няма такъв артист като Джокера, заклевам се! Но и няма досега по-велик от него.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 12 Извинявам се! Сбърках турнирите...Циципас водеше с 2-0 сета на Джокович на финала на Ролан Гарос преди 2 години и Новак като по чудо направи обрата. И тук ще му е много трудно на Джоко срещу гъркът.
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Циципас може да го спре. Преди две години беше на косъм да го детронира на този турнир.
10
4
 
18
 
! Отговори
До до 8 преди 1 година
Изобщо не си ми интересен нито ти, нито заплатата ти. В момента се кефя на Джокович и на това, че разказва в буквалния смисъл играта на ваксинираните.
9
12
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
Съвети от хора с под 1000лв. плосък данък на месец не приемам, благодаря. Както казах- по-жалка картинка от това бедняк да се изказва смело, смело родоотстъпнически, при условие, че пред дохода си е по-нисък от тревата от страх, няма. Хубав ден, макар че едва ли си имал такъв през живота си.
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе де е великият Гришо ... Да не си почива в Хасково ... след първия и последн мач на турнира
7
11
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
Женен с 2 деца и 4 бизнеса с плосък данък на месец, колкото дохода ти за 2 години. Най-жалкото е да си бедняк, ръсещ акъл.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги нАвре тъ пи те австралийци де им е мЕстото - има от мин.год. да им показва кой кой е ?
5
3
 
24
 
! Отговори
СЗО преди 1 година
Това не е вярно. Няма как неваксиниран и изобщо не поставил поне 3 бустера да е в такава добра форма! Ние затова ли вляхме милиарди, някакъв србин да ни показва как играе неваксиниран?
4
4
 
24
 
! Отговори
БРАВО преди 1 година
Всичко се връща! Браво, връщаш им го тъпкано! Добре, че се наваксинираха там..
3
27
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
Кланяй се на сръбските предатели и българоубийци. То българите сте така- роби до един ,страхливци, които не могат да се преборят за достоен доход, и само гледат в чуждите купи и плюят своите. Относно Гришо- единственият, който жестоко се опълчи на сърбина и загуби с гордо вдигната глава. А 25те милиона долара, които Григор спечели последните години, ти няма да ги видиш и 1000 живота да живееш, беден мразещ аутсадер бедняк.
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те затва не го пускат там, тоя като отиде там и им обира всички награди и им пръска панаира. следващия път ще измислят нещо друго за да не го допуснат.
1
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неваксинираните бликат от сила. Другите да му мислят.

Спонсорирани публикации