Раева: Болка, омраза, подкрепа, любов - през всичко преминах

Направих гимнастиката най-успешния спорт последните 10 г., убедена е тя
24 фев 2023 11:53, Анисия Иванова
12

В рубриката "Златните" президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разказа за проблемите в спорта и за поставените цели с новия ансамбъл.

"Проблемите в спорта са много сериозни. Касаят ръководните фактори и институции. Спортът е унижен с това, че 30 млн. лв. се дават за развитието на професионалния спорт и се разпределят между федерациите. 2 млрд. евро дава една Унгария за спорта си. В спорта се възпитават ценни качества. Спортистите са устойчиви хора", каза Раева пред Мария Константинова.

Основните и главни фактори за унищожаването на спорта са властимащите, федерациите мизерстват, заяви тя.

"Успях да повлека след мен всички хора в националните отбори, хора от чужбина. Имах ясна визия какво да направя. Това беше дълъг път, по който знаех, че ще имам препятствия. Промених начина на политика спрямо световната ни централа. Имах необходимите хора до мен. Никой няма право да ни критикува. Това е най-успешният спорт за последните 10 години. На тези, които ни критикуват, ще кажа, че тези пари от министерството доникъде не стигат. Ако не са спонсорите, гимнастиката няма да е в този вариант", обясни президентът на Федерацията по художествена гимнастика.

Пред Bulgaria ON AIR Раева коментира, че успехите до момента трябва да се отстояват.

"Момичетата ни стоят между 8 и 10 часа в залата. Все по-тежко е да ги държиш в залата. Разказвам им на състезателките и на треньорите, че ние сме създали паралелен свят на приказка, в който всичко е толкова красиво. Питам ги дали оценяват колко е важно това, което правим. За мен основната мисия на човешкия живот е промяната и еволюцията. Знаете ли какво означава мигът, в който видиш изписан ранг 1 на Олимпийските игри? Това е моят 30-годишен път от създаването на клуба, който дочаках", разказа емоционално бившата гимнастичка.

Според нея успехите на Весела Димитрова, Ина Ананиева и Бранимира Маркова са голяма гордост. "Това е най-голямото ми постижение. Не мога да опиша усещането, когато се прибирах със самолета от Токио. Да постигнеш апотеоз в душата си е голяма осъщественост", сподели още Раева

Тя отбеляза, че през последните години си е дала сметка за изминатия път. "Болка, омраза, спънки, подкрепа, любов - всичко съм имала. Гордея се, че успях. В личен план основата на всичко е семейната среда. Чувствам се горда баба. Не съм Желязната лейди. Често плача", призна Раева и коментира амбициите на новия ансамбъл:

Успяхме да спечелим световна титла. Амбициите ни са Олимпийските игри, предстоящото Световно първенство - всяко едно състезание.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Серж Йофу преди 1 година
Много поздрави Илианче искаш ли пак да разпоря пичока и ануса и да пиеш сока на черната ми мамба .Вече позастъря ама ако платиш ще си припомним добрите стари времена
11
7
 
2
 
! Отговори
ха преди 1 година
a за мъжете през които е преминала нищо . що така ?
10
4
 
4
 
! Отговори
Раева преди 1 година
*** грозен кво само ревеш *** големоглав през казиното с Наско минахте ли с парите на тъпите ви фенове защо някой не попита Раева колко пари дължи Сираков на казината??? Щото сте мишки нали репортерката ***
9
4
 
9
 
! Отговори
тя си знае преди 1 година
Раева винаги успява въпреки всичко и въпреки всички.
8
4
 
6
 
! Отговори
6 преди 1 година
През всичко преминахи в замъка за милиони влезнах!
7
6
 
6
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Само успех и медали и за напред. България наистина е силна нация с големи таланти. Нещата които съсипват нашия спорт са връзките и корупцията.
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велика.
5
0
 
14
 
! Отговори
права е преди 1 година
В спорта се възпитават ценни качества. Спортистите са устойчиви хора. Това е належащо особено сега, когато всеки втори се дрогира от бездействие или се тъпче с анаболи във фитнеса
4
4
 
10
 
! Отговори
мак преди 1 година
Хубав спорт, но оценяването е повече субективно, отколкото обективно. Става за гледане, но не и за състезания. А раева да не хленчи, в държавата има по-важни нужди отколкото нейния спорт.
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига държавна подкрепа за спортистите на Боко , като са толкова велики да се оправят сами с отборите
2
9
 
12
 
! Отговори
Непозната преди 1 година
Пак за пари плаче. Как пари не й стигнаха на тази Илиана.
1
4
 
13
 
! Отговори
Говедар преди 1 година
Стани президент на лефски че наско не става!