Нов шамар за Байерн, падна и от Майнц

Боруся Дортмунд може да ги измести от върха
22 апр 2023 18:55, Александър Попов
3
Нов шамар за Байерн, падна и от Майнц
Снимка: БГНЕС/EPA

След загубата в Шампионската лига тази седмица Байерн Мюнхен изяде пореден шамар, след като загуби гостуването си на Майнц с 1:3 в мач от 29-ия кръг на германската Бундеслига.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме откъм положения (5:4 за гостите), макар да имаше само един точен удар - попадението на Садио Мане в 30-ата минута. Сенегалецът засече с глава центрирането на Жоао Кансело отляво и вкара в близост до далечната греда.

В средата на второто полувреме Майнц изравни. Ян Зомер не се намеси добре при шута на Лий и Людовик Айорк направи успешна добавка с глава.

В 73-ата минута домакините стигнаха до пълен обрат. Леандро Барейро се оказа на правилното място и  матира мюнхенци, които не се подредиха добре в наказателното си поле.

Само шест минути след това Мартин отправи невероятен снаряд по диагонала с левия крак и реализира в долния десен ъгъл. Това попадение вцепени гостите и те не можеха да сътворят нищо съществено до добавеното време, когато опасен удар на Матис Тел беше спасен.

Байерн Мюнхен остана на върха с 59 точки, но вторият Борусия Дортмунд (57 пункта) днес е домакин на Айнтрахт Франкфурт и може да се качи на първото място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: байерн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Госг преди 1 година
До АнонименПише се провалА,а не провалЪТ в този случай...учи се в отделенията!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя и държавата скоро ще падне
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байерн е пример за провалът на Германия изобщо.