Джокович: Не искам да казвам, че съм най-великият

Сърбинът спечели рекордната 23-та титла от Големия шлем
Обновена: 12 юни 2023 10:45 | 12 юни 2023 10:42, Елка Василева
33
Джокович: Не искам да казвам, че съм най-великият
Снимка: архив, БГНЕС

Шампионът на „Ролан Гарос“ Новак Джокович не желае да влиза в дискусии кой е най-великият тенисист в историята. Сърбинът спечели рекордната 23-та титла от Големия шлем вчера след победа над Каспер Рууд със 7:6(1), 6:3, 7:5 във финала на „Ролан Гарос“.

Втори по този показател е  Рафаел Надал с 22 трофея, а трети е Роджър Федерер, който има 20, но вече прекрати състезателната си кариера. Триото доминира в мъжкия тенис през последните две десетилетия с общо 65 титли от Големия шлем и разделя мненията сред своите фенове и анализатори за това кой заслужава да бъде определен като най-добрия в историята.

"Не искам да казвам, че съм най-великият", каза Джокович пред репортери. "Това е неуважение към великите шампиони в други епохи. Всеки велик шампион от своето поколение е оставил огромна следа и е проправил пътя. Оставям тези дискусии на някой друг", добави сърбинът.

36-годишният Джокович взе първата си титла от Големия шлем през 2008 година, когато Федерер вече беше спечелил 13 от 20-те си трофея, а Надал вече доминираше на червените кортове.

"И преди съм казвал, че Федерер и Надал ми помогнаха да бъда по-добър играч. Целият успех, който имам, те допринесоха за него по някакъв начин, безбройните часове на мислене какво е необходимо, за да ги победя.

Удивително е да знам, че съм с един трофей от Шлема пред Рафа, но в същото време всеки пише собствената си история. Мисля, че всеки има уникално пътуване, което трябва да прегърне и да се придържа към него", каза още Джокович.

Сърбинът е единственият, който е печелил всеки от четирите турнира от Големия шлем поне по три пъти. Но Джокович признава, че най-трудният за печелене винаги е бил Ролан Гарос.

"Неслучайно спечелих 23-ия турнир от Големия шлем тук, в Париж, защото този турнир наистина беше най-трудният за спечелване в цялата ми кариера“, каза Джокович, който е играл седем пъти на финала в Париж.
(БТА, Мирослав Димитров)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Пльешкавицаа преди 10 месеца
От тримата, Джокович е най-симпатичен, другите двама са много арогантни,надменни и високомерни, стила му на игра ми допада най-много,а и самото му движение при ударите, викам си "Е сега почва да мачка" , форхендите по диагонала, само той ги може.Гледаш го и усещаш мощта и енергията,желанието за победа ! Велик ! Побелява, сиг е от АО, много цирк имаше там! Дано ги направи 30 титли !
22
1
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
Ноле и семейството му не могат да се отърсят,че няма обичта на публиката.Все смятат,че целият свят е с/у тях. -----////----- Има обичта на всички сърби, следователно е велик и щастлив човек.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Джокович не е велик.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чичо Джок, ориентирай се вече към съблекалните, младоците напират!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И не трябва да го казва!Особено когато другите "велики" са се отказали от спорта. Може да се обяви за най-печеливш от Големите шлемове,това никой няма да оспори!
18
0
 
4
 
! Отговори
Веган? преди 10 месеца
Въпрос: "По какво ще познаете, че някой е веган?" Отговор: "Той сам ще ви каже"
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Рефа реве реки
16
4
 
0
 
! Отговори
До 21 преди 10 месеца
Не си залагай пенсията на това твърдение. Спортувам активно от както Джокович е бил мираж в еротичните сънища на баща си.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На вас майтап ви се струва, но в моето обкръжение ваксинираните са все по-болнави и съсипани. Разликата вече е толкова фрапираща, че дори и непознати мога да ги различа, без да знам предварително. И нещата с времето се влошават още повече.
14
1
 
16
 
! Отговори
Ваксаджиите окапаа преди 10 месеца
Окапаха като есенни листа. Посърнали и жълти. Джоката тая пландемия му дойде дюшеш. ще ги *** още 10 години.
13
8
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 10 месеца
Аз пък съм веган от четвърт век и никога не съм бил в по-добра форма.
12
10
 
5
 
! Отговори
Сръбски Шовинист преди 10 месеца
Голям играч, но болен сръбски шовинист! А за баща му е още по-болен.
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази титла не е честна, защото играха здрав срещу ваксинирани. За ваксинираните трябва да има отделни турнири, както са параолимпийските игри. С времето разликата ще става все по-голяма.Все едно жена да участва в мъжките турнири.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 11. Сайта им е фалшив. Както едно време в ТКЗС-то. Пише се произвели 500 тона жито, реални произведени има няма 5 тона.
9
7
 
7
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 10 месеца
Коментаторът изби рибата като каза:"Джокович е представител на горд и свободолюбив народ"-нима само сърбите са такива?Доста пристрастен коментатор.Беше ясно поне от две години(за който следи тениса),че ще задмине по титли Надал,като се има предвид контузиите,които го преследват през цялата му кариера.Колкото и титли да има Ноле и семейството му не могат да се отърсят,че няма обичта на публиката.Все смятат,че целият свят е с/у тях.
8
3
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 10 месеца
Взем влез в сайта на НСИ и виж общата смъртност по години от 2015 до 2022 .... тогава говори какво е било измислено!
7
14
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 10 месеца
Ами не си и никога няма да бъдеш!Освен победи и титли, трябва да имаш и харизма на шампион! А ти имаш харизма на сръбски бук лук!Завистлив, мрънкащ, търсещ уважение без да го е заслужил!Симулиращ кунтузии сръбски бук лук!
6
4
 
3
 
! Отговори
Zoro преди 10 месеца
Има двама по велики но той ги бие и повече време Н1 от двамата заедно! На мен също стила на Фед ми харесаше повече, но той не можеше да е ефективен срещу Надал.
5
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Даже ,не го гледам !Губене на време !
4
9
 
10
 
! Отговори
Терор над учените преди 10 месеца
Истинските експери като, Мангъров се оказаха прави, и какво? На човека му съсипаха и кариерата и нервите, съдиха го плюха и какво ли не. Забележете в целия свят няма един осъден престъпник, за престъпното деяние - домашен арест за 2 години и убийството на милиони малки бизнеси.