Гонзо за съблекалнята на националите: Такива снимки прекрачват границата на морала

Постарахме се да оставим съблекалнята в нормален вид, увери той
19 юни 2023 14:36, Красимир Ангелов
85
Гонзо за съблекалнята на националите: Такива снимки прекрачват границата на морала
Снимка: Lap.bg

Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов излезе с официална позиция по повод разпространените кадри от съблекалнята на националния отбор в Литва.

Бившият централен нападател се обърна към медиите и футболната общественост в страната чрез БТА, за да изрази разочарованието си. Той гарантира, че "внушенията, че нашите играчи съзнателно са оставили съблекалнята в пълен хаос, са откровена манипулация". И не приема за колегиално да се разпространяват подобни кадри от страна на домакините.

Още по темата
Също така се знае, че "футболната съблекалня е храмът на футбола и той е неприкосновен", а да се "правят снимки на съблекалнята на противника прекрачва границата на морала".

Ето и пълният текст на официалната позиция:

"Изключително съм разочарован от изтеклите кадри от съблекалнята на българския национален отбор след мача с Литва, но съм още по-разочарован от публичната реакция на неодобрение към футболистите ни.

Всеки, който е играл футбол, е наясно, че съблекалнята не е лаборатория и е нормално след мач да се събере голямо количество отпадъци. Внушенията, че нашите играчи съзнателно са оставили съблекалнята в пълен хаос, са откровена манипулация – лично аз видях, че стаята бе подредена при нашето напускане, а какво и защо се е случило впоследствие няма как да знам.

Всички знаете, че националният отбор отпътува от Каунас непосредствено след мача, но въпреки това се постарахме да оставим съблекалнята в нормален вид", се казва още в становището на техническия директор на българската футболна централа.

"За мен е абсолютно недопустимо да се разпространяват кадри от страна на домакините – никога в моята кариера не съм си позволявал да постъпвам по този недостоен начин спрямо който и да е съперник. Съблекалнята е храмът на футбола и той е неприкосновен".

"Наясно съм с добрия пример на Япония, но ви гарантирам, че няма случай, в който опонентът на България да е почиствал изрядно съблекалнята си след мач. Разбира се, не мога да го потвърдя със снимкови доказателства, тъй като да снимаш противникова съблекалнята за мен прекрачва границата на морала.

Гарантирам ви, че никой от българския щаб няма да си позволи да снима литовската съблекалня след гостуването им през октомври у нас. Достойнството ни не го позволява", завършва позицията на Гонзо, изпратена до БТА.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стига сте коментирали и сте се правили на големите чистофайници тука.В къщите ви е същата ***,ако не и по голяма а добре че са жените ви да ви оправят мизериите.Присмял се хърбел на щърбел.
55
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Да вземат пример от японските спортисти и запалянковци, които почистват след себе си, като израз на уважение. Поведението на нашите футболисти е неуважително, а изказването на Г.Иванов е връх на арогантността, което дори по нашите географски ширини се смята да крайно неприемливо.
54
4
 
9
 
! Отговори
Васил Коларов преди 11 месеца
Това е щото даваме оръжия за Украйна. Ако не им помагахме, щеше да е подредено и спретнато. Зеленски е виновен!
53
0
 
14
 
! Отговори
Гонзо преди 11 месеца
Другаре, отричате, докато забравят какво ви питат! Стар партизански трик!
52
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Старите българи са описвани от чужденците като чисти, подредени и добродушни хора. Днешните българи такива ли са?
51
1
 
8
 
! Отговори
Истината е преди 11 месеца
че и едните и другите са прaсета!!!
50
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Според експерт Гонзо такива неще в никакъв ама никакъв случай не трябва да се показват защото не е прилично
49
1
 
10
 
! Отговори
дядо шишарко преди 11 месеца
ех,тоз гонзо .ми той няма бял,косъм бе
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Държава, пълна с *** и всякакви други откровени ***.
47
5
 
5
 
! Отговори
До 36 преди 11 месеца
Не знам с какво точно според вас сме известни в цял свят, но то не е с това, че сме мърлячи, а пък от такива като теб готови с изводите и великите приказки на всички им е призляло. Време е малко да спрем да плюем по всичко що е българско.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като съблекалнята било храм защо го обезчестяват?
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи не е проблем че има безпорядък а че е показан така ли? С такива мозъци сме изпаднали на това дъно във футбола.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хем бити на стадиона като спортисти, хем "за кепазе" на света като културни хора.
43
1
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 11 месеца
Значи проблемът според Гонзо не е коччиината в съблекалнята,а снимките.Евала,Гонзо.Много точно напипа проблема.С такъв ръководител може да очакваме коччиини и по други стадиони.
42
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прав е - да не говорим, че няма никакво доказателство, че това е съблекалнята на българите или че някой не я е направил тая кочинка след като са си тръгнали. Но дори да е истина за мен е много по приемливо българина да не си чисти, отколкото да не мисли и да позволява да бъде манипулиран.
41
0
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 11 месеца
за това ли падат лъвовете , заради съблекалнята :)
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нашите 'светила' са над тези НЕЩА!
39
0
 
30
 
! Отговори
За какъв "морал преди 11 месеца
Говориш бе Гонзо?Че това е една свинщина, която няма нищо общо със спорта и с възпитанието на един човек като цяло.Какво са Ви виновни домакините от Литва като са публикували тези кадри.Съблекалнята била нещо свещено!Да, но за възпитани хора като японците например, кадрите от тяхната съблекалня по време на световното обиколиха света и са пример за подражание.Нашите "светила" нито могат да играят футбол, нито да си подредят съблекалнята.Срам!
38
22
 
3
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 11 месеца
Искам да отбележа, че не съм левскар и никога не съм бил, но съм съгласен с Гонзо. Футбалерите ни са трагедии, но не смятам, че трябва да почистват след себе си. Айде стига сте плюли по българите и българското.
37
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каквито на терена, такива и в съблекалнята - мърлячи!