Григор Димитров отпадна от Уимбълдън, въпреки силната си игра

Българинът взе само сет от Руне в Лондон
Обновена: 10 юли 2023 22:42 | 10 юли 2023 22:42, Анисия Иванова
42
Григор Димитров отпадна от Уимбълдън, въпреки силната си игра
Снимка: БГНЕС/EPA

Най-добрият български тенисист Григор Димитров претърпя горчива загуба от световния №6 Холгер Руне с 6:3, 6:7 (6), 6:7 (4), 3:6 в мач от осминафиналите на Уимбълдън.

Двубоят продължи 3 часа и 20 минути игра. Това беше първи официален мач между двамата, а до този момент Димитров беше спечелил три чисти победи на Откритото първенство на Великобритания.

Григор Димитров започна отлично мача, като спечели жребия и избра да сервира. Българинът поведе с 40:0, но позволи на датския тенисист да изравни, а след това дори да има точка за пробив, която обаче Димитров отрази, а след това и спечели гейма. Решаващият момент в първата част бе в седмия гейм. При 3:3 българинът отрази няколко точки за пробив, като направи и изключителни изпълнения. С много характер той спечели подаването си, а след това с нови топки на корта проби Холгер Руне и поведе с 5:3. При последната точка той се подхлъзна на тревата и падна, като изпитваше болка и опасенията бяха, че е получил разтежение. Той обаче продължи и спечели сета с 6:3.

Във втория сет хасковлията се възползва от инерцията и направи пробив за 3:1, Руне обаче постепенно вдигна нивото на играта си и взе подаването на Димитров за 4:4. Така се стигна до тайбрек, в който благодарение на отличен бекхенд удар на линията датчанинът поведе с 6:4 и получи право на два сетбола. Българинът спаси и двата, но следващите две точки бяха за Руне, който изравни сетовете - 1:1.

В третата част двамата тенисисти взимаха уверено подаванията, като дори не се получиха възможности за пробиви. Така се стигна до нов тайбрек, в който благодарение на два мини пробива Холгер Руне поведе убедително с 5:1. Той стигна и до 6:3 и въпреки че пропусна първия си сетбол, реализира втория на свой сервис за 7:4.

В четвъртия сет Григор Димитров отново се задържа в мача, като взимаше подаванията си до 2:2. При 2:3 обаче българинът допусна две последователни двойни грешки на сервис, които дадоха аванс на датчанина. Руне поведе с 5:2, Димитров успя да вземе подаването си, но в последния гейм не успя да задържи преднината си, въпреки че поведе с 30:0.

С този мач приключи и сезонът на Григор Димитров на трева. На четвъртфиналите Холгер Руне ще играе с победителя от мача между световния номер 1 Карлос Алкарас и италианеца Матео Беретини.

"Чувствам се невероятно, Григор е страхотен тенисист, той ме тласна до лимита на възможностите. Благодаря на зрителите за подкрепата", коментира датчанинът след успеха.

Още за спорт - на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Мънго джери преди 9 месеца
Ееее, откога го чакам да отпадне тоя. Нека да отпада сега.... и завинаги.
28
1
 
3
 
! Отговори
Роко преди 9 месеца
Григор печели от залози .Против себе си .
27
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен (29)Плащат ли ти да пишеш глупости или си дебилен по рождение??
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преди месец и половина, в периода 8-28 май 2023, Гришо беше 33-ти в ранглистата, а от другата седмица ще е 21-ви, бързо напредва.
25
1
 
5
 
! Отговори
Типично за Гришо преди 9 месеца
Има n на брой точки за пробив, изпуска ги и го докарва до тайбрек, където редовно го мачкат. Все мъка е при него, като стигне по-напред в турнирите. Затова спрях да го гледам, щото и аз се мъча. 5 години едно и също.
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
СКО не беше давал интервюта преди мача и да обяснява как имали готвач в къщата щеше да отиде и по-далеч НО момчето си е комплексарче от село и това буквално го смазва!!!Такива са 99% от българите, с тежък провинциален манталитет!!!
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
евалата Гришка пак стигна бая напред иначе да беше приключил още на Ивашка
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя вече започнаха да го бият дори и децата. Крайно време е да спре да се излага и да се прибере при амортизираните си раз поре тини.
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре игра Гришо на този турнир. Крайният резултат е Гришо сред 16-те най-добри тенисисти на турнира и изкачване на 21-во място в ранглистата. Разбира се винаги ни се иска повече, но не забравяйте поговорката: по-доброто е враг на хубавото.
20
4
 
4
 
! Отговори
Просто ГРИШО преди 9 месеца
Гришо си е Гришо.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гришо като беше млад го биха опитни са го бият млади.
18
3
 
5
 
! Отговори
АББА преди 9 месеца
Браво добра игра ама тоя викинг.
17
3
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 9 месеца
И какво Ви е чудно че отпаднал,ами той тениса не му е силата,друго си е там с Никол или някоя друга там му е силата.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тука само фенове на Даниил Сергеевич Медведев... да му се невиди.
15
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гришко взима от турнир това, което вие не можете и цял живот да изкарате... барабар с пенсиите.
14
2
 
18
 
! Отговори
Мушмулинкелчета преди 9 месеца
И КОЕ МУ Е ДОБРОТО НА ИГРАТА ? Че загуби сет 2 след като водеше с пробив ? Или, че го загуби след 2 бебешки грешки в тайбрека ? Или, че в тайбрека на сет 3 при 3:5 спря да играе,топката на Руне бе на линията, хоукай и 3:6 ? Или,че подаряваше лесни точки на сер-геймовете на Руне ? Или,че цял мач не натисна за по-дълго съперника? НЕ ЗНАЕ КАК ДА ПРЕЧУПИ ПСИХИЧЕСКИ ОПОНЕНТА СИ ! Това е една черта,която Джокович има ! Езък !
13
14
 
11
 
! Отговори
Резидент разединител преди 9 месеца
Това е най-добрият тенисист, който сме имали и не знам кога ще имаме пак някой на такова ниво. А вие които го плюете и не сте гледали мача, а само плюете какво сте постигнали, освен поредния излян гейт, който никой не помни? Платени тролчета и *** ко.....та. Респект игра много добре.
12
6
 
14
 
! Отговори
Румен Радев преди 9 месеца
Догодина Григоре заедно ще поливаме кауните голям келепир ще падне
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Догодина Дричу пенЦионер . Очевадно е.
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вижда се че провинциалистчетата се подкрепят па бил той и Асковски куц кон.Така и не разбрахте че само с ядене НЕ става!!! и акъл трябва. А Асковски с главата е много зле. На акъла на Ицето Стоичков е. Проооззд та знае ли се.