Пол Погба си призна за допинга, Ювентус му спря парите

Скандалният халф го очаква 4-годишно наказание
14 сеп 2023 18:50, Петър Бойчев
3
Пол Погба си призна за допинга, Ювентус му спря парите
СНИМКА БГНЕС

Пол Погба очевидно приключва футболната си кариера, той няма да отърве 4-годишното наказание за допинг. В това са категорични медиите в Италия, които излизат с нови разкрития за скандала с положителната проба на халфа на Ювентус.

30-годишният французин бе временно отстранен от италианската антидопингова агенция Nado Italia след положителната проба за тестостерон. Той е признал пред шефовете на гранда от Торино, че съзнателно е вземал хранителна добавка с тестостерон, но без да се консултира с медицинския щаб на отбора, пише dir.bg. Препаратът бил предписан от приятел на Погба, който е лекар в Маями. Добавката се предлага в САЩ, но не и в Италия.

Изчакваме окончателните резултати, коментира неговият агент Рафаела Пимента. - Дотогава можем само да кажем, че Погба със сигурност не е възнамерявал да наруши правилата". Ювентус също потвърди отстраняването на французина с кратко изявление:"Клубът си запазва правото да обмисли следващите процедурни стъпки".

А според италианските медии стъпките вече са предприети. Първата от тях - замразяване на заплатата на французина. Ако санкцията бъде потвърдена, Погба ще бъде дисциплинарно освободен за нарушаване на вътрешния правилник. Така Ювентус ще си спести около 30 милиона евро, колкото трябваше да му плати до края на договора му.
Колкото до Погба - играчът е на 30 години и задаващата се 4-годишна санкция на практика ще означава край на бурната му кариера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: допингювентуспогба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тестостерона е леко пресилено да се нарича допинг. Колко атлетки изглеждат с преувеличена мускулна маса а не съм чул да има наказана за такава употреба. Да не говорим пък за трансовете които взимат женски хормони и ги пускат при жените.
2
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Има талант,но кратуната е тотално празна.Ювентус не трябва да се занимава с подобни издънки.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хи,хи,хи ,а колко години до съга се е кърмил с тестотерен ,и сички са се прайли на улави, че не знаат?