Везенков вдъхнови Сакраменто Кингс за невероятен обрат

"Кралете" са на четвъртфинал в новия In-Season турнир на НБА
Обновена: 29 ное 2023 08:56 | 29 ное 2023 08:55, Елка Василева
15
Везенков вдъхнови Сакраменто Кингс за невероятен обрат
Снимка: БГНЕС

Отборът на Сакраменто Кингс е четвъртфиналист в новия In-Season турнир на НБА. Александър Везенков вдъхнови съотборниците си за обрат срещу Голдън Стейт Уориърс у дома със 124:123 (29:37, 26:35, 40:32, 29:19) в "Голдън 1 Сентър" след победен кош на Малик Монк седем секунди преди края.

Така "кралете" завършват група "C" без загуба и продължават към елиминациите на надпреварата с актив от 4-0. На четвъртфиналната фаза на турнира Сакраменто ще се изправи срещу Ню Орлиънс Пеликанс във вторник сутрин, като домакин на срещата е тимът на Кингс. Победителят ще се изправи срещу ЛА Лейкърс или Финикс Сънс в Лас Вегас, предаде БНР.

Баскетболистите на Майк Браун успяха да наваксат пасив от 24 точки по пътя към победата. Александър Везенков игра 15 минути в срещата, като се представи на ниво и записа 8 точки, 3 борби, 2 чадъра и 1 асистенция при 3/8 стрелба от игра, включително 2/6 от тройката.

Първата му поява в двубоя дойде едва в края на третата четвърт, когато тимът му губеше с 16 точки при 80:96, но бързо заслужи доверието на треньорския щаб да остане до края на мача, след като върна отбора си в борбата с пет бързи точки за 101:107. Везенков се отличи и със страхотна защита в срещата, като веднъж блокира под коша Дарио Шарич, а освен това върна с чадър Стеф Къри и предизвика ключови грешки и пропуски на суперзвездата на гостите.

По този начин Сакраменто увеличава баланса си за сезона до 10 победи и 6 загуби, като заема шестото място във временното класиране на Западната конференция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
subzero преди 5 месеца
и как точно ги вдъхнови !?! с някоя реч ли ?!?
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ествествено е всички българи да се радваме за Везенков, защото подобни примери са твърде малко. Но не е естествено журналистите пишат, че неговите 8 точки от всички 120 били най-важните. Това е несериозно!
10
1
 
4
 
! Отговори
до до до 3 преди 5 месеца
Очевидно страдаш от някаква форма на дискомфорт.Как успя да свършеш русофилство с Везенков нямам идея.Още един за психиатрията.
9
1
 
3
 
! Отговори
Балкан преди 5 месеца
До Анонимен: Вие нормален ли сте като пишете това, като е очевидно че не познавате Везенков? Аман от всезнайковци....
8
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добър е Везенков но той е грък защо го мислите че е българин -дори не говори на български
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От време на време става, но всяко сутрин да ни будите с него. Не му правите услуга с тези бомбастични заглавия.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На който не му е интересно да не чете, подминавайте и към друга статия.А вие не само, че четете (явно не ви е безинтересно), ами и коментирате.
5
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никой нормален не го интересува да чете за този през 2-3 дни.
4
9
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 5 месеца
А струва ли си даже да пишеш толкова за някакъв баскетболист.Жалък си.
3
4
 
16
 
! Отговори
до ОРфи преди 5 месеца
Драмата на такива като теб е, че коментираш нещо, без да си го гледал.о не се притеснявай, има и по-зле от теб - те даже гледат, ама пак не вдяват за какво иде реч.Колкото до мача - Везенков бе изключително полезен. Имаше моменти, когато даже нямаше точки или борби, но много помогна в защита и в играта си без топка в нападение. Но тези неща се виждат от хора, разбиращи поне малко от тази игра.Не случайно не го смениха до края на мача, само той и плеймейкъра Фокс не излязоха и за секунда.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вдъхнови, или допринесе ?! Компютри, или компоти? Айде уточнете се, кое от двете....
1
12
 
5
 
! Отговори
ОРфи преди 5 месеца
Драмата на всеки добър европейски баскетболист е, дали да си от най-добрите в Европа, или средняк в НБА. В България тази драма е позната като "По-добре в село начело, отколкото..."