Черно море остава на върха на efbet Лига

Моряците разбиха Славия
Обновена: 9 дек 2023 19:07 | 9 дек 2023 18:50, Нели Христова
1
Черно море остава на върха на efbet Лига
Снимка: БГНЕС

Черно море разби с 3:0 Славия и ще зимува на върха в efbet Лига.

Головете за варненци вкараха на два пъти Алекс Фернандес (25, 57) и Васил Панайотов (69).

След 20 мача от началото на сезона „моряците“ имат 45 точки в актива си и ще останат на първото място независимо от изхода от утрешния мач между ЦСКА и Лудогорец. Славия пък остава с 21 точки.

Преди мача "Моряците" направих страхотна инициатива - футболистите и феновете хвърлиха на терена стотици плюшени играчки, които ще бъдат дарени на деца в неравностойно положение.

Първото по-сериозно положение в мача бе за домакините в 19-ата минута, когато Пабло Гарсия стреля опасно от около 15-16 метра, но топката премина встрани от вратата на Славия. В 25-ата минута Черно море откри резултата. Васил Панайотов бе намерен в наказателното поле на гостите и върна топката към Алекс Фернандес, който с удар по диагонал от границата на наказателното поле вкара за 1:0.

В 33-ата минута и двата отбора можеха да отбележат гол. Първо вратарят на Славия Светослав Вуцов спаси опасен удар на Пабло Гарсия, а при последвалата контраатака колегата му Иван Дюлгеров успя да спаси удар на Мартин Сораков, който бе изведен в добра позиция отдясно в наказателното поле на Черно море. В 44-ата минута при поредна контраатака на Славия Емил Стоев стреля по диагонал отдясно, но вратарят Иван Дюлгеров улови топката.

.В 57-ата минута Черно море удвои преднината си. Васил Панайотов отне топката от футболист на гостите и пусна пас към Пабло Гарсия, който намери Алекс Фернандес отдясно, който навлезе в наказателното поле и с хубав изстрел вкара за 2:0. В 69-ата минута „моряците“ направиха резултата класически. Алекс Фернандес центрира в наказателното поле на Славия, където Васил Панайотов засече с глава неспасяемо топката във вратата на гостите за 3:0.

Секунди преди попадението Васил Панайотов пропусна да вкара от добра позиция. В 79-ата минута вратарят Иван Дюлгеров спаси опасен удар на Галин Иванов от гостите от почти нулев ъгъл. Минута по-късно Едгар Пашеко бе изведен в добра позиция отляво, но стреля неточно. В 88-ата минута вратарят Иван Дюлгеров успя да избие топката след опасен удар от свободен удар на Владимир Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
9
 
! Отговори
Венци Стефанов преди 4 месеца
Заключих се в тоалетната и плача, плача. Много лоши тез моряци. Така лошо ни ''обладаха''