Славия победи Берое на старта, Тасев с два гола

"Белите" взеха мача с класическото 3:0
Обновена: 17 фев 2024 18:11 | 17 фев 2024 16:51, Петър Бойчев
0
Славия победи Берое на старта, Тасев с два гола
Снимка БГНЕС

Отборът на Славия постигна класическа победа над състава на Берое с 3:0 в първия пролетен кръг на футболното ни първенсво.  Тони Тасев вкара два гола за "белите", като вторият бе от дузпа, а резервата Владимир Николов оформи класическия успех.

Славия откри резултата още в седмата минута. Тогава Денислав Александров проби отдясно и центрира, а нисичкият нападател Тони Тасев с плонж с глава вкара топката в десния ъгъл на вратата на Родриго Ачинели.

В 18-ата минута Ертан Томбак падна в напаказателното поле, след като бе изблъскан в гръб от Енцо Барето. Съдията Владимир Вълков остана без реакция в първия момент, но бе извикан за изгледа повторение на ситуацията и отсъди дузпа в полза на домакините. Капитанът на "белите" Галин Иванов пропусна дузпа, като успя да заблуди вратаря, но стреля в долния десен ъгъл на вратата, като топката се отби в стълба и се върна на терена.

В 35-ата минута Вълков отсъди втора дузпа за Славия без колебания. Берое изгуби топката в средата на терена, Иван Минчев веднага изведе Тони Тасев, който финтира вратаря Ачинели, който го събори. Самият Тасев се нагърби със задачата да изпълни дузпата след грешката на Галин Иванов. Нападателят вкара втория си гол в мача с удар в центъра на вратата.

Още в началото на второто полувреме Тасев отново се измъкна зад защитата на "зелените", като си чукна топката с глава, но вратарят Родриго Ачинели излезе предвидливо и успя да я избие пред него.

В 66-ата минута Иван Минчев получи топката пред наказателното поле на гостите и след като никой не го посрещна той отправи силен удар с левия крак, като топката се отби в напречната греда.

В 83-ата минута "белите" направиха успеха си класически. Резервата Кристиян Стоянов изведе друга резерва Владимир Николов и нападателят прехвърли вратаря за 3:0. До края Тони Тасев имаше възможност да вкара хеттрик, но отблизо стреля в тялото на излезлия вратар Ачинели.

С трите точки Славия изпревари Локомотив (София) в класирането и вече е на 11-о място с 24 точки. Берое е една позиция по-нагоре с точка повече от "белите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: БероеСлавиятасев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари