Леброн се раздаде, но Лейкърс отпадна след нова драма

Оклахома отнесе Ню Орлиънс и затвори серията с 4-0
30 апр 2024 09:19, Петър Бойчев
1
Леброн се раздаде, но Лейкърс отпадна след нова драма
Снимка БГНЕС

Денвър Нъгетс е полуфиналист на Запад в плейофите на NBA, след брутална нова драма с ЛА Лейкърс в мач №5 от серията - 108:106 у дома.

И отново, както в още три от срещите им, до последните секунди не бе ясно кой ще надделее. Тънки моменти пратиха серията в посока Денвър, които с 4-1 победи отиват към защита на титлата с Минесота.

Лейкърс водеше с 3 точки на полувремето в Денвър, като контролираше нещата почти до края на третата четвърт. ЛеБрон Джеймс и на 39 години дърпаше отбора си напред, вкарвайки важни кошове. Краля остана на игрището 44 минути - невероятно за човек на 39 години.

Никола Йокич остана на една асистенция от пореден трипъл дабъл в плейофите - 25 точки, 20 борби, 9 завършващи паса. Джамал Мъри вкара 32 и точно той наниза кош 3.6 секунди преди края, донесъл успеха. Така беше и в двубой №2, когато Денвър победи със сирената.

ЛеБрон вкара 30 за Лейкърс, добави 11 асистенции и 9 борби. Кошът на Мъри взриви залата в Денвър. За Лейкърс още един сезон приключва с разочарование.

Също на Запад имаше и "метла" тази сутрин, когато Оклахома победи като гост Ню Орлиънс с 97:89, а с това затвори серията с 4-0. Джейлън Уилямс и Шай Гилджъс-Аликзандър нанизаха по 24 точки за успеха, а всички петима стартови играчи на гостите минаха границата от 10.

Наградата за Гръмотевицата е, че ще има няколко дни да почине и да чака среща с победителя от Далас и ЛА Клипърс в другия полуфинал в Конференцията. Двата отбора са в разгара на изключително интригуваща серия при 2-2.

На Изток Бостън вече води с 3-1 срещу Маями, след като победи със 102:88 като гост. Дерик Уайт наниза 38 точки за Селтикс, Джейсън Тейтъм помогна с 20 т., 11 рибаунда и 5 асистенции.

Маями - без звездата си Джими Бътлър, опитваше да се държи в мача, като Бам Адебайо даде 25 точки и 17 борби за каузата. Мач №5 ще е в Бостън, а при успех и в него, Селтикс отиват на полуфинална серия на Изток срещу Кливлънд или Орландо (2-2 в серията).

Другата двойка тук ще бъде определена в двойките Индиана - Милуоки (3-1) и Ню Йорк - Филаделфия (3-1).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Спорт
Берое победи с класическото 3:0 изпадналия Етър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
$$$ преди 2 седмици
Леброня е най големия фишек в НБА! Много претенции..може да диша прахта на Майкъл Джордан и Кобе!