Треньорите ще имат право два пъти на мач да искат ВАР

Тества се и система без намесата на рефера
17 май 2024 20:31, Петър Бойчев
6
Треньорите ще имат право два пъти на мач да искат ВАР
Снимка БГНЕС

Президентът на ФИФА Джани Инфантино обяви, че вече треньорите ще имат право два пъти на мач да искат проверка със системата видеонаблюдение (ВАР).

"Ще развиваме и подобряваме ВАР. Тази система се използва от 65 национални асоциации, но сега ще я подобрим. Създадохме по-основна технология с по-малко камери и без рефери, които да решават, така че е достъпна за всички и по-лесна за внедряване. Тази система вече се тества

Ще работи така, че треньорът на всеки отбор да има право да иска помощ от ВАР два пъти на мач. Ако първоначалното решение на съдията бъде променено след такава поискана проверка, отборът, поискал проверката, все още има право на две проверки.

Ако пък след такава поискана, проверка ВАР потвърди решението на съдията на терена, то отборът, който го е поискал, губи правото на една проверка по негово искане", поясни Инфантино по време на конгреса на централата в Банкок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Свободно време.
Шампионът Динко Желязков споделя защо е важен спортът
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Ром"с преди 4 седмици
А може би ще по-добре да се отмени засадите в наказателното поле ..футбола май ще стане по-интересен ,а то тъй ще заспиш до 60 минута с това тики-таки на Пеп ..а то футбол без голове не е футбол.. и съдиите на мачовете на Реал Мадрид в ЛШ да не грешат умишлено и неумишлено" в полза на мадридчани ..а то и сега с Байерен последната минута..не че ще има гол,но съдиите се застраховаха ..видимо имат респект от Перес в съдийската колегия на УЕФА и винаги свирят за тях когато трябва.
5
0
 
0
 
! Отговори
Ze nigmar преди 4 седмици
По едноокият:)))
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Добре де, ама какво ги интересува всичко това нормалните хора??
3
0
 
2
 
! Отговори
Зала Орловец преди 4 седмици
Орлово око:))
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И ние като деца чертахме по два пъти на ден линии за тъч по полето с ВАР, че се изтъркваше неговото мамЙе
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С тия уж свръхнапреднали технологии футболистите, топката, вратите, линиите отдавна трябваше да са наблъскани с датчици, но тотото си е тото...требе да се пИчели от нагласени работи.