Отиде си Шнелингер, легенда на германския футбол

Той игра на световните първенства в Англия и Мексико
21 май 2024 12:43, Петър Бойчев
1
Отиде си Шнелингер, легенда на германския футбол
Снимка: Facebook

Легендата на германския футбол Карл-Хайнц Шнелингер почина на 85-годишна възраст. Той е издъхнал в болница в Милано, където живееше в последните години и се занимаваше с бизнес, съобщиха от семейството му.

През 1966 година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата.

Четири години по-късно в Мексико той отново е в състава на Германия и се окичва с бронзов медал. Състезавал се на поста защитник, Шнелингер има 47 мача и 1 гол за Бундестима. Той бележи при поражението от Италия на полуфинала на Мондиал 1970 при поражението с 3:4 след продължения. А преди това на по-ранен етап има прави две асистенции за прогреса на отбора.

Шнелингер се превърна в легенда в Мача на века, както в Германия наричат полуфинала на Световното първенство през 1970-а срещу Италия, след като изравни резултата в 90-ата минута.

На клубно ниво играе за Кьолн, Тенис-Борусия (Берлин), италианските Мантова, Рома и Милан, в чийто състав три тъпи печели Купата на Италия, два пъти вдига КНК в Европа, а веднъж е шампион на Италия и носител на КЕШ (Купата на Европейските шампиони).

С Рома също има Купа на Италия, а в Кьолн е шампион в Бундеслигата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Звезди
Джейк Пол каза, че ще прати Тайсън на небето и го удари мълния
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Великолепен Ариец,Великолепен защитник от най-силният отбор на Германия за всички времена!RIP