Голямото изнасяне започва пак, полицаите - на всеки километър

От МВР предупредиха, че ще присъстват засилено по пътищата в предстоящите почивни дни
30 апр 2008 14:10,
259
Голямото изнасяне започва пак, полицаите - на всеки километър
Снимка: БГНЕС

Максимално присъствие на полицейски сили ще има по натоварените трасета заради очакваното значително натоварване на основните пътни артерии в предстоящите почивни дни, предупредих от МВР. 

Очаква се най-големите натоварвания да са днес между 17.00 и 22.30 ч., в четвъртък до обяд, както и след обяд и вечерта на 6 май. 

Един от най-натоварените участъци вероятно ще е София - автомагистрала "Хемус" по посока Варна /в отсечката преди и между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка"/, където движението е двупосочно в едно платно поради ремонтни работи.

Друга невралгична отсечка ще е по платното към София на същата магистрала  на 27-ми, 28-ми километър и на виадукт "Бебреш".

Там има ремонт на пътя и е възможно да се образуват колони. 

Значително натоварване се очаква и по международния път за Кулата между кв. "Княжево"  и с. Драгичево. 

За облекчаване на движението ще се осигурява движение в две ленти от платното със съответна сигнализация. 

Много натоварен  в двете посоки ще бъде и  участъкът Драгичево - Дупница- Благоевград - Кулата, както и  направленията от  София за  Варна, след Ябланица в посока Севлиево и Велико Търново; София - Плевен - Русе; автомагистрала "Тракия";  участъкът  Стара Загора - Нова Загора - Сливен - Бургас; Пловдив-Хасково- Свиленград; Асеновград - Кърджали; Варна - Бургас; Русе- Велико Търново и др.

Разпоредено е максимално присъствие на полицейските сили по натоварените трасета, активно регулиране и подпомагане на трафика за осигуряване на по-добра пропускателна способност. 

При възникнали пътнотранспортни произшествия или предпоставки за задръствания движението ще се насочва по обходни маршрути.

Тежкотоварни автомобили, които образуват зад себе си колони от леки автомобили, ще бъдат спирани за кратко време.

През почивните дни ще се извършва активен контрол на скоростта /особено  за превишаване с над 30 км/ч/, употреба на алкохол, управление от неправоспособни, неизползване на предпазни колани, защитни каски и обезопасителни системи при превозване на деца и др.

Обект на контрол ще бъдат и третокласните и общински пътища.
 
Препоръчва се на водачите да избягват пътуванията в периодите на върхово натоварване и по тъмно.

Полицаите препоръчват да шофира най-опитният от семейството или компанията, както и да се поддържа безопасна дистанция в колоната без опити за излишни рискови изпреварвания.

Шофьорите трябва да проявяват бдителност и да не предоставят превозни средства на неправоспособни, да не се шофират след употреба на алкохол, а при образуване на задръстване да не навлизат в насрещното движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
didi93a преди 16 години
vsi4ki mizerni provincialisti da se mahat odmah ot grada ni
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
14. Много си прав след малко мненията ще станат над 100 кои от кои по цветущи и ще стане СЕИР!!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
псевдо столичани, роднините ви са от провинцията и вие всеки weekend правите тея задръствания като ходите при дядо и баба да вземете нещо *** такива..., живеете на 100км от центъра на София..., но сте големи граждани иначе
15
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 16 години
abe..zlodei li si kuv si! malko akul da imashe shteshe da mislish po trezvo..ama ne stava samo s qdene..sha trqq i akul! koi furlq be , sofiqnci mizernici izdurteli, dobre che sme nie inache sofiq shte e edna mizerna dupka
14
0
 
0
 
! Отговори
Мила преди 16 години
Ех, че хубаво! Новина за избиване на комплекси! Аз ще гледам сеир, вие се надприказвайте кой по-гражданин от другия! Веселба!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
В друга столица тези спорове ги няма... Това показва колко са елементарни елитарните ни столичани. Де да можеше бизнесът да се изнесе ат Сф. Тогава щяхте да видите колко сте и какви сте... Шебеци
12
0
 
0
 
! Отговори
Asmodey преди 16 години
kade ste se ragnali v Sofia da ne hranite be? 6te ni hranite ako si stoite po selata i gledate kozi4ki i domati ! Sega mi zahranvate o6te pove4e mnenieto, 4e ste selski bolkuci mizerni. Ako ne ste vie Sofia 6te blesti ot 4istota, 6toto vie na selo ste si sviknali da si e mizeriq okolo vas i pravite i tuka mizeriq, za da se 4uvstvate pone malko kato u doma na selo
11
0
 
0
 
! Отговори
чардафона преди 16 години
да не допускаме селяните да се върнат пак в София по Гергьовден, да блокираме подстъпите към града, да сложим бариери и да ги връщаме. Ако трябва Жандармерията да се включи с БТРи и да гази наред. Всичкото *** дет се изнесе от Великден до Гергьовден, да се не връща повече у нашия град!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ееее, де тоз късмет да си останеме 20-30-100 човека в София, повече не ни трябват! Сега е кофти, щото *** с миризливите им дрешки и счупените им коли дойдоха тука в столицата и опорочиха столичния град. Трябва да стане като в Берлин - ако нямаш адресна регистрация в Берлин, не можеш да работиш там. Не че ще се спазва стриктно, ама ще има някакъв ред все пак. А то сега кво? Разни *** дошли тука от селата, бачкат за 300лв и живеят като скотове по тавани и мазета, по квартири и гаражи. А не им е в София мястото. Тъжна история. Готиното е че поне по празниците се изнасят по пътищата, та да не мърсят София с *** си и с присътвието си и нормалните софиянци можем да си разходим децата без притеснения и да си видим града, да си поживеем без притеснения поне на празниците.Селяните - вън!
9
0
 
0
 
! Отговори
newcastle town преди 16 години
strashnite sofianci ste , nali maikite i bashtite vi sa se dignali ot nqkoe selo i hop ta u velikata sofEa . Selski pumqri
8
0
 
0
 
! Отговори
бонус преди 16 години
eeе .. софиянци, ако не са селяните да ви плащат наемите, и да ви работят сте загинали бре! да не идват тука на курорт
7
0
 
0
 
! Отговори
Asmodey преди 16 години
prizovavam vsi4ki sofianci da napravime jiva veriga posledniq po4iven den i da ne puskame selskite da vleznat v Sofia ;)!
6
0
 
0
 
! Отговори
Грую преди 16 години
Особено на теб "Точниа". Ако сме 20 човека ще е още по-добре.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И по-добре
4
0
 
0
 
! Отговори
tochnia преди 16 години
ei чардафона що си не *** майката ако не са селяните нали ша сте 20 човека ж таа столица бе
3
0
 
0
 
! Отговори
чардафона преди 16 години
Селяните се изнасят от София
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
А колко спокойна е столицата тия дни... Все едно е друг град.Кеф...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Кво толкова? Който има зор да пътува - нека си пътува. Хубавото е че голяма част от *** ще се изнесат от София и няма да е такъв ужас от пейзани по улиците и главно по кръстовищата с техните бракми и трошки! Селяните - вън, къде си Бойко Борисов, шимпанзе-кмет на София? :)))