Нещо като нищо. Ядем сирене без мляко и колбаси без месо

Тъпчат сиренето със сухи млека, а колбасите със соя, призна земеделският министър
2 фев 2009 11:31,
155
Нещо като нищо. Ядем сирене без мляко и колбаси без месо
Снимка: Булфото

"Сирене под 7 лв. е тотално съмнително", обяви земеделският министър Валери Цветанов.

По думите му сирене, което струва 4 лв., е много далеч от истината за саламурено сирене.

"Това са млекоподобни продукти – соеви брашна, лактати, дехидрогенати, малко сухо мляко оттук-оттам", обясни технологията Цветанов.

Министърът допълни, че  подобен проблем съществува и в колбасите.

"Не може цената на кренвирша да бъде 3,60, при положение че изкупната цена на сланината е от 2 до 4 лв. за килограм. Този кренвирш няма нищо общо с качествените продукти и не съдържа в себе си месо", каза Цветанов.

Според него проблемът е изключително сериозен за развитието на животновъдството в страната.

На въпроса как ще коментира заплахите на родните зърнопроизводители да блокират границите, подобно на гръцките си колеги, Цветанов обяви, че има подписано споразумение.

"При зърнопроизводителите няма закъснение по отношение на плащането на европейските и националните субсидии. Законният срок е от началото на декември 2008 г. до 1 юли тази година. Още преди Нова година министерството е преотстъпило 280 млн. лв. Около 58 млн. лв. ще бъдат изплатени до 5 февруари по определена схема", завърши министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
3
 
! Отговори
dudita преди 15 години
задавам си този въпрос и се ужасявам , по горе тук прочетох че котка не ядяла кренвирш, аз имам котарак от както си го имаме а то е с години той ми е най добрия показател за това дали нещо става за ядене , колбаси - никакви, реагира така сякаш ще повърне, същото се получава като му подаден мъничко късче сиренце, кашкавал, и ред други . вадете си заключения сами !
153
0
 
2
 
! Отговори
вече вегетарианец преди 15 години
АМИ КАК ДА СТАНЕ БЕ ХОРА ЗАТРИХА ТКЗЕСЕТАТА КОИТО ГЛЕДАХА ПРАСЕТА И КРАВИ НАШИТЕ РОДИТЕЛИ СЕ ТРЕПЕХА ПО ЦЯЛ ДЕН ЗА ЧЕСТ И СЛАВА АМА ЯДЯХМЕ НАТУРАЛНИ ПРОДУКТИ КЪДЕ ТИ ЕДНО ВРЕМЕ ЗАМЕСТИТЕЛИ СИРЕНЕТО ОТ МЛЯКО МЛЯКОТО ОТ МЛЯКО КАИМИТЕ ОТ МЕСО А СЕГА МЕСО САМО НА СНИМКА КОИ ЩЕ ТИ МЕЛИ МЕСО КАТО МОЖЕ ДА ГО ПРОДАДЕ НА ШОЛ ИИИИИИИИИИИ СЕГА ВНИМАВАИТЕ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЗАЩОТО МОЖЕ ДОГОДИНА ДА ЯДЕМЕ СИРЕНЕ ОТ Л...А
152
0
 
1
 
! Отговори
рататуи преди 15 години
млъквай и си яж ***, храната е гориво.
151
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Бойко Борисов е виновен
150
0
 
1
 
! Отговори
chovek преди 15 години
V BG falschifi sa samo Politikata,Zdraveopazvaneto,Prokoraturata,Policiqt a,Kulturata a sega stana qsno che i hranite.Chestito.Dobar apetit.Vsichko moje da e falschivo no za smetka na tova e i vredno za tova che spokoino.
149
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ops...
148
0
 
1
 
! Отговори
алчо преди 15 години
в Гърция има фермери а у нас селяни които а ко не се обединят ще си останат селяни .прочетете какво пише на народното събрание бе народе
147
0
 
1
 
! Отговори
от 115 -118 преди 15 години
Пак ти повтарям за кой ли път -отвори се ушите нали много "знаеш"- Всички храни от животински произход се контролират от ДВСК . Нещо неясно до тук?Не "разбирам" от работата на ветеринарите.А за твое сведение имам защитени сертификати от господата от Брюксел ,ама какво от това. Нещата не се оправят.ПП една турция РИОКОЗ е т.н. хигиенна полиция и ходят въоражени. А пък за Щатите и Дания да не говорим -бедната ти е фантазията. Ние тук всичко правим по ганьовско. За твое сведение старите кадри и малка част от младите са читави инспектори и доста съвестно си гледат работата. Заявяваш ,че ти е ясно . Като чета толкова ти е ясно като" в лондоска мъгла"
146
0
 
1
 
! Отговори
klarita /14/ преди 15 години
Апропо, къде е нашата еврокомисарка? Зор и бяха запалките и детските играчки.
145
0
 
1
 
! Отговори
klarita /14/ преди 15 години
Изводът е само един - не бива да се купува нищо! Това са вредни храни. Аз не съм пушачка, но съм сигурна, че цигарите не вредят повече.
144
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
tova sirene ot reklamnata snimka mi prili4a na morska pqna
143
0
 
1
 
! Отговори
Атанасова преди 15 години
От години ядем ***, ама то на пазара няма почти нищо качествено.Напоследък не мога да намеря истинско бяло саламурено сирене.От всички тези гадости дето ги бутат вътре получавам киселини и ми е дискомфортно в стомаха.Познавам млекопроизводители и им казвам, че искам да си купя истинско сирене,а те ми викат:"няма такова"А на експерта дето пише, че се е видяло ДВСК каква я свършило, нека си погледнат в техния двор.И там са същите л...а.Хлябът ли е хляб,ами безалкохолните напитки,сладкишите и т.н.
142
0
 
1
 
! Отговори
Управител преди 15 години
Някой пак е решил да вдига цените... Оправданието винаги е едно и също - парите не стигат да предложим качество... Глупости! Има качествени продукти на поносима цена, при това - без "добавки". Това е опит за вдигане на цените!!
141
0
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Направете опит с някой от маргарините - например "Калиакра",оставете го през лятото за три месеца на открито и вкуса натая пластмаса остава същия.Стабилизиран е с едно от най-вредните вещества - натриев метабисулфат...Преди десетина години се поде една кампания срещу "Линко",но вакума се запълни от "Калиакра",което е още по голяв ***...
140
0
 
1
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
само да намеря да купувам прясно мляко домашно и ще правя сама всичко и кашкавал и сирене и кисело мляко. обичам да готвя и хляб ще меся,но тук ще удря тока иначе готвя на газ и се топлим на дърва а сметките пак космически.
139
0
 
2
 
! Отговори
Forest преди 15 години
Всяка качествена храна е скъпа и малотрайна!!!Запомнете го!!!
138
0
 
2
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
Пълен бойкот е нужен!! хубаво го каза 78 само така ще ги сложим на мястото. не разбирате ли че трябва да има единство на народа,тогава ще има по добро развитие. като чух сега по новините жена със 113 лева пенсия,няма и 60 евро. как се оцелява как да се храни с тази пенсия мизерна. няма да им купувам ***,бойкот,хора прогледнете и действайте.
137
0
 
1
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 15 години
Всички колбаси, които съм опитвал, имат един и същи вкус - на леш, на ***. Включително и тези, над 10 лв.Онзи ден жена ми донесе, рекламния хит - шпек "ЛЕКИ". Дето го изпращаме, за българския квартал на Маями Бийч! Нищо ново - същия вкус - НА ***
136
0
 
1
 
! Отговори
ha преди 15 години
морската и океанската риба също е със съмнително качество,отглежда се в специални рибовъдни ферми,където се храни с незнайно какви храни за по-бързо нарастване
135
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Яжте риба ама е скъпа!