Прокуратурата рови в млякото и сиренето

Започват масирани проверки на фирмите за това какво влагат в продуктите си
4 фев 2009 12:03,
64
Прокуратурата рови в млякото и сиренето
Снимка: БГНЕС

По указание на Апелативната прокуратура в Пловдив започват съвместни проверки с органите на МВР и регионалните ветринарномедицински служби.

Ще бъдат проверявани фирмите за производство на мляко и млечни продукти, които работят на територията на областта.

Целта е да се установи какви суровини се влагат в производството на български сирена и млечни продукти – прясно или сухо, или кондензирано мляко, растителни мазнини и други нетипични продукти.

Предмет на проверките ще бъде спазва ли се контролът върху нормативните изисквания за качеството при производството, търговията и пускането на пазара на сирене, кашкавал и мляко.

Обект на наблюдение ще бъдат входящите и изходящи дневници свързани с количествата вложени суровини и готова продукция.

Проверките ще приключат до края на март, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Пловдив Даниела Начева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Ганьо преди 15 години
И какво променихте до сега, като изписахте тонове мисли за нередностите в тази просташка държава. Абсолютно нищо и съм сигурен, че още многоооо време ще е така. Мутрите съдиите и управниците само четат коментарите и се скъсват от смях. Този страхлив народ не е способен да промени нищо.....
42
0
 
1
 
! Отговори
До прокурорите преди 15 години
като ровите, какво ще изровите- някой труп в кланниците или някои тлъст подкуп между сиренето.
41
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Поздравления за 14. Напълно те подкрепям .Искам да добавя само няколко изречения. Кучетата си лаят- керванът си върви . Няма управяне в тая държава .Беден народ, ниска покупателна възможност, ядем буклуци и се чудим защо сме една от най- болните нации в света . Е , поне с това сме в първите редици . Ураааааа
40
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ще ядем ***!
39
0
 
1
 
! Отговори
соцдедо преди 15 години
при социализъма не беше така- всичко беше истинско.Верно,че по времето на В.Червенков осъдиха на обесване четирима месари за далавери с месо,но това е друга тема.Безнаказаността води до безотговорност,граничеща с престъпление.
38
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Чакаме пролет *** /ако ние не пукнем/ да се хванем за зеленото. Само да не вдигнат цената на лапада икопривата! Да живее социализЪма. Бай Тошо не е умрял. С пластична операция броди из Латинска Америка
37
0
 
1
 
! Отговори
-------- преди 15 години
Ще пасем трева, какво друго ..:(
36
0
 
1
 
! Отговори
Eiza преди 15 години
Няма истинско сирене, няма истински колбаси, няма истински мед, няма истинско кисело мляко,хлябът е Бог знае от какво, пастите също са менте, лимонадите са с подсладител, който се разгражда до формалдехид и метанол... Нещо изпускам ли? Сигурно. А за ядене, какво остана?!
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ДО 24.КАТО МНОГО ГИ ЗАЩИТАВАШ,ЗАЩО НЕ ГИ ПОПИТАШ ТЕ С КАКВИ ФУРАЖИ СИ ХРАНЯТ ЖИВОТНИТЕ
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
И какво излиза,какво да ядем,с какво да си храним децата?Не стига,че в училице лафките са пълни с храни-*** ,а и в къщи не ги храним здравословно!Тягосно и тъпо!
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
хахахахха А какво ще кажеш за закуската "На *** питката"! Върхът на шедьоврите! Абсолютно прав си! Не е лошо в Метро освен да се зяпа по големите табели, да се внимава на касите дали обявената цена с ДДС и без е такава, или като мине баркода после виждаш истината на фактурата! Мисля, че така правят, защото веднъж ми се случи, оттогава НЕ ХОДЯ ТАМ! Фирмите, които уж инвестират у нас, печелят от нашето невежество, тъй като там има строг контрол. Аааа , и да не забравя - пак от Метро си купих чорапогащник, добре запечатан, тинтири-минири, като го отворих, какво да видя? На единия чорап имаше ограничител, на другия НЕ! Е, такава е и останалата стока в тия вериги от магазини, дето сме се юрнали на сляпо да купуваме!
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
от главната страница на сайта оставам с впечатлението,че тая прокуратура много се рови!Ту в офисите на бате Златко-ту в млякото и сиренето!Ей на това му викам аз прокуратура,рови,рови и замирисва на ,а като свърши с ровенето -изважда една "българска роза за теб"-бедни ми избирателю..........
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
И какво ще намери като рови прокуратурат?:) То само шалвари няма в храните ни! Оказа се, че много от производителите на млечни продукти са на ДПС? Тогава? Това не е ли умшлено изтребване на българите! Или само за парлама е всичко това. Ще видим какво ще намерят:)
30
0
 
1
 
! Отговори
о преди 15 години
на Билла се изхитриха и пишат с голеееми букви и цифри цената на парче(при кашкавала, например), а цената за килограм с малки дребни буквички. на всички големи магазини разместват продуктите за да се подлъжеш и да купуваш по-скъпия продукт от същата марка.да проверяват и уличните млекари, които слагат антибиотици в млякото и го предлагат в бутилки седемнайста употреба извадени от контейнерите за смет.да проверяват и пчеларите, понеже чух, че слагат антибиотици, нафталин и захар в кошерите!?на някои баничарници прекаляват със солта, хигиената е ниска, етикетите ужасно неграмотни: "кревишка", "баница с къима", и т.н.готовите манджи на ЦБА в кв.Свобода са под всяка критика: развалени, почернели и позеленели печени пилета и кебапчета, сурови картофени кюфтета(изгорели отвън), клисав ориз със зеленчуци, престоели и мумифицирани сармички и разни там шницели допотопни, изровени от египетските пирамиди...
29
0
 
1
 
! Отговори
to6 преди 15 години
Няма нужда се спира вноса на тези суровини. Просто трябва да се контролира от какво се произвежда даден продукт и определени съставки да са забранени или ограничени и това е. След това пазара сам ще отсее ненужното.Иначи не правим нищо- все едно да забраним вноса изкуствените подсладители. Като си е коректно изписано кое какво съдържа ( в проценти, гр. на 100гр, а не само да се споменав че го имало) всеки сам ще си решава дали да консумира или не.Другото е пепел в очите и пропагандна шумотевица.
28
0
 
1
 
! Отговори
друг ветеринар преди 15 години
Колегата е прав. Само да добавя за номер 26, че именно въвеждането на т.нар. европейски стандарти позволи да се случат тези гадости.
27
0
 
1
 
! Отговори
ветеринар преди 15 години
Всички евтини *** идват от ЕС и затова няма как да се проверяват.Във всички кренвирши и малотрайни колбаси има пилешки и пуешки шийки смлени с костите внос от ЕС.
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
до колкото ми е известно,преди две години в България останаха да работят само отговарящи на европеските стандарти. всички останали бяха затворени.и какво? пак некачествена продукция. или това е поредната кампания за да бъдат увеличени цените на млечните прдукти? а дали пък не се прави в интерес на вносителите от ЕС и дали вносните млечни продукти са с по добро качество? дали пък не ни заливат с внос, който поради неспазени стандарти не може да се пласира у тях? кой ни гарантира на нас в България,че вносното е по-качествено? а кой ще ни гарантира, че като се увеличат цените на нашите, пак няма да се произвеждат от същите ***? нали и *** са вносни.
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ако на всички ви е било ясно къде спахте досега. Не е така просто. Скъсваха се да ми обясняват по форумите как колко са хубави продуктите с растителна мазнина вместо с животинска, колко безопасни са адитивите. За това, че някои потребители са просто вманиачени по определени марки, които няма да цитирам, просто не ми се говори. Не се изживявам като месия. Радвам се , че идва часът на истината.
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ВНОСА НА ЕВТИНИ СУРОВИНИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ПО ДВЕ ПРИЧИНИ - ПЪРВАТА Е ЗДРАВНАТА, ВТОРАТА Е ИКОНОМИЧЕСКАТА. И ДВЕТЕ СА ЕДНАКВО ВАЖНИ И ЗАТОВА ПОКРЕПЯМ ПРОТЕСТИТЕ НА ФЕРМЕРИТЕ, КОИТО СЕ ПРОВЕЖДАТ В МОМЕНТА